Jerusalem (band)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jerusalem
OpphavGöteborg, Sverige (1975)
SjangerKristenrock
Aktive år1975
Nettstedhttp://www.jerusalem.se
Logo
Jerusalems logo

Jerusalem er et svensk kristent hardrockband fra 1975. De var pionerer innen kristen-hardrock, ikke bare i Sverige, men også utover landets grenser. De var fra starten store i det kristne ungdomsmiljøet i Norge, på grunn av sin banebrytende musikkstil.

Ulf Christiansson («Uffe») har hele tiden vært frontfigur og har skrevet de fleste av låtene. Han er gitarist og sanger. De andre bandmedlemmene har blitt byttet ut opp gjennom årene. Bandet består av gitar, bass, keyboard og slagverk.

Bandhistorie[rediger | rediger kilde]

Det første albumet kom i 1978, og vakte stor oppmerksomhet. Rock var nytt innen kristen musikk. Flere av låtene er blitt klassikere, som Noa og Pappa, vem har gjort. På det neste albumet Volym 2 var balladen Jag vill ge dig en blomma. I 1981 kom albumet Krigsman, med flere av låtene som senere har blitt en del av det obligatoriske reporteoaret på bandets konserter: Ständig förändring, It's mad, Moderne man og Sodom. Det neste albumet Vi kan inte stoppas var mer kommersielt. Bandet var nå inne i sin mest aktive periode, med turneer både i USA og Europa. Flere album ble utgitt både i svenskspråkige og engelskspråkige utgaver. I 1985 kom live-albumet In His Majesty's Service – Live in USA, med låtene Warrior og Can't stop us now. Bandet hadde en pause på midten av 1980-tallet, der de gikk på bibelskolen hos menigheten Livets Ord i Uppsala.

De seneste årene har gruppen opptred sporadisk. Bandet har hatt ulike medlemmer. I 2006 feiret gruppen sitt 30-årsjubileum med tre konserter, der bandets ulike medlemmer deltok. I samme anledning ble det utgitt to samleplater, Tretti och Greatest hits og én DVD.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Studioalbum[rediger | rediger kilde]

Samleplater/Livealbum[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]