Job Simulator

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Job Simulator
UtviklerOwlchemy Labs
UtgiverOwlchemy Labs
DistributørSteam
PlayStation Store
App Store
SpillmotorUnity
PlattformMicrosoft Windows[1]
PlayStation 4
PlayStation 5
visionOS
UtgivelseMicrosoft Windows
INT 5. april 2016
PlayStation 4
INT 13. oktober 2016
SjangerSimulatorspill
ModusEnspiller[2]
Nettstedjobsimulatorgame.com

Job Simulator: The 2050 Archives, ofte forkortet til Job Simulator, er et simuleringsspill som tar i bruk virtuell virkelighet. Det er utviklet og gitt ut av Owlchemy Labs for Microsoft Windows og PlayStation 4. I spillet tar spilleren del i komiske simuleringer av diverse dagligdagse jobber.

Spillet[rediger | rediger kilde]

I spillet tar spilleren del i en simulering av vanlige jobber, hvor roboter med CRT-skjermer som ansikt guider en gjennom simuleringen. Jobbene som presenteres er: bilmekaniker, kokk, butikkansatt og kontoransatt. Disse presenteres på en komisk og ironisk måte. Man blir guidet gjennom av en robot som forklarer arbeidet og gir en instrukser. Spillere må utføre oppgaver knyttet til yrket, noen realistiske og andre komiske. For eksempel, i simuleringen som kontoransatt må man vurdere nye ansatte og justere forretningens budsjett, men samtidig oppfordres man til å spise doughnuter, prate med medansatte ved vanndispenseren og delta i andre oppgaver som utføres på kontoret.

Spillet bruker kontrollerne for å representere spillerens hender i spillverdenen, og spilleren beveger seg i og samhandler med miljøet på samme måte som man ville i den virkelige verden. De fleste tingene som spilleren kan nå kan kan bli plukket opp, og ofte gjøres noe med. Noen ting er faste og kan ikke plukkes opp, blant annet tastatur, større utstyr, knapper, spaker og ringer, som gjerne spilleren trenger for å fullføre oppgavene. Etter å ha fullført en viss mengde oppgaver, kan spilleren for å gå tilbake til museet for å velge en ny jobbsimulering, eller fortsette å leke seg frem i miljøet. Når spilleren fullfører alle fire jobbsimuleringene, låses opp en rekke modifikasjoner som kan endre fysikken i spillet.

Spilleren gis ofte en stor mengde kreativ frihet i hvordan man kan fullføre en oppgave. For eksempel, i kokkesimuleringen, blir man gitt en oppgave som krever at man lager pizza, men man for lov til å bruke hvilke som helst ingredienser man ønsker som pålegg. Når man reparerer en bil i bilmekanikersimuleringen, kan spillere velge deler selv for å reparere den. For eksempel kan en velge mellom ni forskjellige dekk når man skal skifte et punktert dekk. Man kan også utføre reparasjoner som spillet ikke spesifikt har nevnt. Spilleren står også fritt til å ignorere oppgavene, og heller leke seg rundt med spillfysikken og miljøet.

Mye av spillets humor kommer fra både stereotypiske og overdrevne situasjoner i jobbene som simuleres. Som kokk blir spilleren bedt om å bestikke en besøkende kritiker, og å arbeide rundt spesielle allergier til en av kundene; som bilmekaniker ber sjefen spilleren å sabotere biler og ta ut verdifulle deler i en kundes bil. Noe av spillets humor kommer også fra ordspill, som blant annet finner litt for bokstavelige betydninger i ord brukt i diverse jobbene, og erstatter viktige deler eller ingredienser med andre som har lignende ord, men svært forskjellige betydninger. Robotguiden kommenterer stadig på menneskeligheten med jobber, og mye mer effektive roboter er.

Spillet har også en tilskuermodus, hvor andre spillere kan få et annet perspektiv på hovedspillerens spilling. Utenom førstepersonssperspektivet kan tilskuere plassere kameraer rundt i spillverdenen, og bytte mellom dem for å se spillet spilles. Hovedspilleren representeres da bare som et VR-headset og to hansker, uten kropp.[3]

Utvikling[rediger | rediger kilde]

Spilltraileren, med opptak fra spillet.

Job Simulator var det første spillet annonsert for SteamVR.[4] Spillet ble gitt ut sammen med HTC Vive da den ble lansert 5. april 2016.[3][5] I senere tid har utviklerne senket spillets pris, etter ønske fra kundeanmeldelser.[6] Utviklerne implementerte også en modus for folk som hadde problemer med å nå ting plassert på høyere steder i spillverdenen.[7]

Mottagelse[rediger | rediger kilde]

Polygon skrev at spillets tilskuermodus, hvor man kan flytte på kameraet i spillverdenen, var den perfekte måten å se på andre spille spill med virtuell virkelighet.[3] Kotaku skrev at Job Simulator var et av de få spillene som føltes som en fullstendig opplevelse ved HTC Vive-ens lansering.[8]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Steam, Steam-ID 448280, besøkt 13. desember 2023[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Steam, 1.0.0.79, 12. september 2003, Wikidata Q337535, https://store.steampowered.com 
  3. ^ a b c Kuchera, Ben (30. mars 2016). «How Job Simulator created a perfect way to spectate, and stream, from within VR». Polygon. Besøkt 28. desember 2016. 
  4. ^ «Job Simulator is the first SteamVR game to be announced». pcgamer. Besøkt 28. desember 2016. 
  5. ^ Kuchera, Ben (5. april 2016). «The HTC Vive Review». Polygon. Besøkt 28. desember 2016. 
  6. ^ Frank, Allegra (20. april 2016). «Job Simulator gets a permanent price drop, two weeks after launch». Polygon. Besøkt 28. desember 2016. 
  7. ^ Kuchera, Ben (4. mai 2016). «Behind the scenes with Job Simulator's 'Smaller Human Mode'». Polygon. Besøkt 28. desember 2016. 
  8. ^ Grayson, Nathan. «The Valve-Backed HTC Vive Is Virtual Reality At Its Best And Worst». Steamed (engelsk). Arkivert fra originalen 29. desember 2016. Besøkt 28. desember 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]