Jack Coleman

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Jack Coleman
Jack Coleman 2009.jpg
Jack Coleman i Hollywood i 2009
Født John MacDonald Coleman
21. februar 1958 (59 år)
USA Easton, Pennsylvania, USA
Ektefelle Beth Toussaint (1 barn)
Utdannet ved Duke University
Yrke Skuespiller, teaterskuespiller, tv-skuespiller
Nasjonalitet USA
Aktive år 1981
Kjente roller "Steven Carrington" i Dynastiet
IMDb IMDbRedigere på wikidata

Jack Coleman på en premierefest i 2008

John MacDonald «Jack» Coleman (født 21. februar 1958 i Easton i Pennsylvania) er en amerikansk skuespiller som er best kjent fra rollen som "Steven Carrington" i den kjente såpeserien Dynastiet fra 1980-tallet.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Tidlig liv og familie[rediger | rediger kilde]

Coleman er 6. generasjons etterkommer av den amerikanske oppfinneren Benjamin Franklin.[1] Han gikk på Duke University, hvor han bestemte seg for å bli skuespiller. Etter endt eksamen fra Duke i 1980, gikk han på National Theater Institute. Han giftet seg med skuespillerinnen Beth Toussaint i 1996 (hun har bl.a vært med i Wes Cravens film Red Eye[1]).

Beth og Jack har datteren Tess, født i 1999.[1]

Karriere[rediger | rediger kilde]

Jack Colemans første store rolle var i såpeoperaen Days of Our Lives, der han var med fra 1981 til 1982 i rollen som "Jake Kositchek".[2] I 1982, ble han med i serien Dynastiet der han tok over rollen som "Steven Carrington", en av de første homoseksuelle karakterene i en såpeopera. Karakteren ble opprinnelig spilt av Al Corley. Coleman hadde rollen frem til 1988.

Coleman spilte fast i den kortlevde serien Nightmare Cafe (1992) og i mini-serien Kingdom Hospital (2004). Han har hatt gjesteroller i CSI: Miami, Nip/Tuck, Without A Trace og Entourage.[3]

Coleman er nå en av flere faste skuespillere i TV-serien Heroes, hvor han spiller "Noah Bennet". Om denne rollen har Coleman uttalt: «it's a combination of the light and dark. I don't want to just be a moustache twirling villain.».[4]

Priser og nominasjoner[rediger | rediger kilde]

TV Land Awards

Utvalgt filmografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]