Jack Szostak

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Jack William Szostak
Nobel Prize 2009-Press Conference Physiology or Medicine-16.jpg
Jack Szostak
Født 9. november 1952
London, Storbritannia
Utdannelse McGill University, Cornell University, Q7338153
Nasjonalitet USA, Polen, Canada
Medlem av National Academy of Sciences
Utmerkelser Albert Lasker Basic Medical Research Award, Nobelprisen i fysiologi eller medisin, Q20278696, NAS Award in Molecular Biology, Q1595997
Alma mater McGill University
Cornell University
Bopel Amerika
Institusjoner Harvard Medical School
Howard Hughes Medical Institute
Fagfelt Biologi

Nobel prize medal.svg
Nobelprisen i fysiologi eller medisin
2009

Jack William Szostak (født 9. november 1952 i London, England) en polsk-britisk biolog og professor i genetikk ved Harvard Medical School og ved Alexander Rich Distinguished Investigator ved Massachusetts General Hospital som ligger i Boston. Han ble tildelt Nobelprisen i fysiologi eller medisin i 2009 sammen med Elizabeth Blackburn og Carol W. Greider for oppdagelsen av hvordan kromosomene er beskyttet av telomerer.

Szostak har bidratt mye til feltet genetikk. Han er blitt kreditert med byggingen av verdens første gjær med kunstige kromosomer. Det prestasjon hjalp forskerne å kartlegge plassering av gener hos pattedyr og med å utvikle teknikker for hvordan man skal manipulere genene. Hans prestasjoner på dette området er også medvirkende til Human Genome Project.

I dag fokuserer laboratoriet hans på utfordringer med å forstå livets opprinnelse på jorden og de gjør forsøk med byggingen av kunstige celler.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]