Hopp til innhold

Mothra

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Mothra er en fiktiv skikkelse i form av en kjempe-sommerfugl som hadde sin debut i den japanske filmen Mothra (モスラ) i 1961. Siden den gang er det blitt laget en rekke filmer om Mothra. I begynnelsen er hun en larve som siden utvikler seg til en sommerfugl. Mothra beskives vanligvis som et relativt velvillig monster og er som oftest helten i de filmene hun opptrer i.

Mothras egenskaper[rediger | rediger kilde]

I originalfilmen har Mothra to tvillingfeer som allierte. Feene, som ikke er større en ti centimeter, kan kontakte Mothra gjennom å synge en sang. Mothras våpen som larve er silketråder som også gjør at hun forvandles til en sommerfugl. Som sommerfugl bruker hun lysstråler, gift, stjerneskott, vind og de kraftige vingene som våpen.

Mothra i Godzilla-filmene[rediger | rediger kilde]

Mothra har opptrådt i flere av filmene om Godzilla der hun som oftest slåss mot monsteret. I Mothra vs. Godzilla slåss hun mot Godzilla for å beskytte eggene sine, men taper kampen og dør. Utav eggene klekkes det to larver som tar opp kampen mot Godzilla med silkestråder, og en av larvene dør. I filmen Ghidorah, the Three-Headed Monster, der Mothra fortsatt er en larve, avverger hun at det oppstår bråk mellom Godzilla (som for første gang er snill for på film) og Rodan, og ber om hjelp i kampen mot King Ghidorah. Mothra opptrer som sommerfugl i filmen Ebirah, Horror of the Deep der hun redder en gruppe mennesker samtidig som Godzilla slåss mot Ebirah. Hun er også med i filmen Destroy All Monsters der en annen Mothra i larveform kontrolleres av Kilaaks og som sammen med Godzilla, Rodan og Manda skaker Tokyo. Hun befries fra romvesenene og drar med de andre til Fuji-san. Kilaaks sender King Ghidorah for å drepe dem, men han taper kampen. Mothra kommer tilbake i filmen Godzilla vs. Mothra der hun er jordens beskytter. Hun beskytter jorden mot Battra som hun kjempet mot tusen år tidigere. Nå slåss hun for å beskytte Tokyo. Godzilla og Mothra samarbeider mot Battra og vinner kampen. I Godzilla, Mothra and King Ghidorah er hun en av jordens beskyttere sammen med King Ghidorah og Baragon. De må vinne over Godzilla som har våknet opp etter 50 år i dvale. I kampen taper Mothra mot Godzilla, men før hun dør overfører hun kreftene sine til King Ghidorah som dreper Godzilla. Hun kommer tilbake i Godzilla: Tokyo SOS og beskytter Tokyo og regjeringen mot Godzilla. Når Godzilla kommer samarbeider hun med Mechagodzilla og de to larvene. Men hun dør og Mechagodzilla beseirer Godzilla. I Godzilla: Final Wars er Gigan Mothras verste fiende, men hun beseiret Gigan for 12 000 år siden. Når han våkner igjen tar hun opp kampen mot Gigan og Monster X sammen med Godzilla. Når Gigan tror at han har drept Mothra sprenger hun seg selv og tar ham med seg i døden.

Filmografi[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]