Godless

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Godless
Generell informasjon
TypeNett-TV
SjangerWestern
Prod.landUSA
Sesonger1
Episoder7
Lengde40–81 (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
Medvirkende
9 oppføringer
Jeff Daniels
Jack O'Connell
Michelle Dockery
Thomas Brodie-Sangster
Tantoo Cardinal
Scoot McNairy
Merritt Wever
Kim Coates
Sam Waterston
Bak kamera
Skaper(e)Scott Frank, Steven Soderbergh
ManusScott Frank
RegiScott Frank
TittelmusikkCarlos Rafael Rivera
MusikkCarlos Rafael Rivera
FotoSteven Meizler
Sending
Periode22. nov. 201722. nov. 2017
TV-kanalNetflix
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Godless er en amerikansk nettfjernsynsserie skapt av Scott Frank og Steven Soderbergh for Netflix.[1]

Manuskriptet og regien er ved Scott Frank. Den er en miniserie på syv avsnitt.[2] Produksjonen begynte i Santa Fe høsten 2016, og serien ble tilgjengeliggjort for strømming 22. november 2017.[3]

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

I 1884 oppdager marskalk John Cook et tog-vrak i nærheten av Creede, Colorado, og oppdager at alle om bord er drept. Cook mener dette er gjort av Frank Griffin, en beryktet fredløs. Griffins sønn, Roy Goode, kommer frem til en ranch som tilhører Alice Fletcher utenfor La Belle, New Mexico. Alice skyter Roy, men pleier ham deretter tilbake til helse ved hjelp av Iyovi, hennes Paiute-svigermor - og Truckee, Alices sønn.

John Cook ankommer også La Belle, en by med hovedsakelig kvinner etter at nesten alle mennene fra området ble drept i en alvorlig gruve-ulykke. Sheriff Bill McNue reiser til Alices ranch, hvor han møter Roy som forklarer hendelsen. Roy stjal pengene Frank Griffin og gjengen hans tidligere hadde stjålet fra toget. Men Roy skyer av Franks venstre arm. Roy overgir seg til Bill, som tar ham i varetekt. Quicksilver Mining Company, ledet av J.J. Valentine og ledsaget av sikkerhetssjef Ed Logan ankommer La Belle for å diskutere fremtiden til gruve-driften i området.

Quicksilver foreslår en avtale for å få La Belle økonomisk på beina igjen. Men Mary Agnes McNue, Bills søster og enken etter byens ordfører, mener avtalen er alt for mistenkelig. Men Mary blir overstyrt, og byen aksepterer denne avtalen. Frank konfronterer A.T. Grigg, en avis-redaktør, og tvinger ham til å skrive en artikkel som skal forbedre Franks offentlige image. Bill begynner å lete etter Frank, og etterlater sin assisterende sheriff Whitey Winn som ansvarlig for Roy.

Alice bryter imidlertid Roy ut av fengsel, og inngår en avtale med Roy. Grigg publiserer Franks historie, og erklærer at gjengen snart kommer til byen og ønsker å drepe Roy - og alle som forsøker å beskytte ham. Logan ankommer La Belle sammen med håndlangerne sine og erklærer at de skal håndheve i sheriffens fravær. Griffin-gjengen dreper også marskalk John Cook, og kroppen hans blir kort tid senere oppdaget av Bill.

Rollebesetning[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ [1]
  2. ^ [2]
  3. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 24. august 2017. Besøkt 25. november 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]