The Vampire Diaries

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

The Vampire Diaries er en amerikansk grøsser- og romantisk eventyrdramaserie for ungdom som har gått på The CW siden 2009. Handlingen foregår i den fiktive småbyen Mystic Falls i delstaten Virginia, hvor overnaturlige skapninger som vampyrer, varulver og hekser holder til. Serien kretser rundt et kjærlighetstriangel bestående av Elena Gilbert (Nina Dobrev) og de to vampyrbrødrene Damon Salvatore (Ian Somerhalder) og Stefan Salvatore (Paul Wesley). Serien er laget av Kevin Williamson, og er basert på bokserien med samme navn av L.J. Smith.

Serien har i Norge gått på TVNorge siden 2010.

Handling[rediger | rediger kilde]

Serien følger Elena Gilbert (Nina Dobrev). En tilsynelatende normal jente på 17 år, som bor i småbyen Mystic Falls. Men etter at vampyrbrødrene Damon Salvatore (Ian Somerhalder) og Stefan Salvatore (Paul Wesley) flytter tilbake til byen, begynner livet hennes å forandre seg. Elena Gilbert (Nina Dobrev) blir dypt forelsket i den 162 år gamle vampyren Stefan Salvatore (Paul Wesley). Deres forhold blir stadig mer komplisert når Stefans ondskapsfulle storebror, Damon Salvatore (Ian Somerhalder) returnerer til Mystic Falls med en plan om å skape kaos i byen. Han søker hevn over sin yngre bror for å ha forvandlet ham til en vampyr mot sin vilje. Det tar ikke lang tid før begge brødrene begynner å vise hengivenhet overfor Elena, hovedsakelig på grunn av hennes likhet med deres store kjærlighet fra fortiden, Katherine Pierce. Det er åpenbart at Elena er en etterkommer av Katherine, som senere også returnerer til byen, med planer mot den nye trioen. Serien fokuserer i tillegg på omgangskretsen til Elena, som blant annet består av hennes bror Jeremy Gilbert (Steven R. McQueen), hennes to besteveninner Bonnie Bennett (Katerina Graham) og Caroline Forbes (Candice Accola), og deres felles venner Matt Donovan (Zach Roerig) og Tyler Lockwood (Michael Trevino).

Første episode viser Elena og hennes bror Jeremy fire måneder etter at deres foreldre døde i en bilulykke. De bor sammen med deres tante Jenna Sommers (Sara Canning), og skolen har akkurat startet igjen etter sommerferien. På skolen får Elena øye på en ny, mystisk gutt, Stefan. Uten at Elena vet at Stefan er vampyr, blir de to umiddelbart tiltrukket av hverandre. Men ikke lenge etter kommer Stefans bror Damon til Mystic Falls. Det er 15 år siden de to brødrene sist så hverandre, og et gammelt fiendskap blusser opp.

Roller[rediger | rediger kilde]

 • Nina Dobrev som Elena Gilbert (sesong 1-6), hovedpersonen, serien følger henne samtidig som hun forelsker seg i Stefan, og senere faller for broren hans, Damon Salvatore. Noe som lager en kjærlighets trekant. Dette resulterer i at hun ble dratt inn i det overnaturlige verden med showet etter hennes kamp i overlevende overnaturlige hendelser i byen. Dobrev skildrer også Elenas dobbeltgjenger, Katherine Pierce også kjent som Katerina Petrova, hun er en veldig frekk og overbevisende vakker ung jente som har ett øye for Stefan Salvatore, som også befant seg i en kjærlighet trekant med ham og Damon Salvatore. Hun begynner å få ekte følelser for en original. Katherine sporadisk dukket opp i senere sesonger, og spilte en betydelig rolle i den femte sesongen. Dobrev har også spilt en tredje dobbeltgjenger, Silas 'ekte kjærlighet kjent som Amara i den femte sesongen, som han søkte i etterlivet for to tusen år. Dobrev har også spilt originalen Dobbeltgjenger tatia i The Originals sesong 2 episode "Red Door.» I sesong 6 finale, ble Elenas liv knyttet til Bonnies på en slik måte at så lenge Bonnie er i live Elena vil forbli sovende. Damon setter Elena i en kiste og gjemte henne i Salvatore familien graven for de neste 60 årene eller så - for å la Bonnie leve sitt liv - og vil vente med å gjenforenes med henne.
 • Paul Wesley som Stefan Salvatore (sesong 1-present), er godhjertet og hengiven vampyr og det stikk motsatte av sin eldre bror, Damon Salvatore . Senere i serien, Stefan går tilbake til sine gamle måter som en Ripper å spare Damon fra en varulv bite og hans rolle blir mer antagonistisk. Til slutt, returnerer han til sin godhjertede og omsorg selv. Han skildrer også hans avslørte dobbeltgjenger , Silas (Seasons 4-5), verdens første udødelig vesen som er over 2000 år gammel, og den viktigste antagonist av den fjerde sesongen og sekundær antagonist av den femte sesongen. Ved sesong 6 finale, innser Stefan hans hengivenhet til Caroline og forteller henne om sine følelser.
 • Ian Somerhalder som Damon Salvatore
 • Steven R. McQueen som Jeremy Gilbert
 • Katerina Graham som Bonnie Bennett
 • Candice Accola som Caroline Forbes
 • Zach Roerig som Matt Donovan
 • Michael Trevino som Tyler Lockwood
 • Sara Canning som Jenna Sommers
 • Kayla Ewell som Vicki Donovan
 • Matthew Davis som Alaric Saltzman
 • Joseph Morgan som Niklaus Mikaelson (Klaus)
 • Daniel Gillies som Elijah Mikaelson
 • Claire Holt som Rebekah Mikaelson

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]