Gunnlaug Moen Hembery

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Gunnlaug Moen)
Hopp til navigering Hopp til søk
Gunnlaug Moen Hembery
Født13. mai 1971Rediger på Wikidata (50 år)
Drammen, Norge
Beskjeftigelse IllustratørRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Medlem av Grafill Illustrasjon, Tegnerforbundet og Norges Billedkunstnere

Gunnlaug Moen Hembery (født Moen den 13. mai 1971 i Steinberg) er en norsk billedkunstner, illustratør og avistegner. Hun er særlig kjent for illustrasjoner til avisa Dagbladet i Oslo i perioden 2000-2012. Hun har også illustrert for de engelske avisene The Guardian og The Finacial Times. Hun har tegnet for tidsskriftene Vinbladet, BBC Radio Times, Nursery World, Folkemusikk, Psykologisk Tidsskrift og Bonytt.

Moen har utdannelse innen fotografi, visuell kommunikasjon, tegning og grafisk design fra Norge, og illustrasjon og grafikk fra Birmingham Institute of Art & Design i England fra 1996 til 2000, og animasjon fra Bristol School of Animation ved University of West England. Hun har siden 2000 arbeidet frilans for Dagbladet, men har også arbeidet med bokillustrasjon, reklame, plakater, grafisk design, grafikk og animasjon. Tegningene hennes er ofte utført i svart tusj og fargelagt digitalt ved hjelp av bilderedigeringsprogrammer. Noen av hennes kunder har vært Den Nye Opera, The English Touring Opera, Vinmonopolet, Helsetilsynet, Vestfossen Kunstlaboratorium, Gyldendal, Samlaget, Akershus Litteraturfestival og Den Norske Musikkhøgskolen.

Moen vant en animasjonskonkurranse The Bristol School Of Animation Storyboard Competition i 2004 arrangert av BBC Animation, Aardman Animation, Bolex Brothers and University of West England. Hun ble tildelt Nedre Eikers kommunes kulturstipend, Barbara Vogler og Gudbrand Moe Kunststipend, for lokale billedkunstnere i 2009.

Hun har avholdt mange seperatutstillinger og vært med i en rekke fellesutstillinger, som Kunst rett Vest. Kunst rett Vest ble i 2016 avholdt på Dikemark sykehus i Asker hvor hun hadde eget prosjektrom med tegninger med kritt på sort vegg.

I en periode var hun kunstanmelder for avisen Drammens Tidene. Hun har undervist tegning, animasjon og illustrasjon på kunsthøgskole og kulturskole og har hatt flere prosjekter i Den Kulturelle Skolesekken.

Etter nærmere ti år i England, hvor hun bodde i Birmingham og Bristol, har Moen hatt atelier på tettstedet Vestfossen i Buskerud.

Moen var leder for faggruppen for illustratører i Norge, Grafill Illustrasjon frem til 2012. Hun er også medlem i Tegnerforbundet og Norges Billedkunstnerer (NBK).

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]