Ingvil Halle Barkve

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ingvil Halle Barkve
Født1967
Beskjeftigelse Sanger
Nasjonalitet Norge


Ingvil Halle Barkve (født 1967) er en norsk lærer, logoped, sanger og artist. Hun har medvirket i musikaler og turnert som soloartist. Hun har sunget i kor, turnert med ulike band i inn- og utland, samt medvirket på ulike CD-innspillinger. Innen feltet logopedi har hun spesialfelt som uttalevansker og stemmevansker.

Etter noen barneår i Qatar, hvor hennes foreldre startet og arbeidet på den norske skole gjennom Norsk Hydro, gikk hun på barneskole i Norge og fikk undervisning i piano og slagverk på musikkskole med lærere som Ernst-Wiggo Sandbakk og Carl Haakon Waadeland. Hun dannet eget band og var aktiv innen dans, tennis, svømming og freestyle/ski.

Etter gymnaset studerte hun musikk, drama og sang i Spania mens hun arbeidet der som au pair. Der fikk hun også undervisning i klassisk sang hos Sofia Noel. I to år turnerte hun i Spania med et åttemanns orkester -og hvor hun praktiserte de fleste genre innen musikk. Deretter fortsatte hun med studier ved Universitetet i Oslo i spansk og musikk, tok lærerutdanning og logopedutdanning. Hun tok sangundervisning hos lærere som Anne Brown (den første Bess i Porgy and Bess), Rigmor Tarøy, Torstein Føllinger i Sverige og Ian Adams i England. I ferier og på kveldstid var hun aktiv med sang og musikk i mange forskjellige sammenhenger. I 1994 medvirket Ingvil på CD-en til gruppa Gåre Så Gåre, utgitt av Tylden & Co. I 1997 medvirket hun i dansemusikalen A Chorus Line (Chateau Neuf) i hovedrollen som Diana Morales. Hun hadde også sentrale roller i musikalene RENT og Jesus Christ Superstar (Trøndelag Teater). Sangen Whatever We had ble årsbeste på Norsktoppen i år 2003. I 2015 ble Since You Went Away med Marius Muller utgitt (Tidligere upublisert).

Utgivelser[rediger | rediger kilde]

  • Kjærlighetsår. (1999 ) - Alle inntektene ble donert til Ungdom Mot Narkotika
  • Men hvordan skal jeg elske. (2002)
  • Whatever We Had. (2002) Årsbeste på Norsktoppen i 2003.
  • Since you went away. (2015) - Gitarist Marius Muller. Sangen ble utgitt først i 2015. Den hadde ligget gjemt i en skuff, uoppdaget. Og dermed ikke vært publisert før.
  • Et hus er ei et hjem (A House Is Not a Home). (2016)
  • Ingvil & Ove Unplugged - 25 years ago. (2017)
  • Om du hadde hatt en drøm (Anyone Who Had a Heart). (2018)
  • Burt Bacharach/Hal David på norsk. (2018)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]