Henriette Steenstrup

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Henriette Steenstrup
Født29. september 1974Rediger på Wikidata (46 år)
Ektefelle Fridtjov Såheim (20062016)Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse SkuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Aktive år1997
IMDbIMDb

Henriette Steenstrup (født 29. september 1974) er en norsk komiker og skuespiller. Hun er kjent for rollen som «Edel» i humorprogrammer som Torsdag kveld fra Nydalen og Dritseint med Edel. Hun har også hatt roller i en rekke norske filmer og TV-serier, og i 2021 fikk hun stor suksess som skaperen og hovedrolleinnehaveren av serien Pørni.[1]

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Hennes far var lærer, og moren var ansatt i NRK.[2] Allerede som barn ønsket Steenstrup å bli skuespiller, og hun opptrådte som barn i vignetten til Kroppen[3] samt i Skomakergata og i HalvsjuNRK Fjernsynet. Som voksen ble hun først kjent gjennom NRK1s barneprogram Kykelikokos.[2]

Steenstrup er ansatt ved Nationaltheatret, hvor hun har spilt tittelrollen i Pippi Langstrømpe og Hilde Wrangel i Byggmester Solness. Hun startet høsten 2008 innspillingen av TV 2-serien En god nummer to, hvor hun selv står for idé og hovedrolle. Det er en dramakomedie, hvor handlingen er lagt til Nationaltheatret. Det er første gangen det blir laget en serie fra skuespillermiljø i Norge.

Høsten 2009 begynte hun i TV 2-programmet Torsdag kveld fra Nydalen. Hun vant Komiprisen 2014 i klassen årets kvinnelige scenekomiker for forestillingen En får væra som en er – en Ole Ivars musikal og var i tillegg nominert i årets kvinnelige TV-komiker. Høsten 2014 dukket Steenstrup opp i TV 2 som Edel Hammersmark Gjervan i humorprogrammet Dritseint med Edel.[4] I 2020 ble hun programleder i spørreprogrammet Alle mot alleTVNorge sammen med Jon Almaas.

Privatliv[rediger | rediger kilde]

Hun var tidligere gift med skuespilleren Fridtjov Såheim.[5] De var begge med i serien Nårje som våren 2012 ble sendt på TV 2.[6] Begge spilte i musikal-humor-drama serien En får væra som en er sommeren 2019. I 2019 giftet hun seg med Rune Assmann.

Utvalgt filmografi[rediger | rediger kilde]

TV-serier[rediger | rediger kilde]

TV-opptredener[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]