Hovseter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Hovsetra, 1937

Koordinater: 59°56′52,354″N 10°39′27,504″ØHovseter er et boligstrøk i bydel Vestre Aker i Oslo, nord for Hovseter stasjon på banen mot Østerås. Det ligger mellom Røa, Nordre Huseby og Holmen.

Blokk som er en del av Orebakken borettslag på Hovseter

Hovseter var opprinnelig en plass under Hoff gård. Stedet ble i hovedsak utbygd på 1970-tallet som et prosjekt tilknyttet politisk eksperimentell sosiologi og ble oppført under den daværende sosialdemokratiske regjeringen. Bebyggelsen består i stor grad av blokkbebyggelse i lav/medium høyde etter norsk standard. Deler av bebyggelsen er imidlertid eldre, og stammer fra 1950-tallet. Diverse strøk utenfor Hovseter stammer også fra gjenoppbyggingsperioden etter andre verdenskrig i Norge og holder en arkitektur felles for boliger på vestkanten av Oslo, i form av enebolig eller villa-standard. Veier som Gamle Hovsetervei, Henriks vei, Jeppes vei, Pernilles vei, Arnebråtveien, Ankerveien, Røaknekken og Røahagan er bygget i samme tidsperiode og holder derav store arkitektoniske likhetstrekk ved sine karakteristiske etterkrigstiduttrykk gjennom byggestil og materialbruk.

Nedenfor Hovseter ligger friluftsområdet i Mærradalen. Nærheten til dalen har gjort området veldig attraktivt for barnefamilier de siste årene. 20 minutters gange så er man ved Bogstad gård / Bogstadvannet ved inngangen til Sørkedalen hvor det er kort vei videre til Nordmarka.

Hovseter idrettshall ble en moderne flerbrukshall etter totalrehabilitering i 2009. Hovseterklubben er en kommunalt sponset ungdomsklubb som tilbyr diverse fritidsaktiviteter for ungdom i nærmiljøet.

På Hovseter er det flere store borettslag: Meklenborg borettslag, Orebakken borettslag og Sætra boretsslag.

Hovseter stasjon trafikkeres av t-banens linje 5 mellom Østerås og Vestli.

Skoler[rediger | rediger kilde]

Her ligger også Huseby kompetansesenter for synshemmede, som opprinnelig var en blindeskole.

Kjente personer fra Hovseter[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

Litteratur[rediger | rediger kilde]

OslostubbDenne Oslorelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.