Jean Kockerols

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jean Kockerols
Født13. aug. 1958Rediger på Wikidata (65 år)
Brecht
BeskjeftigelseKatolsk prest (1993–), katolsk biskop (2011–) Rediger på Wikidata
Embete
Utdannet vedGregoriana
NasjonalitetBelgia
Våpenskjold
Jean Kockerolsʼ våpenskjold

Jean Kockerols (født 13. august 1958 i Brecht i Belgia) er katolsk hjelpebiskop i erkebispedømmet Mechelen-Brussel.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Jean Kockerols studerte først jus med fokus på sjørett og jobbet som advokat for Compagnie Maritime Belge, et belgisk rederi. Han var involvert i L'Arche (etablert av Jean Vanier) og begynte på seminaret og studerte filosofi og katolsk teologi.

Prest[rediger | rediger kilde]

Han ble ordinert til prest 18. september 1993 i Brussel.

Han fullførte studier i kanonisk rett og filosofi. Han tok sin doktorgrad i teologi fra Det pavelige gregorianske universitet i Roma. I 1995 ble han sokneprest i Etterbeek i Notre-Dame du Sacré-coeur. I 2006 ble han utnevnt til subregens ved erkebispeseminaret i Brussel, hvor han fulgte de unge prestekandidatene. I 2004 ble han sogneprest i Ukkel-Saint Pierre. I 2007 ble han dekan for Brussel Sør. Han var direktør Institut d'Etudes Théologiques i Brussel, ved Centre d'études théologiques et pastorales (CETEP) i Brussel, og grunnlegger av Centre d'études pastorales (CEP) i bispedømmet.

Hjelpebiskop[rediger | rediger kilde]

Pave Benedikt XVI utnevnte ham til hjelpebiskop i Mechelen-Brussel og titulærbiskop av Ypres den 22. februar 2011. Erkebiskopen av Mechelen-Brussel, André-Joseph Léonard, bispeviet ham og de samtidig utnevnte hjelpebiskopene Léon Lemmens og Jean-Luc Hudsyn den 3. april samme år; medkonsekratorer var kardinal Godfried Danneels, emeritert erkebiskop av Mechelen-Brussel, og Giacinto Berloco, apostolisk nuntius til Belgia og Luxembourg.

Kockerols har vært medlem av Commission of the Bishops' Conferences of the European Community (COMECE) siden 2011 og dens visepresident.[1]

Episkopalgenealogi[rediger | rediger kilde]

Hans episkopalgenealogi er:

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ www.catholic-hierarchy.org kocke, lest 22. september 2022