Hopp til innhold

Johnny English Reborn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Johnny English Reborn
Generell informasjon
Utgivelsesår2011
Prod.landStorbritannia
Lengde101 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiOliver Parker
ProdusentTim Bevan
Eric Fellner
ManusforfatterWilliam Davies
MusikkIlan Eshkeri
Foran kamera
MedvirkendeRowan Atkinson
Rosamund Pike
Gillian Anderson
Dominic West
Tim McInnerny
Annen informasjon
Budsjett$45 million
Prod.selskapUniversal PIctures
Premiere15. september 2011 (Australia)
Eksterne lenker

Johnny English Reborn er en britisk filmkomedie fra 2011 som parodierer spionasje-sjangeren. Filmen er en oppfølger av Johnny English. Rowan Atkinson spiller hovedrollen som Johnny English, og filmen er regissert av Oliver Parker.

Sammendrag

[rediger | rediger kilde]

Åtte år etter hendelsene i den første filmen, studerer Johnny English (Rowan Atkinson) kampsport ved et buddhistisk tempel i Tibet etter et mislykket oppdrag i Mosambik. Han blir kontaktet av britiske etterretning, som ber ham returnerer til tjeneste. I MI7 sitt hovedkvarter i London møter English den nye sjefen "Pegasus" (Gillian Anderson) som vil at English skal stoppe et komplott for å myrde Kinas statsminister under et møte med den britiske statsministeren. Han møter også MI7-agentene Simon Ambrose (Dominic West), og Patch Quarter (Tim McInnerny). English skal samarbeide med MI7-agenten Colin Tucker (Daniel Kaluuya) for å stoppe komplottet. I Hongkong, oppdager English en ledetråd som fører ham til tidligere CIA-agent Titus Fisher (Richard Schiff) som avslører at han er medlem av en gruppe snikmordere som heter "Vortex ', som saboterte Englishs oppdrag i Mosambik. Vortex har et hemmelig våpen, som krever tre nøkler av metall for å bli låst opp, og Fisher har en av disse nøklene.

Fisher blir drept av en leiemorder og nøkkelen hans faller i hendene på et anne Vortex-agent. En kamp i Hong Kongs gater resultater i English tar nøkkelen fra denne agenten. På et fly tilbake til London, gir Johnny en koffert som inneholder nøkkelen til en flyvertinne, som blir avslørt å være en Vortex-agent. English blir ydmyket foran den britiske regjeringen og Pegasus fordi han mistet nøkkelen, og han angriper moren til Pegasus, fordi han tror at hun var morderen som drepte Fisher. English stikker deretter av fra hele situasjonen på en tandem-sykkel, iført dress og slips. Kate Summer (Rosamund Pike), en atferdspsykolog hos MI7, ber English minnes hendelsene under det mislykkede oppdraget i Mosambik, og han finner identiteten til en annen Vortex-agent, Karlenko (Mark Ivanir). English møter Karlenko på en golfbane utenfor London, hvor en snikmorder fra Hong Kong prøver å drepe Karlenko. Johnny og Karlenko rømmer i et helikopter, og flyr til nærmeste sykehus. Rett før han dør, avslører Karlenko at en Vortex-agent er medlem av MI7.

Hos MI7 kommer det frem at de politiske samtalene mellom Storbritannia og Kina vil fortsette i en tungt bevoktet festning kalt "Le Bastion ' som ligger i de sveitsiske alper. Over middag, forteller English til Ambrose at han vet om en muldvarp i MI7. Ambrose planlegger å drepe English, inntil det blir klart at forræderens identitet er ukjent. Tucker konfronterer Ambrose, vel vitende om at Ambrose er forræderen, men English avviser Tucker og beordrer ham til å gå sin vei. Ambrose påstår at Patch Quarter er forræderen. English betror nøkkelen sin til Ambrose, som deretter forteller Pegasus at English er en forræder. English konfronterer Quarter, og innser at han har blitt lurt. English blir deretter beskutt av snikskyttere og MI7-agenter. Han blir skutt i beinet før han flyktet i en rullestol. English besøker Kate Summer, og overbeviser henne om at han ikke er en forræder. Kate saumfarer opptakene av den hemmelige operasjonen i Mosambik, og hun skjønner hvem som sørget for at operasjonen gikk skeis.

De får vite at Vortex bruker et medikament som tillater dem å kontrollere en person for en kortere periode før denne personen dør av noe som ser ut som hjertesvikt. Ambrose, det eneste overlevende medlemmet av Vortex, planlegger å bruke dette stoffet for å drepe den kinesiske statsministeren. English kontakter Tucker og overtaler ham til å hjelpe ham med å infiltrere 'Le Bastion'. Etter å ha kommet seg gjennom sikkerhetskontrollen ved festningen, klarer English å advare Pegasus om trusselen. English finner seg noe å drikke, uvitende om at Ambrose har tatt et medikament i drikken, og Ambrose beordrer English å drepe statsministeren ved å bruke en pistol kamuflert som en leppestift. English prøver å motstå virkningene av medikamentet, og han begynner å slåss mot seg selv, samtidig som Tucker prøver å avbryte kommunikasjonen mellom Ambrose og English. Tucker forstyrrer frekvensen, og erstatter den med musikk fra en radiostasjon, som gjør at English begynner å danse. Ambrose får tilbake kommandoen over English, men han avslører seg selv i prosessen. English slåss mot Ambrose, som klarer å flykte. Virkningene av medikamentet forsvinner snart, og English dør tilsynelatende av hjerte-svikt. Ambulanse-arbeidere prøver å redde English, men dette mislyktes. Han blir gjenopplivet av Kate som kysser ham, og dette gir hjertefrekvensen hans et boost.

English tar opp jakten på Ambrose, og de begynner å slåss igjen. Ambrose prøver å skyte English som avfyrer en rakett forkledd som en paraply som dreper Ambrose. På grunn av hans handlinger, blir English gjeninnsatt som ridder av dronningen, men når denne seremonien finner sted, avslører den tilsynelatende dronningen seg som morderen som drepte Fisher. Morderen prøver å halshogge Enligsh. English slår tilbake igjen, og morderen stikker av. English løper etter henne, men i stedet takler han den virkelige dronningen og nådeløst slår han henne gjentatte ganger foran alle som står og ser på. Morderen blir arrestert og deretter brakt inn foran publikum, og English blir forskrekket når han innser hvem han har slått løs på.

Skuespillere

[rediger | rediger kilde]
Rowan Atkinson

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]