Septimus

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Septimus var en norsk musikkgruppe fra Oslo som sprang ut av Rune Alstedts Orkester, som hadde startet opp på slutten av 1960-tallet.

Historien[rediger | rediger kilde]

Begynnelsen[rediger | rediger kilde]

En tid etter at Rune Alstedt hadde etablert bandet Rune Alstedts Orkester, ble viseduoen Dobbelt Opp, som bestod av Birger Dahlman og Steinar Fjeld, med i bandet. Fjeld hadde også hatt en viss suksess på egen hånd, og det ble bestemt at bandet skulle satse mer profesjonelt. Rune Alstedt trakk seg da ut, og Fjeld fant på navnet Septimus. For sikkerhets skyld ble bandet den første tida booket som «Septimus med Dobbelt Opp og Steinar Fjeld», men Dobbelt Opp-navnet forsvant ganske fort.

Utskiftninger og debutalbum[rediger | rediger kilde]

Septimus hadde mange utskiftninger opp gjennom årene, og kun to musikere var med hele tida; trommeslageren Kai Knutsen og Steinar Fjeld. Bandet hadde blåserrekke de første årene, Tor Egil (KID) Jensen, Øyvind Hartmann og Dag Eriksen, og spilte musikk som var sterkt inspirert av det amerikanske bandet Blood, Sweat & Tears. Blant Septimus' medlemmer i årenes løp var Finn John Andresen, Trond Graff og Trond Eliassen.[trenger referanse] På en turné tidlig på 1970-tallet medvirket Benny Borg.[trenger referanse] I 1971 var bandet på turné i [[USA|USA[trenger referanse]]], og ga ut noen singler både på RCA og EMI før de fikk kontrakt med plateselskapet Talent i 1973. Deres første LP I lag med Septimus ble innspilt live i studio. Ingen av de første albumene solgte godt nok til at de fikk noen plassering på VG-lista.

Oppløsning og ny start[rediger | rediger kilde]

På midten av 1970-tallet fikk bandet suksess i Thailand, med låter som «Sha-la-la», «Telstar», «Thailand Girl» og «When You Walk In the Room».[trenger referanse] De var umåtelig populære på scenen der en periode[trenger referanse], da de opptrådte med rock'n'roll-show med 1950-tallsmusikk. Septimus hadde svært mange opptredener på 1970-tallet; i 1975 hadde bandet 241 jobber, og året etter stod de på scenen 211 ganger. I 1980 fikk bandet tilbud om å flytte til Thailand for å satse for fullt på det asiatiske markedet. Dette var ikke alle medlemmene villige til, og bandet forble i Norge. Bandet skiftet plateselskap i 1983, og like etter spilte de sammen for siste gang.

Medlemmer frem til 1983‚[rediger | rediger kilde]

Tidligere medlemmer (det opprinnelige Septimus)[rediger | rediger kilde]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Det nye «Septimus»[rediger | rediger kilde]

Navnet «Septimus» ble senere overtatt og brukt av et annet norsk band, som etter hvert fikk Jenny Jenssen som vokalist. En periode var Birger Dahlman fra det opprinnelige Septimus med i det nye bandet; for øvrig dreier det seg om to forskjellige musikkgrupper med forskjellig repertoar.[trenger referanse]

Diskografi – det nye Septimus[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]