Henrik Horge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Henrik Horge
Født1. juni 1976 (42 år)
Far Sverre Horge
Beskjeftigelse Skuespiller
Nasjonalitet Norge
Musikalsk karriere

Henrik Olav Horge (født 1. juni 1976) er en norsk skuespiller, utdannet fra Statens Teaterhøgskole i 2004.

Han har medvirket i en rekke filmer og TV-serier, og flere teateroppsetninger på både Det norske teatret, Rogaland teater, Nationaltheatret og Oslo Nye Teater.[1]

I 2014 dannet Horge teatergruppen Plutselig Barneteater sammen med Benedikte Kruse, Andreas Cappelen og Lars Andreas Aspesæter. Etter et par sesonger med økende publikumstall lanserte gruppa i 2017 sin egen podcast i samarbeid med produksjonsselskapet Både Og. Plutselig Barneteaters podkast er en interaktiv podcast, basert på lytternes forslag til fantasifulle historier. De lanserer et nytt improvisert eventyrhørespill i uken.

Orkesteret Henrik Horge & Calypsokameratene ga ut singelen Oslo Calypso julen 2017, hentet fra albumet Frukt & Tobago som er ventet i januar 2018. Calypsokameratene har holdt på med karibisk calypsomusikk i flere år, og underholdningslegenden Tom Mathisen er gitarist i bandet.

Horge er også kjent fra duoen Brødrene Löwenstierne, sammen med skuespillerkollega, Steinar Taarn Sande. De fikk en del oppmerksomhet for sin musikkvideo med Vendela Kirsebom i 2008. Duoen har flere plateutgivelser bak seg, og i 2012 kom deres første LP, med Kristopher Schau og Tom Mathisen som gjester.

Horge er en av landets mest benyttede dubbe- og stemmeskuespillere, og har bl.a. de norske stemmene til tegnefilmheltene Johnny Bravo, Hulk og Katten med hatten.

I årene 1997-2001 var han vokalist og frontfigur i rockabilly-bandet Hot Rod T. Hot Rod T utga albumet Cruisin' i 1999 (Gjestet av gitarist Vidar Busk). Horge har også medvirket i forskjellige utgaver av Saint Thomas.

Som 14-åring var Horge med i NRK-serien Midt i smørøyet (19891990), blant annet i rollen som Elgen i husbandet The Ænnimæls.

Henrik Horge er sønn av skuespiller Sverre Horge.

Film & TV i utvalg[rediger | rediger kilde]

Teater i utvalg[rediger | rediger kilde]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Om Henrik Horge, fra nettsidene til Nasjonalteateret