Gavin David Lee

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Gavin David Lee
Digff2351.jpg
Lee dirigerer Trondhjems Studentersangforening under Samfundsmøte i Storsalen (2013)
Født11. juli 1956 (62 år)
England England Cheltenham, Gloucestershire
Beskjeftigelse Dirigent
Sjangre/
former
Klassisk og kormusikk
InstrumentValthorn
StemmetypeBass

Gavin David Lee (født 11. juli 1956) er en engelsk frilansdirigent, musikkpedagog og valthornutøver.

Studier[rediger | rediger kilde]

Lee studerte musikk ved Kings College University of London, samt valthorn og direksjon ved Guildhall School of Music and Drama. Han mottok både Purcell Prize og Jelf Medal for akademiske studier i 1976 og 1978, og Union Award fra Kings College for sine musikkaktiviteter ved universitetet i 1977. Etter diplomstudier i direksjon og valthorn ved Royal Academy of Music, London, vant han både Ricordi Prize og Ernest Read Prize i 1980 for sin dirigering. [1]

Arbeid[rediger | rediger kilde]

Gavin David Lee arbeider som frilansdirigent og er også en etterspurt arrangør. I Trondheim har han vært fast dirigent for Studentersamfundets symfoniorkester og Trondhjems Studentersangforening siden 1992. Begge ensembler har opplevd en betydelig nivåheving og i 2000 ble han tildelt livsvarig medlemskap ved Studentersamfundet i Trondhjem.

Han har dirigert en rekke orkestre, kor og musikkorps i England, Norge, Sverige, Finland og Russland, i tillegg til operaer og musikaler.

Gavin David Lee var også fast dirigent for Ila Brass Band i en årrekke, som har vunnet flere konkurranser under hans ledelse. De har gitt ut CD-en "Arktisk Brass" som inkluderer nye arrangementer for brassband av ham. Lee har også dirigert Forsvarets Distriktsmusikkorps Trøndelag (Divisjonsmusikken). Han har arrangert musikk i mange ulike genre, bl.a. for Nordnorsk Kammerorkester, Divisjonsmusikken i Trondheim, Norsk kulturskoleråd, Ila Brass Band og UKA.

Gavin David Lee arbeider i tillegg som lærer i utøvende/praktiske fag ved musikklinja ved Trondheim katedralskole og er øvingslærer i direksjon ved Musikkonservatoriet (NTNU) i Trondheim. [1]

I februar 2009 ble Lee slått til ridder av De Sorte Faars Ridderskab. Han er også kommandør med storkors av Vrangstrupen som er studentersangforeningens orden.

Dekoreringer og priser[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]