The Alpha Code

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The Alpha Code
orig. The Vindicator
Generell informasjon
SjangerSkrekk
Utgivelsesår14. februar 1986
Prod.landCanada Canada
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørJean-Claude Lord
ProdusentDon Carmody
MusikkPaul Zaza
Eksterne lenker

The Alpha Code er en kanadisk skrekkfilm fra 1986 basert på romanen Frankenstein av Mary Shelley, regissert av Jean-Claude Lord. Filmen er også kjent under navnet Frankenstein '88.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Carl Lehman (spilt av David McIlwraith) er en forsker som arbeider med en spesiell romdrakt for bedriften ARC grunnlagt av Alex Whyte (spilt av Richard Cox) som forsøker å finne opp ny høyteknologisk forskning. Et av disse prosjektene kaller de for "Rage" og går ut på å utvikle ny programvare som kan føle når en bruker blir provosert / truet, og programmet kan overta hjernen til brukeren for å ødelegge angriperen og deretter gå tilbake til det normale så snart trusselen har blitt eliminert. Etter at Carl konfronterer Whyte om noen mistenkelige kutt i finansieringen, sender Whyte sin ansatte Massey for å rigge en eksplosjon i Carl`s laboratorium for å drepe ham og skjule dødsfallet som en arbeidsulykke.

ARC informerer Carl`s gravide kone Lauren (spilt av Teri Austin) og datteren Catherine (spilt av Catherine Disher) om at Carl er død. I virkeligheten holder ARC hans forkullede kropp i en suspensjon av oksygenerende væske. Ved å bruke romdrakt Carl har funnet opp sammen med ARCs nyskapende teknologi bygger de Carl som en cyborg som de gir kallenavnet "Project Frankenstein" og Rage-programmet er også installert, med en fjernkontroll som skal fungerer som beskyttelse. Men en kortslutning får Carl til å plutselig gjenopplives. Carl sniker seg ut av bygningen, og reiser til hjemstedet hans.

På veien jager en gjeng kriminelle ham inn i en bakgate. Når de angriper ham, aktiveres drakten hans og sender ham raseri, og han dreper dem brutalt. Han innser at raseri-programmet forbyr nærkontakt med alle andre mennesker. Kort tid senere blir dette åstedet oppdaget. Whyte, som frykter en politi-etterforskning av Project Frankenstein, ansetter leiemorderen Hunter for å spore opp og eliminere Carl. Dagen etter besøker Lauren ektemannens tidligere kollega og venn Burt Arthurs (spilt av Maury Chaykin) som viser video-opptak om ulykken i ett forsøk på å overbevise henne om at Carl virkelig er død. Samtidig planlegger Hunter og hans håndlangere å true Carl med å drepe Lauren med mindre Carl kommer tilbake til ARC sitt laboratorium.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Skuespiller Rolle
David McIlwraith Carl Lehman/Frankenstein
Teri Austin Lauren Lehman
Richard Cox Alex Whyte
Pam Grier Jeger
Maury Chaykin Burt Arthurs
Catherine Disher Catherine Collins
Stephen Mendel Ian Massey
Micki Moore Fru Jan Scott
Larry Aubrey Kurt Kessler
Lynda Mason Green Gail Vernon
Denis Simpson Joe Simpson
Caroline Arnold Lisa
John Zobolles Avisgutt

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]