The Evil of Frankenstein

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Evil of Frankenstein
orig. The Evil of Frankenstein
Generell informasjon
SjangerGrøsser
Utgivelsesår1964
Prod.landStorbritannia
Lengde94 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiFreddie Francis
ProdusentAnthony Hinds
ManusforfatterJohn Elder
SjeffotografJohn Wilcox
Eksterne lenker

The Evil of Frankenstein er en britisk film fra 1964, regissert av Freddie Francis.

Historien[rediger | rediger kilde]

Et barn er vitne til at en inntrenger stjeler liket av en av hennes nylig avdøde familie-medlemmer. Denne inntrengeren tar med seg liket til Frankensteins hemmelige laboratorium, samtidig som en lokal prest oppdager at liket har forsvunnet. Barnet identifiserer både personen som hadde stjålet liket, og arbeidsgiveren hans: Baron von Frankenstein. Tvunget til å flukte reiser «Baron Frankenstein» sammen med sin ivrige assistent «Hans» til sin families slott, nær byen Karlstaad. Her ser han frem til å fortsette sine eksperimenter i å skape liv. De planlegger å selge verdisaker fra det forlatte Frankenstein-slottet for å finansiere deres nye arbeid. Etter at de ankommer landsbyen, redder de en døvstum ung kvinne fra å bli trakassert av en gjeng kjeltringer. Men når de ankommer slottet, oppdager de alle verdisakene allerede har blitt stjålet.

Når han besøker en lokal pub, legger Frankenstein merke til at den lokale ordføreren i byen har på seg en av hans egne verdisaker; en ring. Frankenstein forårsaker en scene, men han blir umiddelbart gjenkjent av de lokale myndighetene og flykter igjen. Han gjemmer seg til slutt på utstillingen til en hypnotisør ved navn Zoltan. Men Zoltan får snart problemer med politiet, og blir arrestert. Frankenstein og assistenten Hans stikker av for å unngå videre problemer med politiet. Senere samme kveld bryter Frankenstein og Hans seg inn i ordførerens leilighet for å få tak i verdisakene deres, men politiet dukker opp enda en gang. Den døvstumme unge kvinnen de hadde møtt tidligere, fører dem til sitt gjemmested i en hule.

Frankenstein finner igjen sin originale skapelse frosset i is i hulen. Han og Hans lager et bål for å smelte isen og frigjøre skapningen. De tar den med til slottet, og gjenoppretter den til live. Men skapningens hjerne reagerer ikke. Frankenstein, desperat etter å gjenopprette aktiv bevissthet til sin skapelse, forsøker å gjenopplive skapningens sinn. Zoltan blir forvist fra Karlstaad for ikke å ha lisens til å opptre, og han begynner i stedet å gjøre oppdrag for Frankenstein. Skapningen svarer bare på Zoltas kommandoer, og han bruker den til å rane og ta hevn på byens myndigheter. Frankenstein kaster ut Zoltan, som deretter instruerer skapningen til å drepe Frankenstein. Men skapningen dreper Zoltan i stedet. Skapningen får deretter et raseri-anfall, og forårsaker ved et uhell en brann ved laboratoriet.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Skuespiller Rolle
Peter Cushing Baron Frankenstein
Peter Woodthorpe Hypnotisøren Prof. Zoltán
Duncan Lamont Politisjef Karlstaad
Sandor Elès Hans, Frankensteins assistent
Katy Wild Tiggerjente
David Hutcheson Burgomaster of Karlstaad
James Maxwell Prest
Howard Goorney Fyllik
Anthony Blackshaw Politimann
David Conville Politimann
Caron Gardner Burgomasters kone
Kiwi Kingston The Creature

Filmer i serien[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]