Kjell Terje Ringdal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kjell Terje Ringdal
Født30. jan. 1956Rediger på Wikidata (65 år)
Beskjeftigelse Førstelektor/Associate professor
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Kjell Terje Ringdal (født 30. januar 1956) er førstelektor/associate professor ved Høyskolen Kristiania i Oslo, der han underviser i retorikk, samfunnspåvirkning og public relation. Han er også foredrags- og kursholder med retorikk og effektiv formidling som tematikk. Han engasjeres av oppdragsgivere i offentlig og privat sektor, som NRK, Legeforeningen, Sykepleieforbundet, LO, NHO, Microsoft, Schibsted, Equinor m.fl.[1]

Han er tidligere kommunikasjonsrådgiver, sakprosaforfatter samt tidligere håndballspiller[2]. Han har forfattet bøkene Kunsten å overbevise (Publicom) og Vel talt (Aschehoug).

Han har en mastergrad i retorikk fra Aarhus Universitet, Idrettshøyskolen i Sønderborg, samt en bachelorgrad i media- og samfunnsfag fra Universitetet i Stavanger.[3] Hans masteroppgave handler om «politisk og massemedial iscenesettelse som grunnlag for ethos-bygging».

Ringdal har siden 1987 jobbet innen informasjonsbransjen, og har vært partner/direktør i bl. a. Dinamo, Kommunikasjonshuset Inferno og McCann - og senere kommunikasjonsdirektør i Norad. Før dette arbeidet han i Sandefjord kommune som ungdoms-og kultursekretær, og i NRK. Han etablerte et av landets første kommunikasjons/PR-byråer, Konsensus Kommuniksjon i 1989. Han har sittet i styret til Regnskogfondet, Norske Informasjonsrådgivere (NIR) og Kreftforeningen.

Han har vært fremtredende i utviklingen av kommunikasjonsfaget, forfattet bøker og artikler, vært foredragsholder og jobbet med oppdragsgivere som NHO, Norske Skog, Statoil, NRKs innsamlingsaksjoner, IKEA, Norges Røde Kors, Utenriksdepartementet samt Telenor.[4] Han har holdt forelesninger om retorikk i Washington, New York, Brussel - og for norske organisasjoner, politiske partier og næringsliv. I 2017 mottok han kommunikasjonsbransjens (Komm) hederspris.

Ringdal er siden 2000 rektor og ansvarlig for Washington-seminarene, hvor norske politikere, ledere og journalister tilbys fagopphold i Washington for å lære politikk samt PR.[5] Han er eier av RetoRingdal AS som driver språk- og argumentasjonsopplæring for organisasjoner og næringsliv. Han holder årlige fagkurs i retorikk i Italia.

Ringdal kommer opprinnelig fra Sandefjord, men er i dag bosatt i Oslo.

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

  • Kunsten å overbevise, Spartacus (2009)
  • Vel talt!, Aschehoug (2014)

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Kunder og referanser». Retoringdal - vi lærer deg kunsten å overbevise (norsk). Besøkt 15. august 2018. 
  2. ^ ØP fakta 30. juli 2009: Kjell Johan Ringdal
  3. ^ ØP fakta 30. juli 2009: Kjell Johan Ringdal
  4. ^ ØP fakta 30. juli 2009: Kjell Terje Ringdal
  5. ^ Kjell Terje Ringdal Hvem er han egentlig?[død lenke]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]