Einar Dahl (scenograf)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Einar Dahl
Født12. januar 1951 (67 år)
Beskjeftigelse Scenograf
Nasjonalitet Norge

Einar Dahl (født 12. januar 1951) er en norsk scenograf. Han har studert maleri ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole og scenografi ved Kunstakademiet i Kraków i Polen.

Han var fast ansatt som scenograf ved Riksteatret 1976-95 og har vært ansvarlig for scenografi og kostymer til langt over 100 teaterforestillinger – Ibsen, Tsjekhov og Holberg, klassiske komedier og farser, ny norsk dramatikk, musikaler, store og små barneforestillinger, figurteater, store utendørsspill, lyrikkforestillinger, m.m. – på foruten Riksteatret, Det norske teatret, Sogn og Fjordane Teater, Teatret Vårt i Molde, Hordaland Teater, frie teatergrupper og store utendørsspill.

Einar Dahl har i tillegg vært instruktør for 29 teaterforestillinger, bl.a. ved Teater Manu - Norsk Tegnspråkteatertegnspråk, og med den frie figurteatergruppen Levende Dukker. - Han produserte selv forestillingene Dager kan vokse bygget på tekster av Sidsel Mørck i 1995, Satirens tid bygget på tekster av Annie Riis i 1998, og hans dramatisering av Camilla Colletts Amtmannens døtre ble oppført på Norsk Folkemuseum i 1999.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]