Johnny English Strikes Again

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Johnny English Strikes Again
Generell informasjon
SjangerKomediefilm
Utgivelsesår2018
Prod.landStorbritannia
Lengde89 minutter. min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørDavid Kerr.
ProdusentEric Fellner
Tim Bevan
ManusforfatterWilliam Davies.
MusikkHoward Goodall
Foran kamera
Hovedrolle(r)Rowan Atkinson
Ben Miller
Olga Kurylenko
BirollerJake Lacy
Emma Thompson
Annen informasjon
Prod.selskapWorking Title Films
StudioCanal
DistributørUniversal Pictures
Premiere5. oktober 2018 (i Storbritannia) og 10. oktober 2018 (i Frankrike)
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Johnny English Strikes Again er en komediefilm fra 2018, og regissør var David Kerr. Dette var en oppfølger til Johnny English (fra 2003) og Johnny English Reborn (fra 2011)

Hovedrollene spilles av blant andre Rowan Atkinson, Ben Miller og Olga Kurylenko. Filmen følger en tidligere MI 7-agent som blir kalt tilbake til tjeneste, etter at alle andre aktive agenter blir avslørt i et cyber-angrep. Filmen ble sluppet på kino i Storbritannia den 5. oktober 2018, og i USA den 26. oktober 2018 - av Universal Pictures.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Syv år etter hendelsene fra den forrige filmen, avslører et cyber-angrep alle aktive agenter tilhørende MI7. Dette tvinger byrået til å gjeninnføre eldre inaktive agenter, inkludert Johnny English. Nå arbeider English som geografi-lærer, men trener i all hemmelighet opp studentene sine i spionasje. Han insisterer at hans tidligere assistent Jeremy Bough, fremdeles en MI7-kontorist, skal hjelpe ham under oppdraget. De reiser snart til Hotel Magnifique i Antibes, Frankrike hvor cyber-angrepet skal ha skjedd fra. Forkledd som servitører stjeler agentene en mobiltelefon med et fotografi av deres neste mål, en yacht som kalles for Dot Calm. Men English setter ved et uhell fyr på en hel restaurant. English og Bough sniker seg om bord på yachten, men blir oppdaget av den russiske agenten Ophelia Bhuletova. Men de kommer seg unna, etter å ha funnet et stort utvalg dataservere om bord.

Når de følger etter Bhuletovas bil gjennom landsbygda, går English og Bough tom for drivstoff. Bhuletova oppdager dem, og samtykker i å møtes ved et hotell i Cagnes-sur-Mer. Mens English møter Bhuletova i hotell-baren, oppdager Bough bevis som avslører at Bhuletova arbeider en spion. Men English har allerede blitt forelsket i Bhuletova, og avviser Bough`S mistanker. Bhuletova forsøker i hemmelighet å drepe English, men klarer ikke å gjøre gjennomføre planen sin etter at English ved et uhell tok en pille som gjør ham hyperaktiv. Ytterligere cyber-angrep tvinger den britiske statsministeren til å gå med på en avtale med Silicon Valley-milliardæren Jason Volta, som skal avsløres under et kommende G12-møte. Etter å ha fått vite at Jason Volta eier Dot Calm, og mistenker at han står bak cyber-angrepene, vender English og Bough hjem til Storbritannia.

MI7 ønsker at de to agentene skal infiltrere Voltas herskapshus, i håp om å finne flere fellende bevis. Ved herskapshuset oppdager English flere planer. Men på grunn av en rekke forviklinger og problemer klarer han ikke å overbevise MI7 eller den britiske statsministeren om Voltas egentlige opplegg. Men statsministeren, etter å ha hørt om English sine mange tidligere feilgrep, gir English sparken. Deretter reiser han til G12-møtet som skal finne sted i Skottland. Bough overbeviser English om å forhindre Volta uansett, og de skaffer hjelp fra Boughs kone Lydia. Bhuletova forsøker å drepe Volta, men han avslører at han allerede vet at hun er en spion. English griper inn, før Volta rekker å kvitte seg med Bhuletova. Volta avslører planene sine om å presse alle G12-lederne ved å true med å stenge hele Internett.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Rowan Atkinson.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]