Godzilla: Final Wars

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Godzilla: Final Wars
orig. Gojira: Fainaru uôzu
Generell informasjon
Sjangerscience fiction
Utgivelsesår2004
Prod.landJapan
Lengde125 min.
SpråkJapansk
Bak kamera
RegiRyuhei Kitamura
ProdusentShogo Tomiyama
ManusforfatterIsao Kiriyama
Ryuhei Kitamura
Wataru Mimura
Shogo Tomiyama
MusikkKeith Emerson
Akira Ifukube
Nobuhiko Morino
Daisuke Yano
Foran kamera
MedvirkendeMasahiro Matsuoka
Rei Kikukawa
Kazuki Kitamura
Don Frye
Prod.selskapToho
Eksterne lenker

Godzilla: Final Wars (ゴジラ ファイナルウォーズ) er en japansk film fra 2004 regissert av Ryuhei Kitamura. Dette er den tjueåttende filmen om det klassiske filmmonsteret Godzilla.

Handling[rediger | rediger kilde]

Under en kamp på Antarktis mot den opprinnelige Gotengo blir monsteret Godzilla fanget under is ai en hule. I senere år forårsaker miljø-katastrofer utseendet til gigantiske monstre og super-mennesker kalt "mutanter" som deretter rekrutteres til Earth Defense Force (EDF) for å kjempe mot monstrene. En oppgradert Gotengo, under kommando av kaptein Douglas Gordon, ødelegger monsteret Manda. Men skipet hans blir ødelagt i prosessen, og kapteinen blir suspendert fra EDF. Mutant-soldaten Shinichi Ozaki får i oppdrag å vokte en FN-biolog, Dr. Miyuki Otonashi, som ble sendt for å studere et mumifisert monster.

Det blir avslørt at det mumifiserte monsteret var Gigan, en cyborg sendt for å ødelegge jordkloden. Gigantiske monstre begynner å angripe flere byer. Rodan angriper New York City, Anguirus angriper Shanghai, Zilla angriper Sydney, Kong Caesar angriper Okinawa, Kamacuras angriper Paris, Kumonga angriper Phoenix, Ebirah angriper Tokai, og Hedorah angriper et ukjent sted. EDF forsøker å angripe skapningene, som på mystisk vis forsvinner i samme øyeblikk som et fremmed moderskip dukker opp over Tokyo. Romvesenene, kalt Xiliens, advarer om at en planet kalt "Gorath" snart kommer til å påvirke jordkloden.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]