Godzilla Against Mechagodzilla

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Godzilla Against Mechagodzilla
orig. Gojira tai Mekagojira
Generell informasjon
Sjangerscience fiction
Utgivelsesår2002
Prod.landJapan
Lengde88 min.
SpråkJapansk
Bak kamera
RegiMasaaki Tezuka
ProdusentTakahide Morichi
Shogo Tomiyama
ManusforfatterWataru Mimura
MusikkMichiru Oshima
Foran kamera
MedvirkendeYumiko Shaku
Shin Takuma
Kana Onodera
Prod.selskapToho
Eksterne lenker

Godzilla Against Mechagodzilla (ゴジラXメカゴジラ) er en japansk film fra 2002 regissert av Masaaki Tezuka. Dette er den tjuesjette filmen om det klassiske filmmonsteret Godzilla.

Handling[rediger | rediger kilde]

I 1999, er det 45 år etter det opprinnelige angrepet fra Godzilla, klarer ikke løytnant Akane Yashiro å drepe et nytt medlem av Godzillas art under hans aller første kamp. Som et resultat blir Akane degradert samtidig som en gruppe forskere, inkludert Tokumitsu Yuhara, er samlet for å bygge en robot fra det opprinnelige Godzillas skjelett. Cyborg Mechagodzilla, med kallenavnet Kiryu, blir bygd ferdig og innlemmet i Japans forsvar sammen med sine menneskelige piloter, Kiryu-skvadronen, med Akane som en av pilotene.

Imidlertid henger minner om Akanes handlinger under den første kampen fremdeles igjen, og en av hennes skvadron-kamerater, løytnant Susumu Hayama, holder henne ansvarlig for brorens død. Fire år senere blir Kiryu avduket under en global presentasjon. Samtidig kommer Godzilla tilbake, og Kiryu blir lansert i kamp. Den forferdede Kiryu-skvadronen er maktesløs, før monsteret går tom for energi. Kirya blir sendt tilbake til hovedkvarteret for reparasjoner. Så Kiryu blir deaktivert og fjernstyringssystemet tatt off-line. Men Akane ønsker å bruke maskinens interne backup-cockpit, for å hindre videre ødeleggelser fra Godzilla.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]