Gordy

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gordy
orig. Gordy
Generell informasjon
SjangerFamilie
Komedie
Drama
Utgivelsesår12. mai 1995
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde90 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiMark Lewis
ProdusentSybil Robson Orr
Leslie Stevens
Frederic W. Brost
ManusforfatterJay Sommers
Dick Chevillat
MusikkCharles Fox
SjeffotografRichard Michalak
KlippLindsay Frazer
Duane Hartzell
Foran kamera
MedvirkendeDoug Stone
Tom Lester
Kristy Young
James Donadio
Deborah Hobart
Justin Garms
Michael Roescher
Annen informasjon
Totalomsetning3 941 146 dollar
Prod.selskapMiramax Family Films
Eksterne lenker

Gordy er en amerikansk familiefilm fra 1995. Den handler om grisungen Gordy som søker sin familie. Gordy har kommet bort fra familien, som er tatt til slaktehuset i Omaha. Film ble utgitt på kino 12. mai 1995. Den distribueres av Miramax Family Films.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

En liten grisunge som heter Gordy lever et lykkelig liv på en bondegård kalt Meadow Brook i nærheten av byen Hope i Arkansas. Imidlertid, etter at gårdens bonde går konkurs, blir bonden tvunget til å selge alt han eier. To menn ankommer i en lastebil for å ta med seg Gordys far, men Gordy blir varslet om dette av gårdens hane. Gordy forsøker å hindre faren i å dra ved å følge etter lastebilen. Men faren hans ber ham dra hjem, og passe på familien deres. Når Gordy kommer tilbake, oppdager han at moren og søsknene hans ble tatt i en annen lastebil, samtidig som han fulgte etter faren sin. Gordy er fast bestemt på å finne familien og komme tilbake til gården, og reiser alene for å finne dem. Han ender til slutt opp hos Jinnie Sue MacAllister, en ung country-sanger som bor i en bobil sammen med hennes far, Luke, og deres "manager" fetter Jake. Jinnie Sue kaller grisen for Pinky.

De går i et middagsselskap, hvor Luke opptrer for guvernøren av Arkansas. Det er også en rik forretningsmann der, Henry R. Royce, hans datter Jessica, hennes kjedelige forlovede, Gilbert Sipes, og hennes ensomme unge sønn Hanky. Han ​​faller i et svømmebasseng, men kan ikke svømme. Gordy dykker ned i bassenget med et oppblåsbart leketøy, og redder Hanky. På grunn av hans tapperhet blir Gordy gitt til Hanky ​​som kjæledyr. Royce og Sipes forsøker å finne en ny maskot til Royce Company, og velger Gordy. Men Sipes er fast bestemt på å bli kvitt Gordy, og ta kontroll over hele bedriften.

Sipes sender to vakter, Dietz og Krugman, for å kidnappe Gordy. Men Gordy og Hanky ​​rømmer ved å gå om bord på en buss som Dietz og Krugman forfølger. De ser på nyhetene at Henry Royce viss nok skal ha dødd av hjerteinfarkt. Hanky ​​og Gordy kommer til Royce-bygningen i St. Louis, Missouri. Sipes sender sine håndlangere for å kidnappe Gordy, og kaste ham i en elv. Men grisen blir reddet av fetter Jake. Gordy oppdager at familien hans skal slaktes ved et uidentifisert slakteri i Nebraska. Men Sipes forsøker å skjule at dette slakteriet eies av Royce-familien. Gordy, Hanky og deres venner skynder seg til slakteriet i Nebraska i forsøk på å redde familien hans.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Stemmer[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Leonard Klady (21. juli 1993). «Film `Gordy, The Pig' Makes Mr. Motown A Bit Nervous - Chicago Tribune». Articles.chicagotribune.com. Besøkt 14. desember 2012. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata