Kongsbakken videregående skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Koordinater: 69°39′0,77400″N 18°56′55,327″Ø

Kongsbakken videregående skole
Kongsbakken VGS juni 2010.jpg
Skoletypevideregående skole
Grunnlagt1833?
FylkeTroms og Finnmark
KommuneTromsø
ByTromsø
AdresseSkolegata 16, 9254 Tromsø
RektorKjell Olav Mentzoni
NettstedOffisielt nettsted
Beliggenhet

Kongsbakken videregående skole
69°39′01″N 18°56′55″Ø

Kongsbakken videregående skole er en videregående skole i Tromsø. Skolen har en historie helt tilbake til 1833, da Tromsø Middel- og Realskole åpnet, med to lærere og atten elever (gutter) mellom 12 og 16 år. Skolen hadde tre klasserom i et hus som lå i dagens Frederik Langes gate 14. Dette var et toårig kurs, og fagene det ble undervist i var skriving, matematikk, norsk, historie, geografi, religion, latin, gresk, tysk og engelsk (frivillig). Skolens første «bestyrer» var Frederik Lange. Skolen har senere hett blant annet Tromsø gymnas og Tromsø offentlige høgre allmenskole.

I 2000 hadde Kongsbakken videregående skole cirka 650 elever, omtrent likt fordelt på begge kjønn. Skolen har en administrasjon som består av rektor, ass. rektor, seks avdelingsledere og et kontorpersonale på fire. Skolen har to vaktmestre og bibliotekar. Ca. 80 lærere dekker skolens omfattende fagtilbud.

På skolen tilbys følgende studieforberedende utdanningsprogrammer (det vi si at de gir studiekompetanse, og dermed kvalifiserer for opptak til universiteter og høgskoler): Programområde for realfag, språkfag og samfunnsfag/økonomi, og programområde for musikk, dans og drama

Elever ved skolen har siden 1930 produsert den årlige Bragerevyen, med premiere 1. januar.

Flere kjente Tromsøværinger har blitt uteksaminert på Kongsbakken videregående skole. Blant disse finner man stortingsrepresentant Torgeir Knag Fylkesnes.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]