Norges brannskole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Norges Brannskole»)
Norges brannskole
LandNorge
KommuneTjeldsund kommune
Nettstedwww.nbsk.no
Beliggenhet
Kart
Norges brannskole
68°33′12″N 16°30′25″Ø

Norges brannskole (NBSK) er Norges nasjonale utdanningsinstitusjon for kommunalt brann- og feierpersonell, grunnlagt og etablert i Oslo i 1942. Skolen har siden 1993 vært lokalisert på Fjelldal i Tjeldsund kommune i Nordland. Skolen ligger under Justis- og beredskapsdepartementet, mens det faglige- og administrative ansvaret er lagt til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap.

I 2004 hadde skolen 44 stillinger, men leier inn et betydelig antall eksterne lærerkrefter etter behov. I tillegg til de fast oppsatte kursene tilbyr skolen også en rekke kurs på bestilling, til blant annet rederier, Kystvakten og Forsvaret. Eksempelvis har Norges brannskole siden 2006 gjennomført kurs innen oljevernberedskap i strandsonen i samarbeid med Kystverket og Norsk Oljevernforening For Operatørselskap (NOFO).

Brannskolen har i en godt utstyrt bilpark som blir benyttet i undervisning og øvelsessammenheng. Skolen har tre internatbygg med enkelthybler.

Historie[rediger | rediger kilde]

Norges brannskole ble etablert i 1942Oslo hovedbrannstasjon. I 1949 ble feierutdanningen lagt til brannskolen. Fra 1968 overtok staten driften av brannskolen. Samme år ble skolen flyttet til Grorud. Der ble skolen til sommeren 1993 da den ble flyttet til Tjeldsund kommune.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]