The Vampire Diaries

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The Vampire Diaries
orig. The Vampire Diaries
Generell informasjon
Sjangerfantasty-tv, thriller, dramakomedie, ungdomsfilm
Prod.landUSA
Sesonger8
Episoder171
Språkengelsk
Foran kamera
Medvirkende
Nina Dobrev, Paul Wesley, Ian Somerhalder, Steven R. McQueen, Sara Canning, Katerina Graham, Candice Accola, Zach Roerig, Kayla Ewell, Michael Trevino, Matthew Davis, Joseph Morgan, Michael Malarkey
Bak kamera
Basert påThe Vampire Diaries
KomponistMichael Suby
Prod.selskapAlloy Entertainment
Sending
Periode10. sep. 200910. mar. 2017
TV-kanalThe CW
Eksterne lenker
IMDbRedigere på wikidata

The Vampire Diaries er en amerikansk grøsser- og romantisk eventyrdramaserie for ungdom som har gått på The CW siden 2009. Handlingen foregår i den fiktive småbyen Mystic Falls i delstaten Virginia, hvor overnaturlige skapninger som vampyrer, varulver og hekser holder til. Serien kretser rundt et kjærlighetstriangel bestående av Elena Gilbert (Nina Dobrev) og de to vampyrbrødrene Damon Salvatore (Ian Somerhalder) og Stefan Salvatore (Paul Wesley). Serien er laget av Kevin Williamson, og er basert på bokserien med samme navn av L.J. Smith.

Serien har i Norge gått på TVNorge siden 2010.

Handling[rediger | rediger kilde]

Serien følger Elena Gilbert (Nina Dobrev). En tilsynelatende normal jente på 17 år, som bor i småbyen Mystic Falls. Men etter at vampyrbrødrene Damon Salvatore (Ian Somerhalder) og Stefan Salvatore (Paul Wesley) flytter tilbake til byen, begynner livet hennes å forandre seg. Elena Gilbert (Nina Dobrev) blir dypt forelsket i den 162 år gamle vampyren Stefan Salvatore (Paul Wesley). Deres forhold blir stadig mer komplisert når Stefans ondskapsfulle storebror, Damon Salvatore (Ian Somerhalder) returnerer til Mystic Falls med en plan om å skape kaos i byen. Han søker hevn over sin yngre bror for å ha forvandlet ham til en vampyr mot sin vilje. Det tar ikke lang tid før begge brødrene begynner å vise hengivenhet overfor Elena, hovedsakelig på grunn av hennes likhet med deres store kjærlighet fra fortiden, Katherine Pierce. Det er åpenbart at Elena er en etterkommer av Katherine, som senere også returnerer til byen, med planer mot den nye trioen. Serien fokuserer i tillegg på omgangskretsen til Elena, som blant annet består av hennes bror Jeremy Gilbert (Steven R. McQueen), hennes to besteveninner Bonnie Bennett (Katerina Graham) og Caroline Forbes (Candice Accola), og deres felles venner Matt Donovan (Zach Roerig) og Tyler Lockwood (Michael Trevino).

Første episode viser Elena og hennes bror Jeremy fire måneder etter at deres foreldre døde i en bilulykke. De bor sammen med deres tante Jenna Sommers (Sara Canning), og skolen har akkurat startet igjen etter sommerferien. På skolen får Elena øye på en ny, mystisk gutt, Stefan. Uten at Elena vet at Stefan er vampyr, blir de to umiddelbart tiltrukket av hverandre. Men ikke lenge etter kommer Stefans bror Damon til Mystic Falls. Det er 15 år siden de to brødrene sist så hverandre, og et gammelt fiendskap blusser opp.

Roller[rediger | rediger kilde]

 • Nina Dobrev som Elena Gilbert (sesong 1-6), hovedpersonen, serien følger henne samtidig som hun forelsker seg i Stefan, og senere faller for broren hans, Damon Salvatore. Noe som lager en kjærlighets trekant. Dette resulterer i at hun ble dratt inn i det overnaturlige verden med showet etter hennes kamp i overlevende overnaturlige hendelser i byen. Dobrev skildrer også Elenas dobbeltgjenger, Katherine Pierce også kjent som Katerina Petrova, hun er en veldig frekk og overbevisende vakker ung jente som har ett øye for Stefan Salvatore, som også befant seg i en kjærlighet trekant med ham og Damon Salvatore. Hun begynner å få ekte følelser for en original. Katherine sporadisk dukket opp i senere sesonger, og spilte en betydelig rolle i den femte sesongen. Dobrev har også spilt en tredje dobbeltgjenger, Silas 'ekte kjærlighet kjent som Amara i den femte sesongen, som han søkte i etterlivet for to tusen år. Dobrev har også spilt originalen Dobbeltgjenger tatia i The Originals sesong 2 episode "Red Door.» I sesong 6 finale, ble Elenas liv knyttet til Bonnies på en slik måte at så lenge Bonnie er i live Elena vil forbli sovende. Damon setter Elena i en kiste og gjemte henne i Salvatore familien graven for de neste 60 årene eller så - for å la Bonnie leve sitt liv - og vil vente med å gjenforenes med henne.
 • Paul Wesley som Stefan Salvatore (sesong 1-present), er godhjertet og hengiven vampyr og det stikk motsatte av sin eldre bror, Damon Salvatore . Senere i serien, Stefan går tilbake til sine gamle måter som en Ripper å spare Damon fra en varulv bite og hans rolle blir mer antagonistisk. Til slutt, returnerer han til sin godhjertede og omsorg selv. Han skildrer også hans avslørte dobbeltgjenger , Silas (Seasons 4-5), verdens første udødelig vesen som er over 2000 år gammel, og den viktigste antagonist av den fjerde sesongen og sekundær antagonist av den femte sesongen. Ved sesong 6 finale, innser Stefan hans hengivenhet til Caroline og forteller henne om sine følelser.
 • Ian Somerhalder som Damon Salvatore (sesong 1 til 8). Damon er Stefans eldre bror. I begynnelsen av serien opptrer han som Stefans rake motsetning; ondskapsfull, hevngjerrig, egoistisk og manipulerende. Etterhvert som serien utvikler seg begynner han å vise en mer omsorgsfull og omstenksom side. I utgangspunktet kom han til Mystic Falls for å hevne seg på broren, men brødrene bygger et sterkere og sterkere bånd gjennom serien. Han er dypt forelsket i Elena og gjør hva som helst for å holde henne trygg, uansett om det går ut over alle andre. Følelsene hans er lenge en-sidet - men Elena får sterkere og sterkere følelser for ham, spesielt mens de to jobber sammen for å redde Stefan fra hans "ripper" tilstand. Hun benekter følelsene for ham lenge, i frykt for å være akkurat som Katherine Pierce, som tvinnet brødrene rundt lillefingeren i mange år ("It's ok to love them both"). De begynner å date i sesong 4, og fortsetter å date (de gjør det slutt et par ganger underveis) helt til Elena faller i en dyp søvn inslutten av sesong 6. Han har et ekstremt nært bånd med Stefan, men får også et tett bånd til Bonnie, til tross for at de hatet hverandre gjennom de første 5 sesongene. Damon bekrefter etterhvert at Bonnie er hans aller beste venn.
 • Steven R. McQueen som Jeremy Gilbert (sesong 1-6, gjesteopptreden sesong 8). Jeremy er Elenas lillebror. Biologisk sett er han Elenas søskenbarn, men Elena ble adoptert av farens bror, slik at de to vokste opp som søsken. Han har hatt en del uhell med kjærester, hvor to av dem døde som vampyrer. Han blir etterhvert sammen med Bonnie, bestevenninnen til Elena. I sesong 4 kommer det frem at han er medlem av De Fem (The Five), en vampyrjeger. Jeremy blir drept i sesong 4 etter at Katherine kaster ham bort på Silas, som da tømmer ham for blod. Han blir senere gjenopplivet av Bonnie i slutten av sesong 4. Han forlater Mystic Falls flere ganger i løpet av serien, og kom bare tilbake i sesong 6 for å si farvel til Elena. Han dukket også opp i den aller siste episoden av serien.
 • Katerina Graham som Bonnie Bennett (sesong 1-8). Bonnie er bestevenninnen til Elena og Caroline. Hun finner ut i sesong 1 at hun er en heks, og viser seg å være en svært mektig heks. Bonnie har dødd flere ganger, men har alltid kommet til live igjen på en eller annen måte. Hun har ofte brukt kreftene sine til å hjelpe gruppen, og til tross for at hun i utgangspunktet hater vampyrer, da spesielt Damon, så ender hun og Damon opp som bestevenner etter å ha vært innestengt i Prison world i flere måneder. Bonnie har mistet og fått tilbake de magiske kreftene sine utallige ganger gjennom serien. Hun har hatt et av-og-på forhold til Jeremy, og senere ble hun sammen med Enzo.
 • Candice Accola som Caroline Forbes (sesong 1-8). Caroline er bestevenninnen til Elena og Bonnie. I begynnelsen av serien ble hun vist som en veldig overfladisk, usikker og nevrotisk jente. Hun var veldig misunnelig på Elena, på hennes tiltrekningskraft. Damon brukte henne lenge som et leketøy - drakk blod fra henne, lå med henne, manipulerte henne. Caroline forandret seg veldig da hun ble vampyr, til det bedre. Følelser og personlighetstrekk blir forhøynet når en blir vampyr, og i hennes tilfelle gjorde dette henne til en vampyr som har sterk kontroll over sine impulser, og klarte stort sett å holde seg rolig og kontrollert. Sjarmerende og elskverdig som hun er, har hun hatt et forhold med flere karakterer; Matt, Tyler, Stefan, og var Klaus sin store fasinasjon. Hun ble gravid med Alaric og Jodi sine tvillinger, etter at heksefamilien til avdøde Jodi klarte å overføre hennes tvillinger til Caroline. Caroline fungerte da som moren til disse tvillingene. Hun og Alaric sitt forhold utvikler seg litt, som følge av deres mor-og-far roller, men det er kortvarig og hun forelsker seg i Stefan. De dater, og gifter seg før Stefans død.
 • Zach Roerig som Matt Donovan (sesong 1-8). Matt er Elenas barndomsvenn og eks-kjæreste. Han er den eneste av hovedkarakterene som har forblitt et helt normalt menneske. Han og Caroline var sammen en periode, og forble gode venner etter at de slo opp. Matt ville ikke ha noen del i den overnaturlige verdenen, og går senere i mot vampyrene når han blir politimann og prøver å beskytte byen mot dem.
 • Michael Trevino som Tyler Lockwood (sesong 1-6, gjesteopptredener 7-8). Tyler er Matts bestevenn, og etterhvert også Jeremys bestevenn, og sønnen til byens borgermester. Mennene i hans familie viste seg å bære genet til en varulv. Dette forklarte den korte lunten og aggresjonen til Tyler, noe også hans far hadde. Hans far døde i slutten av sesong 1, da John Gilbert brukte "The Gilbert device" som lagde en høyrøstet lyd for å svekke alle vampyrer. Tydeligvis kunne de med varulvgenet også høre denne lyden, så han ble tatt med sammen med vampyrene og døde i brannen. Tyler ble den første varulven som ble gjort til en suksessfull hybrid (vampyr og varulv) av Klaus. I sesong 5 ble han gjort om til bare en varulv igjen. Han forlater byen i slutten av sesong 6, og kommer tilbake i par episoder av sesong 7 for å beskytte Elenas kiste.
 • Sara Canning som Jenna Sommers (sesong 1-2, gjesteopptreden sesong 3, 5 og 8). Jenna var tanten til Elena og Jeremy, og fungerte som deres formynder etter foreldrenes død. Hun hadde et forhold med Alaric, og døde i slutten av sesong 2, i Klaus sitt ritual for å bli omgjort til hybrid.
 • Kayla Ewell som Vicki Donovan
 • Matthew Davis som Alaric Saltzman
 • Joseph Morgan som Niklaus Mikaelson (Klaus)
 • Daniel Gillies som Elijah Mikaelson
 • Claire Holt som Rebekah Mikaelson

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]