Hearts of Iron

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hearts of Iron
UtviklerParadox Development Studio
UtgiverStrategy First
SerieHearts of Iron
PlattformMicrosoft Windows, macOS og Mac OS
Utgivelse24. nov. 2002
SjangerStorstrategispill, sanntidsstrategispill, krigsspel og historic game
Modusenspiller og flerspiller

Hearts of Iron er et strategispill utgitt av svenske Paradox Interactive. Spillet går ut på å lede et land mot og i en krig. Man har tre forskjellige oppdrag. Det første starter 1. januar 1936, det andre i 1939 og det siste i 1941. Spillet slutter uansett i 1947.

Spillet[rediger | rediger kilde]

Politikk I spillet kan man velge stort sett de landene som eksisterte under andre verdenskrig. Spillet gjør det mulig å sende diplomater til et annet land for og påvirke deres politikk i retning av din. Man kan også forsøke seg på statskupp, dette kan føre til at landet du prøver og påvirke går helt over til din ideologiske retning. Ideologisk retning er også svært viktig dersom du ønsker og starte en allianse med et annet land. Dersom du vill ha feks Sovjetunionen over på det nasjonalsosialistiske Tysklands side vil det kreve litt påvirkning.

Lyd[rediger | rediger kilde]

Musikken i spillet er av den klassiske typen. Richard Wagner sin musikk preger mye av spillet med blant annet Götterdämmerung. Dette er jo musikk som passer godt inn i den gamle stilen på spillet generelt. Götterdämmerung betyr ragnarok og er også tittelen på et av oppdragene.

Militærstyrker[rediger | rediger kilde]

Oppretting av styrker foregår i et eget panel, man kan i realitet bygge så mye man vill bare man har menn nok. Hver styrke man bygger i dette panelet er en divisjon og hver divisjon har en leder. Man kan faktisk velge mellom flere hundre ulike offiserer blant annet i Tyskland. Etterhvert som krigføringen pågår må man forsterke styrkene med nye menn ettersom de gamle faller bort.

Forskning[rediger | rediger kilde]

Man kan velge om man vil fokusere på forskning eller og bygge krigsmatriell. Dette er noe av det som gjør spillet både krevende og morsomt. Alt kan forskes på fra stridsvogn til atomreaktor Etter en hvis tid kan man faktisk utvikle en A eller H bombe. Dette gjør at mange land kan skaffe seg både makt og innflytelse.

Nye spill og utvidelser[rediger | rediger kilde]

2. januar 2005 kom spill nummer to i serien, Hearts of Iron 2. Dette spillet har fått enda bedre kritikker en eneren og regnes som et av verdens beste strategispill. Til Hearts of iron 2 har det kommet to expansionspakker Doomday og Armageddon.

I doomday får du et ekstra oppdrag som kalles "doomday", her starter det med at kommunismen og kapitalsmen går mot hverandre i en tredje verdenskrig.

I Armageddon får man først og fremst litt utvidet spilletid, pluss at man får et par nye kamp scenarioer.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]