Destroy All Monsters

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Destroy All Monsters
orig. Kaijû sôshingeki
Generell informasjon
Sjangerscience fiction
Utgivelsesår1968
Prod.landJapan
Lengde89 min.
SpråkJapansk
Bak kamera
RegiIshirô Honda
ProdusentTomoyuki Tanaka
ManusforfatterIshirō Honda
Takeshi Kimura
MusikkAkira Ifukube
Foran kamera
MedvirkendeAkira Kubo
Jun Tazaki
Yukiko Kobayashi
Yoshio Tsuchiya
Kyôko Ai
Prod.selskapToho
Eksterne lenker

Destroy All Monsters er en japansk film fra 1968 regissert av Ishirô Honda. Dette er den niende filmen om det klassiske filmmonsteret Godzilla.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Mot slutten av det 20. århundre har alle monstrene kalt "kaiju" blitt samlet inn av FNs vitenskapskomité, og begrenset til et område kjent som Monster Island, som ligger i Ogasawara-øykjeden. Et spesielt kontrollsenter er konstruert i nærheten av øya for å sikre at alle monstrene holder seg der, og skal fungere som et forskningsanlegg for å studere monstrene. Når kommunikasjonen med Monster island plutselig og på mystisk vis blir brutt, begynner alle monstrene å gå til angrep mot forskjellige verdenshovedsteder.

Dr. Yoshida fra FNs sikkerhetsråd beordrer kaptein Yamabe og mannskapet på romskipet hans, Moonlight SY-3, å undersøke Ogasawara-området. De oppdager at forskerne, ledet av Dr. Otani, har blitt kontrollerte slaver av en fremmed rase som identifiserer seg som Kilaaks, som avslører at de har kontroll over monstrene. Deres leder krever at hele menneskeheten overgir seg, eller møte fullstendig utslettelse.

Godzilla angriper New York City, og Rodan invaderer Moskva. Mothra går etter Beijing, og Gorosaurus ødelegger Paris, (selv om Baragon ble kreditert for ødeleggelsen) og Manda går til angrep mot London. Disse angrepene blir satt i gang for å trekke oppmerksomheten vekk fra Japan, slik at romvesenene kan få tid til å etablere en hemmelig underjordisk høyborg i nærheten av Mt. Fuji i Japan. FN forsøker å få kontroll over alle monstrene, men Kilaaks frigjør deres hemmelige våpen, kong Ghidorah - en trehodet drage.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]