Jonas Kilmork Vemøy

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jonas Kilmork Vemøy
Jonas Kilmork Vemøy.jpg
Jonas Kilmork Vemøy på
Nasjonal Jazzscene i Oslo (2010)
Født12. okt. 1986Rediger på Wikidata (34 år)
OsloRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Jazzmusiker, komponistRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerJazz
InstrumentTrompet, perkusjon
PlateselskapCuneiform Records

Jonas Kilmork Vemøy (født 12. oktober 1986 i Oslo, oppvokst i Larvik) er en norsk trompetist og komponist bosatt i Oslo. Vemøy er utdannet ved Norges musikkhøgskole, der han studerte hos Torgrim Sollid og Eckhard Baur. Han er en del av bandet Pixel (band) og spiller også med artister som Helene Bøksle og Marthe Wang. Han har spilt og samarbeidet med musikere som Tord Gustavsen, Ellen Andrea Wang, Jo Berger Myhre, Garness, Samuel Ljungblahd, Stewart Sukuma, Hope Masike, Dillon Djindji og har siden 2009 vært svært aktiv på den nasjonale og internasjonale konsertscenen.

Utdanning[rediger | rediger kilde]

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Jonas Kilmork Vemøy ble født i Oslo og vokste opp i Larvik i Vestfold. Han begynte å spille trompet i en alder av åtte år og har bakgrunn fra skolekorps og kulturskole. I ungdomsårene var han med i Ten sing-miljøet i Larvik, Larvik ungdomsstorband, Tønsberg ungdomsstorband og etterhvert Sandefjord storband. I 2004 ble han med i det eksperimentelle jazz/rock-bandet Blokk 5 med blant andre Jo Berger Myhre og var svært aktiv i musikkmiljøet i Vestfold.

Han har vært med i en rekke prosjekter og band, blant annet i rockebandet Lama (norsk band) med blant andre Nils Martin Larsen. Vemøy er en del av det internasjonalt anerkjente bandet Pixel (band), med Ellen Andrea Wang (bass og vokal), Jon Audun Baar (trommer og vokal) og Harald Lassen (sax og vokal). Han har siden 2014 samarbeidet med artisten Helene Bøksle og i 2016 ble han en del av bandet til bergensartisten, Marthe Wang.

Han har spilt på norske og internasjonale jazzfestivaler som Moldejazz, Kongsberg jazzfestival, Oslo jazzfestival, Stockholm Jazz Festival, Århus jazzfestival, Umeå jazzfestival, Apriljazz, London Jazz Festival, Edinburgh Jazz Festival, Islay Jazz Festival, 12! Points, North Sea Jazz Festival, Jazz Baltica, i tillegg til andre festivaler som Trænafestivalen, Øyafestivalen og Slottsfjellfestivalen. Han har også turnert og spilt i bl.a. Tyskland, Nederland, Belgia, Frankrike, Tsjekkia, Danmark, Sverige, England, Skottland, Irland, Etiopia, Kenya, Tanzania, Mosambik og Sør-Afrika.

Han medvirker ofte på Jakobsmesser i Kulturkirken Jakob i Oslo.

Vemøy har siden 2011 vært ansatt som trompetdidaktikklærer ved Norges musikkhøgskole.

Utmerkelser[rediger | rediger kilde]

  • 2013: Young Nordic Jazz Comets med bandet Pixel[1]

Utgivelser[rediger | rediger kilde]

Egne utgivelser[rediger | rediger kilde]

  • Pixel – Golden Years (Cuneiform Records 2015)
  • Pixel – We are all small pixels (Cuneiform Records 2013)
  • Pixel – Reminder (Cuneiform Records 2012)

Andre utgivelser[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Young Nordic Jazz Comets». Young Nordic Jazz Comets. Arkivert fra originalen 21. september 2013. Besøkt 20. september 2013.  Arkivert 21. september 2013 hos Wayback Machine.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]