Hovseter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Koordinater: 59°56′52,354″N 10°39′27,504″Ø

Hovsetra, 1937

Hovseter er et strøk i bydel Vestre Aker i Oslo. Det ligger mellom Røa, Nordre Huseby og Holmen.

Hovseter var opprinnelig en plass under Hoff gård. Stedet ble i hovedsak utbygd på 1970-tallet som et prosjekt tilknyttet politisk eksperimentell sosiologi og ble oppført under den daværende sosialdemokratiske regjeringen. Bebyggelsen består i stor grad av blokkbebyggelse i lav/medium høyde etter norsk standard. Deler av bebyggelsen er imidlertid eldre, og stammer fra 1950-tallet. Diverse strøk utenfor Hovseter stammer også fra gjenoppbyggingsperioden etter andre verdenskrig i Norge og holder en arkitektur felles for boliger på vestkanten av Oslo, i form av enebolig eller villa-standard. Veier som Gamle Hovsetervei, Henriks vei, Jeppes vei, Pernilles vei, Arnebråtveien, Ankerveien, Røaknekken og Røahagan er bygget i samme tidsperiode og holder derav store arkitektoniske likhetstrekk ved sine karakteristiske etterkrigstiduttrykk gjennom byggestil og materialbruk.

Hovseter skole er en ungdomsskole som vender ut mot torget på Hovseter. Voksen skole er en barneskole i umiddelbar nærhet til Hovseter-området. Blant andre skoler i strøket er Huseby skole og Persbråten videregående skole, som begge ligger i Nordre Huseby. Her ligger også Huseby kompetansesenter for synshemmede, som opprinnelig var en blindeskole.

Hovseter idrettshall ble en moderne flerbrukshall etter totalrehabilitering i 2009. Hovseterklubben er en kommunalt sponset ungdomsklubb som tilbyr diverse fritidsaktiviteter for ungdom i nærmiljøet.

Hovseter stasjon trafikkeres av t-banens linje 5 mellom Østerås og Vestli.

Se også[rediger | rediger kilde]

OslostubbDenne Oslorelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.