Hopp til innhold

Killzone 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Killzone 2
UtviklerGuerrilla Games
UtgiverSony Interactive Entertainment
DistributørPlayStation Store
PlayStation Now[1]
KomponistJoris de Man
Siste versjon1.29
PlattformPlayStation 3
Utgivelse26. februar 2009
SjangerFørstepersonsskytespill, sci-fi-spill
ModusFlerspiller, enspiller
AldersgrensePEGI 18
Nettstedwww.killzone.com/kz/mykillzone.psml
Del av serien Killzone

Killzone 2 er et science fiction førstepersonsskytespill for PlayStation 3, utviklet av Guerrilla Games og utgitt av Sony Computer Entertainment Europe.

Dette er det tredje spillet i Killzone-serien som begynte på PlayStation 2 med Killzone og fortsatte på PlayStation Portable med Killzone: Liberation. Spillet ble først annonsert på E3 2005, med en tech demo, mens det første gameplay opptaket ble vist to år senere på E3 2007. Killzone 2 ble lansert over hele verden sent i februar 2009.

Spillet fikk gode kritikker og ble forhåndbestilt i over 1.1 millioner eksemplarer i Europa.[2]

Handling[rediger | rediger kilde]

To år etter den mislykkede Helghast-invasjonen av Vekta, blir en ISA-flåte ledet av oberst Jan Templar sendt for å angripe Pyrrhus, hovedstaden i Helghan. Deres mål går ut på å arrestere keiser Scolar Visari på grunn av krigsforbrytelser. Blant ISA-enhetene som deltar i angrepet er Alpha Squad, ledet av Jan Tempars gode venn Ricardo "Rico" Velasquez. Sersjant Tomas "Sev" Sevchenko, en veteran fra en ISA-bataljonen, er hans nestkommanderende. Men de oppdager raskt at Helghast er godt forberedt mot invasjon. De har utviklet nye våpen og utstyr, som ingen fra ISA har sett tidligere.

I tillegg er planetens tåke-lignende atmosfære, ørken og konstante storm viser seg å være en stor trussel mot inntrengerne. Men de rykker jevnt og trutt mot keiser-palasset. Men akkurat i det konvoien skal angripe palasset, aktiverer oberst Mael Radec, sjef for Helghan-militæret, et forsvar som dreper hundrevis av ISA-soldater og forhindrer videre fremrykking. Dante Garza, medlem av Alpha Squad og nær venn av Tomas, får tak i et stykke fra våpenet og sender til ISA-forsker Evelyn Batton. Våpenet drives av Petrusite, et mineral som kan generere og kanalisere elektrisitet. Forskeren identifiserer også en gammel gruve-post i utkanten av Pyrrhus, hvor Helghast i hemmelighet har hentet ut dette stoffet til militært bruk.

Personer[rediger | rediger kilde]

  • Sergeant Tromas "SEV" Sevchenko er hovedpersonen av Killzone 2, og del av ISA spesialstyrker Alpha Team. Han er tilbakeholden og uvanlig tankefull mann. I 25 år har han allerede vært i flere vellykkede slag.
  • Corporal Dante Garza er medlem av ISA spesialstyrker Alpha Team. Garza er en lojal, optimistisk og tillitsverdig soldat som har tjent sin elite status. En nær følgesvenn til SEV.
  • Sergeant Rico Velasquez er en veteran i ISA. Han er en menneskelig tank som foretrekker å skyte først og spille spørsmål senere, hvis i det hele tatt. Han har en spesiell holdning, men tross for dette har han et godt hjerte.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «All PS Now games A-Z», undertittel Browse the full list of games available to play with your PS Now membership, arkiv-URL web.archive.org, verkets språk engelsk, arkiveringsdato 3. juli 2021, besøkt 5. juli 2021[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ «Euro Killzone pre-orders top 1.1 million» (engelsk). ComputerandVideoGames.com. Besøkt 2. april 2009. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]