Hearts of Iron

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hearts of Iron
UtviklerParadox Development Studio
UtgiverStrategy First
DistributørGOG.com[1]
SpillmotorEuropa Engine
Siste versjon1.06c
PlattformMicrosoft Windows
macOS
Klassisk MacOS
Utgivelse24. november 2002[2]
SjangerStorstrategispill, sanntidsstrategispill, krigsspill, historisk spill
ModusEnspiller, flerspiller
Nettstedwww.heartsofiron-game.com
Del av serien Hearts of Iron

Hearts of Iron er et strategispill utviklet av Paradox Development Studio. Som en etterfølger av spillet Europa Engine, ble det utgitt i 2002, da kun til Windows. En Mac OS-versjon ble utgitt av Virtual Programming året etter. I 2004 publiserte Atari, Hearts of Iron: Platinum, en oppdatert versjon som forsøkte å forbedre flere aspekter av spillet.


Hearts of Iron lar spilleren ta kontroll over en nasjon i verden og lede den gjennom andre verdenskrig og årene rett før og etter den. Hearts of Iron er det første spillet en strategispillserie med samme navn. Tre ekstra spill har blitt utgitt i serien: Hearts of Iron II, Hearts of Iron III og Hearts of Iron IV.

Spillet[rediger | rediger kilde]

Spillet går ut på å lede et land mot og i en krig. Man må gjøre valg knyttet til krigsstrategi, politikk og ideologi. Målet med spillet er å løse din e oppdrag. I Hearts of Iron har man tre forskjellige oppdrag. Det første starter 1. januar 1936, det andre i 1939 og det siste i 1941. Spillet slutter uansett i 1947.

Alternativene man har når man skal velge et land å starte med har sin bakgrunn fra andre verdenskrig.


En av utfordringene du møter å spillet er at du må beholde makten i ditt eget land. Det gjør du ved å velge handlingene i spillet slik at innbyggerene i landet ditt ikke missliker deg. Det er også viktig å krige strategisk slik at du ungår at krigen blir for lang.

Lyd[rediger | rediger kilde]

Musikken i spillet er av den klassiske typen. Richard Wagner sin musikk preger mye av spillet med blant annet Götterdämmerung. Dette er musikk som passer godt inn i den gamle stilen på spillet generelt. Götterdämmerung betyr ragnarok og er også tittelen på et av oppdragene.

Militærstyrker[rediger | rediger kilde]

Oppretting av styrker foregår i et eget panel, man kan i realitet bygge så mye man vill bare man har menn nok. Hver styrke man bygger i dette panelet er en divisjon og hver divisjon har en leder. Man kan faktisk velge mellom flere hundre ulike offiserer blant annet i Tyskland. Etterhvert som krigføringen pågår må man forsterke styrkene med nye menn ettersom de gamle faller bort.

Forskning[rediger | rediger kilde]

Man kan velge om man vil fokusere på forskning eller og bygge krigsmatriell. Dette er noe av det som gjør spillet både krevende og morsomt. Alt kan forskes på fra stridsvogn til atomreaktor Etter en hvis tid kan man faktisk utvikle en A eller H bombe. Dette gjør at mange land kan skaffe seg både makt og innflytelse.

Nye spill og utvidelser[rediger | rediger kilde]

2. januar 2005 kom spill nummer to i serien, Hearts of Iron 2. Dette spillet har fått enda bedre kritikker en eneren og regnes som et av verdens beste strategispill. Til Hearts of iron 2 har det kommet to expansionspakker Doomday og Armageddon.

I doomday får du et ekstra oppdrag som kalles "doomday", her starter det med at kommunismen og kapitalsmen går mot hverandre i en tredje verdenskrig.

I Armageddon får man først og fremst litt utvidet spilletid, pluss at man får et par nye kamp scenarioer.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]