Kjell Terje Ringdal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kjell Terje Ringdal
Født30. januar 1956 (62 år)
Beskjeftigelse Associate professor
Nasjonalitet Norge

Kjell Terje Ringdal (født 30. januar 1956) er førstelektor/associate professor ved Høyskolen Kristiania i Oslo, der han underviser i retorikk, samfunnspåvirkning og public relation. Han er også foredrags- og kursholder med retorikk og effektiv formidling som tematikk. Han engasjeres av oppdragsgivere som NRK, Legeforeningen, Sykepleieforbundet, LO, NHO, Microsoft m.fl.

Han er tidligere kommunikasjonsrådgiver, sakprosaforfatter samt tidligere håndballspiller[1]. Han har forfattet bøkene Kunsten å overbevise (Publicom) og Vel talt (Aschehoug).

Han har en mastergrad i retorikk fra Aarhus Universitet, Idrettshøyskolen i Sønderborg, samt en bachelorgrad i media- og samfunnsfag fra Universitetet i Stavanger.[2] Hans masteroppgave handler om «politisk og massemedial iscenesettelse som grunnlag for ethos-bygging».

Ringdal har siden 1987 jobbet innen informasjonsbransjen, og har vært partner/direktør i bl. a. Dinamo, Kommunikasjonshuset Inferno og McCann - og senere kommunikasjonsdirektør i Norad. Før dette arbeidet han i Sandefjord kommune som ungdoms-og kultursekretær, og i NRK. Han etablerte et av landets første kommunikasjons/PR-byråer, Konsensus Kommuniksjon i 1989. Han har sittet i styret til Regnskogfondet, Norske Informasjonsrådgivere (NIR) og Kreftforeningen.

Han har vært fremtredende i utviklingen av kommunikasjonsfaget, forfattet bøker og artikler, vært foredragsholder og jobbet med oppdragsgivere som NHO, Norske Skog, Statoil, NRKs innsamlingsaksjoner, IKEA, Norges Røde Kors, Utenriksdepartementet samt Telenor.[3] Han har holdt forelesninger om retorikk i Washington, New York, Brussel - og for norske organisasjoner, politiske partier og næringsliv. I 2017 mottok han kommunikasjonsbransjens (Komm) hederspris.

Ringdal er siden 2000 rektor og ansvarlig for Washington-seminarene, hvor norske politikere, ledere og journalister tilbys fagopphold i Washington for å lære politikk samt PR.[4] Han er eier av RetoRingdal AS som driver språk- og argumentasjonsopplæring for organisasjoner og næringsliv. Han holder årlige fagkurs i retorikk i Italia.

Ringdal kommer opprinnelig fra Sandefjord, men er i dag bosatt i Oslo.

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

  • Kunsten å overbevise, Spartacus (2009)
  • Vel talt!, Aschehoug (2014)

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ ØP fakta 30. juli 2009: Kjell Johan Ringdal
  2. ^ ØP fakta 30. juli 2009: Kjell Johan Ringdal
  3. ^ ØP fakta 30. juli 2009: Kjell Terje Ringdal
  4. ^ Kjell Terje Ringdal Hvem er han egentlig?