Sigrid Bonde Tusvik

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Sigrid Bonde Tusvik
Sigrid Bonde Tusvik 2010 (cropped).jpg
Født2. februar 1980 (38 år)
Nordstrand, Oslo
Beskjeftigelse Skribent
NasjonalitetNorge

Blymandag i 2016

Sigrid Bonde Tusvik (født 2. februar 1980 i Oslo) er en norsk komiker og forfatter.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Hun er utdannet tekstforfatter ved Westerdals School of Communication og har vært stand up-komiker siden 2003. Hun er skribent for både Stella og Dagsavisen. Tusvik er gift med Martin Jøndahl.[1]

Tusvik var med i undergrunnshowet Blymandag der også Else Kåss Furuseth, Henrik Thodesen, Odd-Magnus Williamson, Martin Beyer-Olsen og Morten Ramm var med. Blymandag sees på som forløperen til tv-programmet Torsdag kveld fra Nydalen.[2]

Hun har vært reporter for Rikets Røst, og var i 2010 programleder i SMS-rulett, en konkurranse mellom kjendiser på VGTV. Samme år sendte NRK serien Sigrid søker kjæreste. Gjennom TV-serien ble hun kjæreste med Martin Jøndahl. I 2011 var hun vikar for Henriette Steenstrup i Torsdag kveld fra Nydalen før hun i 2012 ble fast i programmet etter at Morten Ramm sluttet.

11. oktober 2012 startet hun med sin komikervenninne Lisa Tønne et podcastprogram som de beskriver slik: «Sigrid og Lisa er to altfor frittalende komikere. Ett sted må de få lov til å tømme seg, det er blitt til Tusvik & Tønnes podcast.»[3]

Høsten 2013 viste TV 2 "Sigrid blir mamma", en dokumentar i fire deler, om Tusviks tid som gravid og spedbarnsmor.

Hun fikk to priser under Komiprisen 2015: prisen for årets kvinnelige scenekomiker for Mot i brøsta og publikumsprisen for årets morsomste sammen med Lisa Tønne. Hun var også nominert i klassene årets kvinnelige TV-komiker og årets stand-up komiker.

I 2015 hadde Tusvik og Tønne både et eget talkshow på TV 2 og show på Latter i Oslo kalt Tusvik og Tønne skammer seg.[4] Idag er hun aktuell med Tusvik & Tønne - På Oppdagelsesreise.

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

TV-opptredener[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Sigrid Bonde Tusvik ble mamma igjen». Besøkt 24. juli 2016. 
  2. ^ «Sigrid Bonde Tusvik avslører bråk i «Torsdag kveld fra Nydalen»-kulissene». Kjendis. Arkivert fra originalen 2016-03-04. Besøkt 8. november 2015. 
  3. ^ «Tusvik & Tønne». www.tusvikogtonne.no. Arkivert fra originalen 2015-10-11. Besøkt 8. november 2015. 
  4. ^ «– Trodde ikke vi skulle vinne». Besøkt 8. november 2015. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)