The Vampire Diaries

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

The Vampire Diaries er en amerikansk TV-serie som hadde sendestart 10. september 2009 i USA.

Serien er laget av Kevin Williamson, og er basert på bokserien med samme navn av L.J. Smith.

Handingen foregår i den fiktive småbyen Mystic Falls i delstaten Virginia, hvor overnaturlige skapninger som vampyrer, varulver og hekser holder til. Serien tar hovedsakelig for seg en kjærlighetstriangel mellom Elena Gilbert (Nina Dobrev) og de to vampyrbrødrene Damon Salvatore (Ian Somerhalder) og Stefan Salvatore (Paul Wesley).

I 2012 ble serien fornyet med en fjerde sesong, som startet i USA 11. oktober 2012.[1]

Serien hadde sendestart i Norge på TVNorge 6. januar 2010.

Handling[rediger | rediger kilde]

Serien følger Elena Gilbert (Nina Dobrev). En tilsynelatende normal jente på 17 år, som bor i småbyen Mystic Falls. Men etter at vampyrbrødrene Damon Salvatore (Ian Somerhalder) og Stefan Salvatore (Paul Wesley) flytter tilbake til byen, begynner livet hennes å forandre seg. Elena Gilbert (Nina Dobrev) blir dypt forelsket i den 162 år gamle vampyren Stefan Salvatore (Paul Wesley). Deres forhold blir stadig mer komplisert når Stefans ondskapsfulle storebror, Damon Salvatore (Ian Somerhalder) returnerer til Mystic Falls med en plan om å skape kaos i byen. Han søker hevn over sin yngre bror for å ha forvandlet ham til en vampyr mot sin vilje. Det tar ikke lang tid før begge brødrene begynner å vise hengivenhet overfor Elena, hovedsakelig på grunn av hennes likhet med deres store kjærlighet fra fortiden, Katherine Pierce. Det er åpenbart at Elena er en etterkommer av Katherine, som senere også returnerer til byen, med planer mot den nye trioen. Serien fokuserer i tillegg på omgangskretsen til Elena, som blant annet består av hennes bror Jeremy Gilbert (Steven R. McQueen), hennes to besteveninner Bonnie Bennett (Katerina Graham) og Caroline Forbes (Candice Accola), og deres felles venner Matt Donovan (Zach Roerig) og Tyler Lockwood (Michael Trevino).

Første episode viser Elena og hennes bror Jeremy fire måneder etter at deres foreldre døde i en bilulykke. De bor sammen med deres tante Jenna Sommers (Sara Canning), og skolen har akkurat startet igjen etter sommerferien. På skolen får Elena øye på en ny, mystisk gutt, Stefan. Uten at Elena vet at Stefan er vampyr, blir de to umiddelbart tiltrukket av hverandre. Men ikke lenge etter kommer Stefans bror Damon til Mystic Falls. Det er 15 år siden de to brødrene sist så hverandre, og et gammelt fiendskap blusser opp.

Roller[rediger | rediger kilde]

 • Nina Dobrev som Elena Gilbert (sesong 1-6), hovedpersonen, serien følger henne samtidig som hun forelsker seg i Stefan, og senere faller for broren hans, Damon Salvatore. Noe som lager en kjærlighets trekant. Dette resulterer i at hun ble dratt inn i det overnaturlige verden med showet etter hennes kamp i overlevende overnaturlige hendelser i byen. Dobrev skildrer også Elenas dobbeltgjenger, Katherine Pierce også kjent som Katerina Petrova, hun er en veldig frekk og overbevisende vakker ung jente som har ett øye for Stefan Salvatore, som også befant seg i en kjærlighet trekant med ham og Damon Salvatore. Hun begynner å få ekte følelser for en original. Katherine sporadisk dukket opp i senere sesonger, og spilte en betydelig rolle i den femte sesongen. Dobrev har også spilt en tredje dobbeltgjenger, Silas 'ekte kjærlighet kjent som Amara i den femte sesongen, som han søkte i etterlivet for to tusen år. Dobrev har også spilt originalen Dobbeltgjenger tatia i The Originals sesong 2 episode "Red Door.» I sesong 6 finale, ble Elenas liv knyttet til Bonnies på en slik måte at så lenge Bonnie er i live Elena vil forbli sovende. Damon setter Elena i en kiste og gjemte henne i Salvatore familien graven for de neste 60 årene eller så - for å la Bonnie leve sitt liv - og vil vente med å gjenforenes med henne.
 • Paul Wesley som Stefan Salvatore (sesong 1-present), er godhjertet og hengiven vampyr og det stikk motsatte av sin eldre bror, Damon Salvatore . Senere i serien, Stefan går tilbake til sine gamle måter som en Ripper å spare Damon fra en varulv bite og hans rolle blir mer antagonistisk. Til slutt, returnerer han til sin godhjertede og omsorg selv. Han skildrer også hans avslørte dobbeltgjenger , Silas (Seasons 4-5), verdens første udødelig vesen som er over 2000 år gammel, og den viktigste antagonist av den fjerde sesongen og sekundær antagonist av den femte sesongen. Ved sesong 6 finale, innser Stefan hans hengivenhet til Caroline og forteller henne om sine følelser.
 • Ian Somerhalder som Damon Salvatore
 • Steven R. McQueen som Jeremy Gilbert
 • Katerina Graham som Bonnie Bennett
 • Candice Accola som Caroline Forbes
 • Zach Roerig som Matt Donovan
 • Michael Trevino som Tyler Lockwood
 • Sara Canning som Jenna Sommers
 • Kayla Ewell som Vicki Donovan
 • Matthew Davis som Alaric Saltzman
 • Joseph Morgan som Niklaus Mikaelson (Klaus)
 • Daniel Gillies som Elijah Mikaelson
 • Claire Holt som Rebekah Mikaelson

Internasjonal distribusjon[rediger | rediger kilde]

Land TV kanal(er)
Paraguay Paraguay WBTV
Argentina Argentina WBTV
Australia Australia Go!
Brasil Brasil MTV Brasil
Canada Canada CTV, MuchMusic
Costa Rica Costa Rica WBTV
Tyskland Tyskland ProSieben
Guatemala Guatemala WBTV
Irland Irland TV3
Malaysia Malaysia 8TV
Mexico Mexico WBTV
Nederland Nederland NET 5
Norge Norge FEM
Filippinene Filippinene IBC, Solar TV
Peru Peru WBTV
Polen Polen nFilmHD
Portugal Portugal AXN Black
Singapore Singapore mio TV
Sør-Afrika Sør-Afrika Vuzu
Spania Spania RTVE, TNT
Tyrkia Tyrkia MyMax
Storbritannia Storbritannia ITV2
USA USA The CW
Uruguay Uruguay WBTV, Fuse TV
Venezuela Venezuela WBTV

Referanser[rediger | rediger kilde]

 1. ^ http://tvbythenumbers.zap2it.com/2012/05/03/the-cw-renews-the-vampire-diaries-90210-and-supernatural/132338/

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

fjernsynstubbDenne fjernsynrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.