Eirik del Barco Soleglad

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Eirik del Barco Soleglad
Nordiske Mediedager 2010 - Friday - NMD 2010 (4586577006) (cropped).jpg
Født1975
Beskjeftigelse Skuespiller
Nasjonalitet Norge

Eirik del Barco Soleglad (født 8. mai 1975 i Harstad) er en norsk skuespiller og komiker.

Han er kjent som skuespiller på Den Nationale Scene,[1] og medlem i teatersportgruppen Bergen Impro Laug. Han har også vært engasjert ved Oslo Nye Teater, Riksteatret, Hålogaland Teater, Hordaland Teater og Sogn og Fjordane Teater. Han er stemmen til Apa i tv-serien Vennebyen.

I 2008 spilte han rollen som "Simon" i "Simons Historie", en forestilling om en hjemvendt Afghanistan-soldat med psykiske traumer. Forestillingen skapte stor debatt og satte søkelys på det norske Forsvarets behandling av hjemvendte soldater fra internasjonale oppdrag. I 2015 spilte han Ebenezer Scrooge i Den Nationale Scenes oppsetning av "En Julefortelling", og i 2016 mottok han strålende kritikker for rollen som August i "Landstrykere - Historien om August" som var et samarbeidsprosjekt mellom Riksteatret og Hålogaland Teater.

Våren 2017 spilte han rollen som Jeppe i Den Nationale Scenes oppsetning av Ludvig Holbergs "Jeppe på Bjerget", og mottok teaterforeningens ærespris Pernillestatuetten for sin rolletolkning. Senere samme år hadde han regi på oppsetningen «Henrik Ibsens samlede verker på 78 minutter» av Knut Nærum på Den Nationale Scene.

Eirik gjorde sin scenedebut i USA i desember 2017 da han ble hentet til Los Angeles for å spille rollen som Prince John i den amerikanske produksjonen av «The heart of Robin Hood» på Wallis Annenberg center for the performing arts i Beverly Hills.

Eirik har vært nominert til Komiprisen 2004 For revyen "Herbjørns Verden" og Komiprisen 2010 som beste stand-up for forestillingen "En del Barco og en del Soleglad". Han har vunnet teaterforeningens pris "Rampeløkten" for sitt mangeårige arbeid med teatersport og Improvisasjon. Han ble nominert til Heddaprisen 2014 som beste skuespiller for rollen som prins John i "Robin Hoods hjerte" ved Den Nationale Scene. I

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Soleglad, Eirik del Barco Arkivert 4. februar 2017 hos Wayback Machine. Den Nationale Scene