Ellen Auensen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
«Skjønnheten og udyret?», Ellen Auensens karikaturer av Norges statsminister Gro Harlem Brundtland og den franske presidenten François Mitterrand tegnet til en propagandabrosjyre utgitt av Europabevegelsen i forbindelse med Folkeavstemningen om EU 1994.

Ellen Auensen (født 28. juni 1944) er en norsk avistegner og illustratør.

Ellen Auensen tok utdannelse ved Kunst- og håndverksskolen i Oslo 196468. Fra 1969 til 1978 var hun politisk tegner i Morgenbladet, der hun leverte treffsikre karikaturer og kommenterte politiske begivenheter med frodig strek og folkelig fantasi. Hun har dessuten hatt tegninger i Morgenavisen, Adresseavisen, Sandefjords Blad, Fredriksstad Blad, Universitas og Farmand.

I 1978 flyttet Ellen Auensen til Sverige der hun begynte som tegner for svensk fjernsyn, ved siden av oppdrag for Bonniers forlag. Hun har også illustrert en rekke bøker (blant annet «Kåres Nam-Nam-bok») og et utvalg av Morgenblad-tegningene er publisert i egne samlinger (Se Norges Blomsterdal fra 1972, Mot den evige sne fra 1973 og I hine hårde dage fra 1975). Hun mottok Narvesenprisen i 1973.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]