Jenny Jenssen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jenny Jenssen
Født22. februar 1964Rediger på Wikidata (56 år)
BjerkvikRediger på Wikidata
Beskjeftigelse SangerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
Instrumentvokal
IMDbIMDb

Jenny Jenssen (født 22. februar 1964 i Bjerkvik i Nordland) er en norsk vokalist og artist. Hun er kjent både som frontfigur i gruppen Septimus og som soloartist. Hun har drevet utstrakt turnévirksomhet i Norge og har opptrådt i TV og på radio ved flere anledninger. Hun deltok i den norske finalen i Melodi Grand Prix i 2007. Jenssen har solgt over 300 000 plater, mottatt én dobbel platinaplate og fire gullplater.

Hun har vært med i drømmekoret til Bettan og sunget duett med Bjarte Hjelmeland. I 2007 debuterte Jenssen som skuespiller (Dorulldokka) i TV-serien Willys jul. I september 2009 var Jenssen en av deltagerne i 4-stjerners middag halv åtte sammen med Kari Jaquesson, Christian Ingebrigtsen og Nikis Theophilakis. Theophilakis ble vinneren den uken.

I 2010 var Jenssen med i Maestro på NRK1. Våren 2011 deltok Jenssen og familien i programmet Charterfeber – Kjentfolk på turTV3. Høsten 2012 var Jenssen deltaker i Stjernekamp på NRK1. I mars 2013 var hun igjen å se som deltager i 4-stjerners middag halv åtte sammen med Jannecke Øinæs, Bent Høie og Assad Arif.

Narvik Kulturhus feiret høsten 2014 Jenssen med festforestillingen 50 år i livet – 40 år på scenen.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Med Septimus[rediger | rediger kilde]

Utgivelser som soloartist[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]