Hopp til innhold

Jennie Kim

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jennie Kim
Født김제니
16. jan. 1996[1]Rediger på Wikidata (28 år)
Gangnam-gu
BeskjeftigelseRapper Rediger på Wikidata
Utdannet vedCheongdam Middle School
Waikowhai Intermediate School
ACG Parnell College
Cheongdam High School
Partner(e)Kai (20182019)[2][3]
NasjonalitetSør-Korea
Medlem avBlackpink
UtmerkelserMedlem av Den britiske imperieordenen (2023)
Signatur
Jennie Kims signatur

Jennie Kim (koreansk: 김제니; født 16. januar 1996), kjent under artistnavnet Jennie, er en sørkoreansk sanger og rapper. Jennie ble født og vokste opp i Sør-Korea, men studerte i New Zealand i fem år, før hun returnerte til Sør-Korea i 2010. Hun debuterte som medlem av jentegruppen Blackpink, som ble dannet av YG Entertainment, i august 2016. I november 2018 debuterte Jennie som soloartist med singelen "Solo". Sangen var en kommersiell suksess og toppet både Gaon Digital Chart og Billboard's World Digital Songs chart. I 2023 vil hun gjøre sin skuespillerdebut i HBO-serien The Idol, under artistnavnet Jennie Ruby Jane.

Tidlig liv[rediger | rediger kilde]

Jennie ble født i Cheongdam-dong, Gangnam-gu, Seoul den 16. januar 1996, som enebarn. Hun gikk først på Cheongdam barneskole i Seoul før hun flyttet til New Zealand. Da hun var åtte år gammel, reiste hun på tur med familien til Australia og New Zealand. Da moren hennes spurte henne om hun likte New Zealand og ville bli der, svarte Jennie "ja". Ett år senere ble hun sendt for å studere ved Waikowhai Intermediate School i Auckland og bodde hos en vertsfamilie. Jennie snakket om sin erfaring med å lære et nytt språk i MBCs dokumentar English, Must Change to Survive (2006). I ungdomsårene drømte hun om å bli ballettdanser. Etter å ha fullført intermediate, begynte hun på ACG Parnell College.

Jennie hørte først om K-pop mens hun var i New Zealand, og ble spesielt interessert i YG Entertainments musikk. Moren hennes planla å flytte henne til Florida i USA da hun var 14 år for å fortsette studiene og bli advokat eller lærer. Hun likte imidlertid ikke idéen og var bekymret for å ikke finne arbeid hun likte mens hun bodde alene. Familien støttet hennes beslutning, og hun flyttet tilbake til Sør-Korea i 2010, der hun studerte ved Cheongdam ungdomsskole. Jennie var på audition for YG Entertainment samme år med Rihannas "Take a Bow", og klarte å bli en trainee i selskapet. Gjennom High Cut Korea avslørte hun at hun var redd for fremmede og var tilbakeholden med å ta initiativ, og kunne knapt introdusere seg selv under auditionen. Med utgangspunkt som vokalist, mente selskapet at hun burde omfavne rollen som rapper, da de fleste sangene hun dekket inkluderte rapp og hun var den eneste traineeen som snakket flytende engelsk på den tiden, sammen med koreansk. Hun kan også litt japansk og har lært fransk.

Karriere[rediger | rediger kilde]

2012-2017: Karriere begynnelsen og debut med Blackpink[rediger | rediger kilde]

Jennie fremfører på YG x UNICEF Walking Festival 14. mai 2017

Den 10. april 2012 ble Jennie introdusert gjennom et bilde med tittelen "Hvem er denne jenta?" via YG Entertainments offisielle blogg. Hennes bilde vekket interesse blant nettbrukere, og ble snart det mest søkte emnet på portal-nettsteder under navnet "Mystery Girl". 30. august utga YG Entertainment en YouTube-video gjennom sin blogg med tittelen "YG Trainee - Jennie Kim", der hun covret B.o.B.'s sang "Strange Clouds" med Lil Wayne. Den 1. september gjorde Jennie sin første offentlige opptreden som hovedskuespiller i G-Dragons musikkvideo "That XX" fra hans utvidede spill One of a Kind. Den 21. januar 2013 ble en annen video med tittelen "Jennie Kim - YG New Artist" utgitt, der hun covret sangen "Lotus Flower Bomb" av rapperen Wale. I mars hadde Lee Hi med Jennie på sin B-side-sporet "Special" fra hennes debutalbum, First Love. I august var Jennie med på Seungris B-side spor "GG Be" fra hans utvidede spill Let's Talk About Love. I september var hun med på G-Dragons B-side spor "Black", og spilte inn kroken på mindre enn fem dager før utgivelsen av hans album Coup d'Etat. Den 8. september gjorde hun sin første opptreden på scenen sammen med G-Dragon på SBS' Inkigayo.

Den 1. juni 2016 ble Jennie avslørt som det første medlemmet i YG Entertainments nyeste jentegruppe, den første på syv år siden 2NE1. Den 8. august 2016 debuterte hun som medlem av Blackpink, sammen med Kim Jisoo, Roseanne Park og Lalisa Manobal, med utgivelsen av singelalbumet Square One med dobbelt A-side-singlene "Boombayah" (붐바야) og "Whistle" (휘파람). Ifølge bandmedlem Jisoo var Jennie ansvarlig for de generelle oppgavene og beslutningstakingen i gruppen. Jennie husket også tilbake på sin seks år lange erfaring som trainee og forberedelsene til opptredener.

2018–nå: Økende popularitet, solo-debut og skuespillerdebut[rediger | rediger kilde]

I juli 2018 dukket Jennie opp med Blackpink-medlem Jisoo på Running Man. En video av Jennie som gråt etter å ha gått gjennom et skrekkrom med Lee Kwang-soo gikk viralt i Sør-Korea og fikk over en million visninger på en nettside og totalt over tre millioner visninger på flere plattformer, VOD-er og sosiale medier. Hun ble deretter valgt som en av de beste variasjonsstjernene i 2018 etter oppdagelsen på Running Man. Jennie ble invitert til showet igjen etter å ha tiltrukket seg oppmerksomhet under sitt forrige opptreden. Jennie ble sagt å ha rangert først blant castingvalg og mottok flere tilbud fra forskjellige variasjonsshow. Den 1. oktober ble Jennie bekreftet som en fast deltaker i SBS' nye variasjonsshow Village Survival, the Eight, hennes første permanente rolle i en TV-serie.

Jennie på Met Gala-rød løperen i 2023.

I midten av oktober 2018 ble det kunngjort at Jennies offisielle solodebut skulle skje. Etter en rekke promoteringsteasere ble det avslørt at hun skulle gi ut et singelalbum kalt Solo med en ledende singel med samme navn. I forberedelsene til debuten ble det bestemt at hennes singel "Solo" først skulle avsløres gjennom Blackpinks In Your Area-turné i Seoul 10. november, to dager før utgivelsen. Jennie forklarte hvordan "Solo" ble sangen for hennes debut gjennom hennes pressekonferanse 12. november, og uttalte: "Når jeg er på Teddys studio, vil han lage en sang og jeg vil bare spille inn guiden til den. Det var ikke det at han jobbet med en solo-spor for meg. Han sa bare: 'Jeg har noe nytt, la oss prøve det.' Så jeg spilte inn sangen han hadde, og det viste seg å være en flott match". Sangen ble beskrevet som en hiphop-låt med pop-elementer og var designet for å vise Jennies sider som både en "delikat jente" og en "uavhengig kvinne".

Ved utgivelsen debuterte "Solo" på Gaon Music Chart på førsteplass og oppnådde en trippelkrone for samtidig å toppe de innenlandske digitale-, nedlastings- og strømmetabellene. Singelen forble på de digitale og mobile listene i to ytterligere sammenhengende uker og på strømmelisten i tre påfølgende uker. "Solo" ble sertifisert platina for strømming av KMCA og vant snart Sangen av året-prisen for november måned på den åttende Gaon Chart Music Awards, samt Digital Bonsang-prisen på den 34. Golden Disc Awards. I utlandet toppet "Solo" Billboard's World Digital Songs-chart. Den ble også vist i New York Times sin spilleliste. Da musikkvideoen for "Solo" ble utgitt, ble den den mest sette av en kvinnelig koreansk soloartist gjennom tidene i løpet av en 24-timers periode på YouTube. Jennie ble også den første og eneste kvinnelige koreanske soloartisten som passerte 300 millioner visninger på plattformen innen seks måneder etter utgivelsen. Fordi hennes første opptreden som soloartist på SBS 'Inkigayo og MBC Show! Music Core ble utsatt, lastet YG Entertainment opp koreografi-videoer for sangen på YouTube for fansen. YG Entertainment sendte deretter Jennie - 'Solo' Diary-serien på YouTube, og delte glimt av arbeidet hennes gjennom hele promoveringsperioden til singelen. 25. november vant Jennie sin første musikkshowseier som soloartist på Inkigayo.

I april 2019 ble Jennie den første koreanske soloartisten som opptrådte på Coachella, og opptredenen hennes ble inkludert på Billboards liste over "De 10 beste tingene vi så på Coachella 2019". De beskrev det som "fantastisk" og "imponerende" for fans og tilfeldige forbipasserende.

Jennie skrev også sangen "Lovesick Girls" for Blackpink, som ble utgitt 2. oktober 2020 som den tredje singelen fra gruppens debutstudioalbum, The Album. Under Blackpinks Born Pink World Tour i oktober 2022 debuterte hun med en ny solosang kalt "You & Me". I april 2023 fremførte Jennie en remikset versjon av sangen med en ny rap-verse under Blackpinks settliste som hovedattraksjon på Coachella.

Det ble også annonsert i 2022 at Jennie skulle gjøre sin skuespillerdebut under artistnavnet Jennie Ruby Jane i HBO-serien The Idol, som ble skapt av The Weeknd, Reza Fahim og Sam Levinson.

I mai 2023 debuterte Jennie på Met Gala i en vintagekjole fra Chanel høst 1990 ready-to-wear-kolleksjonen.

Artisteri og uttrykk[rediger | rediger kilde]

Påvirkninger og musikalsk stil[rediger | rediger kilde]

Da Jennie først begynte å rappe, studerte hun arbeidet til artister hun beundret og respekterte, som Lauryn Hill og TLC. Jennie har uttalt at Rihanna er hennes største musikalske innflytelse og rollemodell. Mens hun jobbet med Blackpinks The Album, lyttet Jennie til artister som Lana Del Rey, Billie Eilish, Harry Hudson, H.E.R. og Kacey Musgraves. Vokaltrener Shin Yoo-mi, som jobbet med Blackpink i seks år frem til deres debut, trente Jennie for hennes solodebut. I et intervju beskrev Shin Jennie som en allsidig artist med talent for å synge, rappe og skrive sanger.

Mote og image[rediger | rediger kilde]

Jennie begynte å lese motemagasiner og se på forskjellige klesstiler da hun var barn. Interessen for mote kom fra moren hennes. Jennie fortalte Elle Indonesia at Chanel var en del av livet hennes fra ung alder, og at hun fortsatt husket hennes første minne som involverte motehuset: "Jeg husker da jeg var liten, så jeg gjennom morens garderobe, og lette etter hva slags vintage Chanel jeg kunne finne". For hennes solodebut var hun involvert i planlegging og styling av sin egen garderobe og satt sammen mer enn 20 antrekk for musikkvideoen til "Solo". Jennie husket i et intervju med Billboard at under musikkvideofilmingen vurderte hun hvordan hvert antrekk ville passe til sangen og hva hun kunne endre, noe som hjalp henne med å lære mange nye måter å nærme seg mote på. Hun uttalte i et intervju med Elle Korea at mote ble en viktig del av karrieren hennes da hun prøvde å formidle budskapet i musikken sin både auditivt og visuelt.

Selv om Jennie har blitt bemerket for sitt elegante og sterke image på scenen, er hennes off-stage personlighet preget av en søt og motsatt sjarm. Hun beskriver seg selv som "stille" og "sjenert", spesielt rundt fremmede. I et intervju med Harper's Bazaar bemerket Jennie: "Min personlighet kan være det som folk tenker på min personlighet. Men heller enn å være en person som andre har merket meg som, vil jeg være en god person som tenker for meg selv". Jung Chul-min, produsent av Village Survival, the Eight, beskrev Jennie som "veldig morsom": "I motsetning til sjarmen hun viser på scenen, er hun en sjenert person som har jentete, babyaktige sjarm. Jennie blir mer komfortabel med hver episode, hun bringer ut mer moro og nyter det enda mer". Da Elle Korea spurte henne om å bli beskrevet som "ikon" og "unik", svarte Jennie at "det er virkelig en ære å være en inspirasjon og ikonisk person for noen. Når du uttrykker meg med disse ordene, føler jeg at [jeg trenger] å se finere og bedre ut".

Påvirkning og innflytelse[rediger | rediger kilde]

Jennie for Vogue Taiwans digitale forside, der hun ble beskrevet som en "koreansk superstjerne" og et "moteikon".

Jennie, som har vært instrumental i Blackpinks motefremstilling, har blitt kalt "Menneskelige Gucci" og "Menneskelige Chanel". Hennes portefølje av stiler spenner fra Gucci og Saint Laurent til nisjemerker som Marine Serre og Richard Quinn. Jennies sans for mote har gitt henne invitasjoner til motearrangementer som Saint Laurents Summer 17 Collection Launch Party av Anthony Vaccarello, Chanels Mademoiselle Privé-utstilling og Pradas Comics Collection Launch Party. Chanel valgte henne som House Ambassador etter å ha lagt merke til hennes kommersielle innvirkning. Hårnålene Jennie brukte i en fem-til-fem-partisjon under sine opptredener av hennes debutsingel "Solo", trendet umiddelbart i Sør-Korea og ble referert til som "Jennies hårnåler".

Jennies første magasinforside og en solo-piktural var for Dazed Korea med Saint Laurent i april 2017. Hun var den første koreanske kjendisen som modellerte for Boucheron Paris, et 160 år gammelt luksussmykkevaremerke; det ble sagt at Jennies "elegante" og "luksuriøse" atmosfære fikk Boucheron til å fokusere mer på deres bilde markedsføring. Piktogrammet, presentert i det høytstående medlemsmagasinet Heren i 2017, ble beskrevet som "kunst som inkorporerer lys". Jennie har siden dukket opp på forsiden av utallige motemagasiner, inkludert Dazed, Harper's Bazaar, Elle, Marie Claire, High Cut, Cosmopolitan, W, Vogue, Wonderland og Billboard.

Jennie er kjent for sin merkevaregjenkjennelse og markedsføringskraft, og har flere ganger havnet på førsteplass på Korean Business Research Institutes månedlige "Individual Girl Group Members Brand Power Ranking". Bilder fra hennes sosiale mediekontoer har overskrifter i artikler, og de tingene hun viser frem blir trender. I 2018 rangerte Jennie på andreplass, med 12,2% av stemmene, i den årlige undersøkelsen "Most Favorite Idols" utført av Gallup Korea som involverte 1 501 koreanske mannlige og kvinnelige respondenter i alderen 13 til 29. Instagram kåret Jennies konto til "Most Loved Account of 2018" i Sør-Korea basert på antall visninger og likerklikk hun mottok på Instagram-historiene og -innleggene sine det året.

Forbes anerkjente at Jennie har "fått et nytt fotfeste i Koreas skjønnhetstrender" og nevnte det som en av grunnene til at Blackpink toppet Forbes Korea Power Celebrity i april 2019. Hun var den mest søkte kvinnelige K-pop-idolen i 2019 ifølge Googles mid-årige oversikt. Det året ble Jennie også rangert som den syvende mest populære kvinnelige K-pop-idolen i en undersøkelse av soldater som fullførte obligatorisk militærtjeneste i Sør-Korea. I Gallup Koreas musikkundersøkelse i 2019 ble Jennie stemt frem som den åttende mest populære idolen i Sør-Korea, foran bandkameratene sine. Jennies "Jentle Home"-kolleksjon, lansert i april 2020, ble utsolgt umiddelbart ved flere anledninger, og produktene i kolleksjonen ble utsolgt på nytt flere ganger. Den 2. desember 2020 ga den kinesiske sangeren og tidligere Youth With You-deltakeren Ye Ziming ut en sang med tittelen "Jennie", som inneholdt tekster om hans beundring for Jennie.

Den 16. januar 2021, på hennes 25-årsdag, startet Jennie sin offisielle YouTube-kanal. Kanalen fikk én million abonnenter på mindre enn syv timer og ble dermed den raskeste kanalen til å oppnå dette på plattformen. Innen 24 timer samlet hun over 1,75 millioner abonnenter og ble den nest mest abonnerte YouTube-brukeren i tidsrammen, etter den brasilianske sangeren Marília Mendonça. Salgsnedgangen som Chum Churum, et soju-merke under Lotte Corporation, hadde opplevd på grunn av COVID-19-pandemiens innvirkning, ble rapportert å ha økt med 14-15% etter at de sikret seg Jennie for å markedsføre produktet sitt. Det ble også rapportert at aksjekursen til Ace Bed steg med 28,14% etter at Jennie ble navngitt som deres nye merkevaremodell. Tidligere After School-medlem Jung Ah ga kallenavnet "baby Jennie" til sin baby, og kalte det et "søtt og pent" navn og viste til sin beundring av Jennie som en idol. I august 2021 ble Jennie stemt frem som den sjette mest allsidige idol med talenter innen sangskriving, dansing og sang. Hun var den høyest rangerte kvinnelige idolen på listen med 2025 stemmer. Jennie ble den første koreanske personen som samlet 50 millioner følgere på Instagram. I november 2021 rapporterte Osen at Jennie ble rangert som den sjette høyest betalte kjendisen for sponsorering i 2021, med et estimert beløp på 5 milliarder won, til tross for at hun bare dukket opp i fem reklamer det året.

På 23. februar 2022, en dag etter at hennes Jentle Garden-app ble lansert, ble det rapportert at den hadde rangert som nummer én i "popularitet" -kategorien i den koreanske App Store, og overgikk sosiale medieplattformen TikTok. I mars 2022 har YG Familys video med tittelen 'Fifteen Nights on a Business Trip 2' med Jennie som spesiell gjest, passert 10 millioner visninger på YouTube.

Til forskjellige artister har Jennie blitt sitert som en innflytelse og rollemodell, som Hot Issues Dana, Woo!ah!s Nana, Cignatures Belle, LinQs Miyu Kaneko, Nmixxs Lily, Sullyoon og Jiwoo, Aespas Ningning, Lightsums Jian og LimeLights Gaeun. Olympiske utøvere Hwang Sun-woo og Kang So-hwi er også fans av Jennie.

Andre satsinger[rediger | rediger kilde]

Påtegninger[rediger | rediger kilde]

I 2019 ble Jennie ansiktet til Hera, et sørkoreansk luksus skjønnhetsmerke eid av Amore Pacific, og valgte Jennie til å representere deres merke på grunn av hennes "elegante og luksuriøse" bilde. Hera's første leppeannonse med Jennie, Red Vibe leppe-serien, så en økning i salget med fem ganger sammenlignet med deres tidligere leppeprodukter. På grunn av deres økende popularitet ble de kalt "Jennies leppestifter". I april 2021 lanserte Hera sin Rouge Holic-linje på Amazon med Jennie som global ambassadør. I april 2022 promoterte Jennie Hera's Silky Stay Foundation.

KT Corporation, Sør-Koreas største telefonselskap, rekrutterte Jennie som en kampanjemodell sammen med Soojoo for Samsung Galaxy S20 Aura Red og Blue i februar 2020. Produktet, kalt "Jennie Red", ble lansert eksklusivt for KT-kunder som bor i Sør-Korea. 11. juni 2020 annonserte Lotte Confectionery Jennie som deres merkevareambassadør for deres nyeste snackprodukt, Air Baked. De betraktet Jennie som "trendy" innenfor deres målgruppe, kvinner i 20- og 30-årene, for produktet.

Den 2. februar 2021 ble Jennie annonsert som ansiktet til Chum Churum, et soju-merke under Lotte Corporation. Den 10. februar lanserte Lotte Chilsung Jennies kampanjemateriell for merket for første gang. Den 8. mars ble Jennie reklamemodell for Kwangdong Vita500, et vitamin-drikkevaremerke. Den 8. april introduserte Dashing Diva, et globalt neglemerke, Jennie som deres nye merkevaremodell. Den 17. august ble hun modell for det sørkoreanske seng- og madrassmerket Ace Bed. I august 2022 ble Jennie ansiktet til soju-merket Lotte Soonhari. I september 2022 ble Jennie modell for det sørkoreanske parfyme-merket Tamburins.

Mote[rediger | rediger kilde]

Jennie for Vogue Taiwan

Jennie ble valgt som den nye musen for Chanel Korea Beauty og tok sitt første bilde for merket med Harper's Bazaar Korea i januar 2018. Hun ble ambassadør for Chanel Korea i juni samme år. En talsperson for Chanel Korea forklarte at Jennies lojalitet til merket, samt hennes trendy stil, var i tråd med Chanels bilde da de rettet seg mot unge millenials i tillegg til deres nåværende forbrukere. I oktober ble Jennie utnevnt til global ambassadør for Chanel. Hun deltok på sin første Chanel-motevisning som en koreansk representant under Paris Fashion Week, og satt foran ved siden av Pharrell Williams og Pamela Anderson. 23. september 2021 ble Jennie ansiktet til Chanels Coco Neige 2021-22-kampanje med bilder tatt av de nederlandske fotografene Inez og Vinoodh.

Den 18. mai 2021 ble Jennie ansiktet til Calvin Kleins vårkolleksjon 2021, Drop 02, i samarbeid med Heron Preston. Kampanjebildene hennes ble tatt av fotografen Kim Hee June og regissert av Qiu Bohan. 9. september 2021 ble Jennie modell for Calvin Kleins høstkampanje 2021, kalt The Language of Calvin Klein, som en del av merkets digitale kampanje #MyCalvins. Bildene hennes ble tatt av Hong Jang Hyun. 16. februar 2022 ble Jennie ansiktet til Calvin Kleins vårkampanje 2022. I mai 2023 samarbeidet Jennie med Calvin Klein for sin første kapselkolleksjon.

Jennie var en av moteredaktørene for Vogue Korea i mars 2021. Ifølge magasinet deltok hun i fotoshoots som planlegger og hjalp til med å bestemme konseptet, utkast til hår og sminke, og styling.

Samarbeid[rediger | rediger kilde]

Den 15. april 2020 ble det kunngjort at Jennie hadde samarbeidet med Gentle Monster, et sørkoreansk luksusbrillemerke, for å lage en kolleksjon kalt "Jentle Home", inspirert av Jennies barndomsminner. Jennie designet elementene selv, inkludert briller, solbriller, brillekjeder og mer. I mai 2020 åpnet Gentle Monster og Jennie en pop-up-butikk med dukkehus-tema i Gangnam-gu, Seoul. Den 18. februar 2022 annonserte Gentle Monster lanseringen av mobilspillet Jentle Garden, deres andre samarbeid med Jennie, som ble lansert 22. februar i Google Play Store og App Store. På mars lanserte Jennie og Gentle Monster sin tredje samarbeid, en brillekolleksjon kalt "Jentle Garden". Kampanjebildene ble tatt av den franske fotografen Hugo Comte. Jennie og Gentle Monster åpnet også en pop-up-butikk med fantasiverden-tema i Gangnam-gu, Seoul. I april 2022 lanserte Jennie og Gentle Monster en begrenset brillekolleksjon kalt Lesyeuxdenini, som bare var tilgjengelig i Gentle Monsters Los Angeles-flaggskipbutikk. Jennie designet også kolleksjonens lærpakke og blomsternøkkelring. Den 12. oktober 2022 ble det kunngjort at Jennie hadde startet et samarbeid med det tyske bilfirmaet Porsche og hjulpet i designprosessen av en tilpasset bil laget for henne selv, kalt Jennie Ruby Jane i modellen til en Taycan 4S Cross Turismo.

Filantropi[rediger | rediger kilde]

Jennie har vært en del av Cheongdam Woori Animal Hospitals "Beskytt vår familie" kampanje siden 2018, som hjelper til med å beskytte kjæledyr og redde forlatte hunder.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Enkeltalbum[rediger | rediger kilde]

Liste over enkeltalbum, med utvalgte detaljer, valgt listeposisjon og salgstall
Tittel Detaljer Toppliste

posisjoner

Salg
KOR
Solo
 • Utgitt: 12. november 2018
 • Plateselskap: YG Entertainment, Interscope
 • Formater: CD, digital nedlastninger
2
 • KOR: 174,260

Singler[rediger | rediger kilde]

Liste over singler, med utgivelsesår, valgt listeplassering, salgstall og albumnavn
Tittel År Topp liste posisjoner Salg Sertifiseringer Album
KOR KOR Hot CAN HUN JPN

Hot

MLY NZ

Hot

SCO SGP US

World

"Solo" 2018 1 1 67 31 22 2 13 80 2 1
 • KOR: 2,500,000
 • US: 10,000
 • KMCA: Platinum (st.)
 • KMCA: Platinum (dig.)
Solo

Andre sanger[rediger | rediger kilde]

Liste over andre kartlagte sanger, med utgivelsesår, valgt kartplassering og albumnavn
Tittel År Topp liste posisjoner Salg Album
KOR KOR Hot US

verden

As featured artist
"Special"

(Lee Hi featuring Jennie)

2013 21 16
 • KOR: 206,840
First Love
"GG Be" (지지베)

(Seungri featuring Jennie)

18 38
 • KOR: 202,446
Let's Talk About Love
"Black"

(G-Dragon featuring Jennie)

2 3 10
 • KOR: 1,009,720
Coup d'Etat
"—" angir utgivelser som ikke ble kartlagt eller ikke ble utgitt i den regionen.

Sangskriverkreditter[rediger | rediger kilde]

Alle sangkreditter er tilpasset fra Korea Music Copyright Associations database, med mindre annet er angitt.

Liste over sanger, viser utgivelsesår, artistnavn og navn på albumet
År Artist Sang Album Tekstforfatter Komponist Ref.
Kreditert With Kreditert Med
2020 Blackpink "Lovesick Girls" The Album Løren, Danny Chung, Jisoo, Teddy R.Tee, 24, Teddy, Brian Lee, Leah Haywood, David Guetta
2021 Jennie "Solo (Remix)" 24, Teddy 24, Teddy

Videografi[rediger | rediger kilde]

Musikk videoer[rediger | rediger kilde]

År Tittel Regissør Lengde Ref.
2018 "Solo" Han Sa-min 2:56

Filmografi[rediger | rediger kilde]

Fjernsynserier[rediger | rediger kilde]

År Tittel Rolle Notater Ref.
2018 Village Survival, the Eight Cast member
2023 The Idol Dyanne Kreditert som Jennie Ruby Jane

Nettshow[rediger | rediger kilde]

År Tittel Rolle Notater Ref.
2018 Jennie – 'Solo' Diary Hun selv 6 episodes

Musikkvideoopptredener[rediger | rediger kilde]

År Tittel Artist Regissør Lende Ref.
2012 "That XX" G-Dragon Han Sa-min 3:34
2022 "Shinigami Eyes" Grimes BRTHR 3:20

Priser og nominasjoner[rediger | rediger kilde]

Navn på prisutdelingen, år presentert, priskategori, nominerte(e) av prisen og resultatet av nominasjonen
Prisutdeling Year Kategori Nominee(s) / Work(s) Result Ref.
Priser for årets merkevare 2022 Årets reklamemodell – kvinne Jennie Won
The Fact Music Awards 2021 Fan N Star Choice Artist Longlisted
Fan N Star Choice Individual Longlisted
Gaon Chart Music Awards 2019 Årets sang – november "Solo" Won
Genie Music Awards 2019 Den kvinnelige soloen Jennie Nominated
Golden Disc Awards 2019 Beste digitale sang (Bonsang) "Solo" Won
Årets sang (Daesang) Nominated
Mnet Asian Music Awards 2019 Årets artist Jennie Nominated
Beste danseforestilling – Solo "Solo" Nominated
Beste kvinnelige artist Jennie Nominated
Årets sang "Solo" Nominated
Philippine K-pop Awards 2018 Beste kvinnelige soloartist Jennie Won
SBS Entertainment Awards 2018 Rookie Award (Female) Running Man,

Village Survival, the Eight

Nominated
Scene Stealer Award Nominated
Seoul Music Awards 2024 Årets fanvalg Jennie Pending
Weibo Starlight Awards 2021 Starlight Hall of Fame (Korea) Won

Referanser[rediger | rediger kilde]

 1. ^ ČSFD, oppført som Jennie, ČSFD person-ID 437895[Hentet fra Wikidata]
 2. ^ www.allkpop.com[Hentet fra Wikidata]
 3. ^ star.mt.co.kr[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]