Killzone 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Killzone 2
UtviklerGuerrilla Games
UtgiverSony Interactive Entertainment
KomponistJoris de Man
SerieKillzone
SpillmotorHavok Physics
PlattformPlayStation 3
Sjangerførstepersonsskytespill
Modusflerspiller og enspiller

Killzone 2 er et science fiction Førstepersonsskytespill for PlayStation 3, utviklet av Guerrilla Games og utgitt av Sony Computer Entertainment Europe. Dette er det tredje spillet i Killzone serien som begynte på PlayStation 2 med Killzone og fortsatte på PlayStation Portable med Killzone: Liberation. Spillet ble først annonsert på E3 2005, med en tech demo, mens det første gameplay opptaket ble vist to år senere på E3 2007. Killzone 2 ble lansert over hele verden sent i februar 2009.

Spillet fikk gode kritikker og ble forhåndbestilt i over 1.1 millioner eksemplarer i Europa.[1]

Personer[rediger | rediger kilde]

  • Sergeant Tromas "SEV" Sevchenko er hovedpersonen av Killzone 2, og del av ISA spesialstyrker Alpha Team. Han er tilbakeholden og uvanlig tankefull mann. I 25 år har han allerede vært i flere vellykkede slag.
  • Corporal Dante Garza er medlem av ISA spesialstyrker Alpha Team. Garza er en lojal, optimistisk og tillitsverdig soldat som har tjent sin elite status. En nær følgesvenn til SEV.
  • Sergeant Rico Velasquez er en veteran i ISA. Han er en menneskelig tank som foretrekker å skyte først og spille spørsmål senere, hvis i det hele tatt. Han har en spesiell holdning, men tross for dette har han et godt hjerte.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Euro Killzone pre-orders top 1.1 million» (engelsk). ComputerandVideoGames.com. Besøkt 2. april 2009. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]