Henrik Horge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Henrik Horge
Født1. juni 1976Rediger på Wikidata (44 år)
Far Sverre HorgeRediger på Wikidata
Beskjeftigelse SkuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
IMDbIMDb

Henrik Olav Horge (født 1. juni 1976) er en norsk skuespiller, utdannet fra Statens Teaterhøgskole i 2004. Han er sønn av skuespiller Sverre Horge. Han bor på Nesodden i Akershus.

Han debuterte som 14-åring i NRK-serien Midt i smørøyet i 19891990, der han blant annet spilte rollen som Elgen i husbandet The Ænnimæls. Siden har han medvirket i en rekke filmer og TV-serier, og flere teateroppsetninger på Det norske teatret, Rogaland teater, Nationaltheatret og Oslo Nye Teater.[1] Han er også mye benyttet som stemmeskuespiller, bl.a. til overdubbing av utenlandske filmer og TV-serier for barn som f.eks. Johnny Bravo, Hulk og Katten med hatten. Han spiller i teatergruppen Plutselig Barneteater sammen med Benedikte Kruse, Andreas Cappelen og Lars Andreas Aspesæter. Plutselig Barneteater har en egen interaktive podcast, med hørespill basert på lytternes forslag til historier.

Horge har også en musikalsk produksjon. I årene 1997-2001 var han vokalist og frontfigur i rockabilly-bandet Hot Rod T, som ga ut albumet Cruisin' i 1999 med Vidar Busk som gjesteartist. Horge har også medvirket i forskjellige utgaver av Saint Thomas. Han var den ene halvparten av duoen Brødrene Löwenstierne på slutten av 2000-tallet, den andre halvparten var skuespiller Steinar Taarn Sande. Duoen ga ut flere plater, og fikk oppmerksomhet for å ha ulike kjendiser som medvirkende på sanger eller videoer, bl.a. Tom Mathisen, Kristopher Schau og Vendela Kirsebom. Som låtskriver og vokalist i gruppen Henrik Horge & Calypsokameratene, som spiller calypso på norsk, ga han ut albumet Frukt & Tobago i 2018. Tom Mathisen har ved flere anledninger fungert som gjestegitarist i gruppen.

Film & TV i utvalg[rediger | rediger kilde]

Teater i utvalg[rediger | rediger kilde]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Om Henrik Horge, fra nettsidene til Nasjonalteateret