Studentersamfundets symfoniorkester

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Studentersamfundets symfoniorkester (Symf.Orch.) er et studentorkester i Trondheim, og er en videreføring av det opprinnelige Studentersamfundets Orkester. Orkesteret har vært i aktivitet på Studentersamfundet i Trondhjem i en eller annen form kontinuerlig siden det ble stiftet i 1910. I dag er der omtrent 85 medlemmer, og er med det den største gruppa på Musikerlåfte (en av Samfundets hybler). Orkesteret øver hver uke i storsalen på Samfundet under ledelse av Gavin David Lee.

Repertoar[rediger | rediger kilde]

Repertoaret famner om mer enn tradisjonell symfonisk musikk da orkesteret ofte har samarbeid med kor og andre orkester, spesielt Trondhjems studentersangforening og Trondhjems Kvinnelige Studentersangforening. Det har etterhvert blitt tradisjon at Symf.Orch. både åpner og har konserter under UKA med svært gode norske solister. De siste årene har Symf.Orch. spilt med blant annet Marianne Beate Kielland, Truls Mørk, Marianne Thorsen, Håvard Gimse, Elise Båtnes og Arve Tellefsen[1].

Rekruttering[rediger | rediger kilde]

Orkesteret har et godt rekrutteringsgrunnlag, og har en tilnærmet komplett symfonisk besetning. De fleste medlemmene er studenter som kommer fra hele landet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]