Rå videregående skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Rå videregående skole
Rå vgs.jpg
Skoletypevideregående skole
Grunnlagt1957
FylkeTroms
KommuneKvæfjord
TettstedBorkenes
AdresseLaskenveien 3, 9475 Borkenes
RektorRoar Røkenes
Klasser20
Elever250
Ansatte87
NettstedOffisielt nettsted
Beliggenhet

Rå videregående skole
68°46′30″N 16°10′36″Ø

Rå videregående skole er en videregående skoleBorkenes i Kvæfjord kommune i Troms. Troms fylkeskommune står som driver og eier av skolen.

Skolen het tidligere Kvæfjord videregående skole, og ble slått sammen med Statens gartnerskole, Rå. Den fikk da navnet Rå videregående skole.

Den tidligere gartnerskolen lå på den tidligere prestegården på Rå. Da skolen gikk inn i det videregående utdanningssystemet, ble det tilbudt naturbruk som fag på Rå.

Utdanningstilbudet omfatter også spesialundervisning for elever med særskilte behov for tilrettelegging, og skolen har bemannet internat for disse.

Fagtilbud[rediger | rediger kilde]

Skolen har følgende fagtilbud:[1]

I tillegg satser skolen på å opprettholde undervisningstilbud i anleggsgartnerfaget, gjennom den såkalte vekslingsmodellen. Den består av ett skoleår og tre år som lærling.[2] Naturbrukslinja har vært trua med nedleggelse fra fylkeskommunen.[3]

Avdelinger[rediger | rediger kilde]

Skolen har tre undervisningssteder:

  • Hovedbygget ligger i Lasken, og huser administrasjonen og undervisningsrom som brukes hovedsakelig av idrettsfag, helse- og oppvekstfag og spesielt tilrettelagt undervisning.
  • Naturbruksavdelingen lå på , og huste naturbruk. Denne avdelingen var tidligere Statens gartnerskole på Rå, inntil den ble en del av det videregående skolesystemet og ble en avdeling av Rå videregående skole. Gartnerskolen var den nordligste i sitt slag. Tidligere var gartnerskolens område prestegården i Kvæfjord.
  • Restaurant- og matfag holder til i et nytt undervisningsbygg på Rå som inneholder moderne kjøkkenfasiliteter. Dette ble tatt i bruk i slutten av oktober 2010.[4] Før dette brukte skolen det som tidligere var storkjøkkenet på Trastad Gård.

I tillegg har skolen et internat for elever som bor langt unna skolen, og et internat for elevene på spesielt tilrettelagt undervisning.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Vilbli.no. «Rå videregående skole». Besøkt 30.05.2014. 
  2. ^ «Mer ute, mindre på skolen» (PDF). Harstad Tidende. 29.01.2015. s. 2. Arkivert fra originalen (PDF) 24. september 2015. 
  3. ^ Harstad Tidende (21.05.2014). «Rå mister naturbruk». Besøkt 30.05.2015. 
  4. ^ Rå videregående skole (21.09.2010). «Nybygg på Rå ferdig». [død lenke]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]