Sigrid Bonde Tusvik

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Sigrid Bonde Tusvik
Sigrid Bonde Tusvik 2010 (cropped).jpg
Født2. februar 1980Rediger på Wikidata (40 år)
Nordstrand, Oslo
Beskjeftigelse Skribent, TV-programlederRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Blymandag i 2016

Sigrid Bonde Tusvik (født 2. februar 1980 i Oslo) er en norsk komiker og forfatter.

Familie[rediger | rediger kilde]

Hun er oppvokst på Nordstrand som datter av lærebokforfatter Elin Bonde og Sverre Tusvik, som var redaktør i Samlaget. Tusvik er gift med Martin Jøndahl.[1]

Jobb[rediger | rediger kilde]

Etter å ha studert til tekstforfatter ved Westerdals School of Communication har hun vært skribent for både Stella og Dagsavisen.

Tusvik har siden 2003 jobbet med stå opp-komikk. Hun var med i undergrunnshowet Blymandag der også Else Kåss Furuseth, Henrik Thodesen, Odd-Magnus Williamson, Martin Beyer-Olsen og Morten Ramm var med. Dette har vært ansett som forløperen til TV-programmet Torsdag kveld fra Nydalen.[2]

Hun har vært reporter for Rikets Røst og var i 2010 programleder i SMS-rulett, en konkurranse mellom kjendiser på VGTV. Samme år sendte NRK serien Sigrid søker kjæreste der hun traff sin tilkomne ektemann Martin Jøndahl. I 2011 var hun vikar for Henriette Steenstrup i Torsdag kveld fra Nydalen før hun i 2012 ble fast i programmet etter at Morten Ramm sluttet.

11. oktober 2012 startet hun med sin komikervenninne Lisa Tønne et podcastprogram som de beskriver slik: «Sigrid og Lisa er to altfor frittalende komikere. Ett sted må de få lov til å tømme seg, det er blitt til Tusvik & Tønnes podcast.»[3]

Høsten 2013 viste TV 2 "Sigrid blir mamma", en dokumentar i fire deler om Tusviks tid som gravid og spedbarnsmor.

Hun fikk to priser under Komiprisen 2015: prisen for årets kvinnelige scenekomiker for Mot i brøsta og publikumsprisen for årets morsomste sammen med Lisa Tønne. Hun var også nominert i klassene årets kvinnelige TV-komiker og årets stand-up komiker.

I 2015 hadde Tusvik og Tønne både et eget talkshow på TV 2 og show på Latter i Oslo kalt Tusvik og Tønne skammer seg.[4] 2017 og 2018 opptrådte hun med Tusvik & Tønne - På Oppdragelsesreise.

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

TV-opptredener[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Sigrid Bonde Tusvik ble mamma igjen». Besøkt 24. juli 2016. 
  2. ^ «Sigrid Bonde Tusvik avslører bråk i «Torsdag kveld fra Nydalen»-kulissene». Kjendis. Arkivert fra originalen 4. mars 2016. Besøkt 8. november 2015. 
  3. ^ «Tusvik & Tønne». www.tusvikogtonne.no. Arkivert fra originalen 11. oktober 2015. Besøkt 8. november 2015. 
  4. ^ «– Trodde ikke vi skulle vinne». Besøkt 8. november 2015. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]