Godzilla vs. Hedorah

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Godzilla vs. Hedorah
orig. Gojira tai Hedorâ
Generell informasjon
Sjangerscience fiction
Utgivelsesår1971
Prod.landJapan
Lengde87 min.
SpråkJapansk
Bak kamera
RegiYoshimitsu Banno
ProdusentTomoyuki Tanaka
ManusforfatterYoshimitsu Banno
Takeshi Kimura
MusikkRiichiro Manabe
Foran kamera
MedvirkendeAkira Yamauchi
Toshie Kimura
Hiroyuki Kawase
Keiko Mari
Toshio Shiba
Prod.selskapToho
Eksterne lenker

Godzilla vs. Hedorah (ゴジラ対ヘドラ) er en japansk film fra 1971 regissert av Yoshimitsu Banno. Dette er den ellevte filmen om det klassiske filmmonsteret Godzilla.

Handling[rediger | rediger kilde]

Den mikroskopiske livsformen Hedorah lever av jordens forurensning, og vokser til et giftig sjø-monster. Skapningen senker et Mal:Skip, og angriper Dr. Toru Yano og hans unge sønn Ken Yano. Hedorahs giftige eksistens blir deretter avslørt for hele verden. Ken Yano tror at Godzilla, som bekjemper verdens forurensning, kommer til å hjelpe menneskene mot Hedorah. Gedorah forvandler seg til en amfibisk form, slik at den kan bevege seg på land og finne ytterligere kilder til forurensning. Hedorah blir snart konfrontert av Godzilla, og blir lett overmannet av Godzilla og trekker seg snart tilbake i havet.

Men monsteret blir enda kraftigere. Den kommer tilbake kort tid senere i en flygende tallerken-lignende form. Tusenvis av mennesker dør under angrepene fra Hedorah. Godzilla klarer ikke å forsvare seg mot Hedorahs giftige utslipp. Under kampen kjemper Godzilla tappert mot Hedorah, men blir overveldet av det amorfe romvesenet, mister et øye og får hånden brent helt ned til beinet av Hedorahs kroppsvev, som tærer på alt det kommer i kontakt med. Til slutt blir Godzilla nesten drept når Hedorah forsøker å drukne Godzilla i en flom av kjemisk slam. Dr. Toru Yano og hans kone Toshie Yano forsøker å finne på en plan for å endelig ødelegge monsteret.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata