Else Kåss Furuseth

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Else Kåss Furuseth
Else Kåss Furuseth (213505).jpg
Else Kåss Furuseth på Parkteatret i 2016
Født18. juli 1980 (37 år)
Jessheim, Akershus
Beskjeftigelse Skuespiller, reporter, programleder
NasjonalitetNorge
Utmerkelser Wenche Foss' ærespris

Else Kåss Furuseth, døpt Elisabeth Kåss Furuseth,[1] (født 18. juli 1980[2]) er en norsk standupkomiker, skuespiller, reporter og programleder. Hun er blant annet kjent som en av programlederne i Torsdag kveld fra Nydalen og for sin forestilling Kondolerer.

På 2000-tallet var hun programleder og medarbeider i flere radioprogrammer på NRK P3: programleder i Show Show (2006), assistent i Klaus Sonstad Show (2006), fast medarbeider i Ken eller Torkil og programleder for Tjukkas sammen med Sigrid Bonde Tusvik. Hun har også laget reportasjer og serier til NRK P3TV, for eksempel serien Gipskvinnen, hvor hun gipset begge armene og samtidig prøvde å leve et normalt liv.

Sammen med Henrik Thodesen, Odd-Magnus Williamson, Morten Ramm og Sigrid Bonde Tusvik var hun i perioden 2002 til 2008 med å lage og framføre sketsjeshowet Blymandag. [3] Showet var en forløper til humorprogrammet Torsdag kveld fra Nydalen som hadde premiere på TV 2 i mars 2009 og hvor hun siden var en av de faste programlederene. Våren 2010 var hun deltaker på Camp Senkveld i TV 2-programmet Senkveld med Thomas og Harald og i 2011 deltok hun i KjendisbarnevaktenNRK 1 som hun vant.

Fra 2011-2016 spiller hun sin egen forestilling Kondolerer, hvor hun forteller om moren og brorens selvmord. Forestillingen ble blant annet satt opp på Torshovteatret og Nationaltheatret. Forestillingen og Kåss Furuseth ble nominert til totalt fire priser under Komiprisen 2012: beste forestilling, beste kvinnelige artist, revy og komedie, årets nummer og årets morsomste. I 2012 var hun Lørdagsspaltist i Dagbladet.[4]

Kåss Furuseth ble i 2012 tildelt Wenche Foss' ærespris sammen med Foreningen «Vi som har et barn for lite».[5]

Høsten 2012 debuterte Kåss Furuseth på filmlerretet i spillefilmen Tina & Bettina, hvor hun spilte mot Torsdag kveld-kollegene Odd-Magnus Williamson og Henrik Thodesen i tillegg til modell og programleder Triana Iglesias. Filmen er basert på de to vestkantjentene Tina og Bettina, som har sitt opphav fra tidligere sketsjer gjort i Torsdag kveld fra NydalenTV 2.

I 2014 hadde Furuseth, Sigrid Bonde Tusvik og Henriette Steenstrup show på Latter kalt Mot i brøsta.[6] Samme år fikk hun sitt eget talkshow på TV 2 kalt Det er lov å være blid som i 2015 er inne i sin andre sesong.[7]

I 2016 sluttet hun i TV2 og begynte som programleder i TV Norge.[8]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]