Einar Dahl (scenograf)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Einar Dahl
Født12. januar 1951 (67 år)
Beskjeftigelse Scenograf
NasjonalitetNorge

Einar Dahl (født 12. januar 1951) er en norsk scenograf. Han har studert maleri ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole og scenografi ved Kunstakademiet i Kraków i Polen.

Han var fast ansatt som scenograf ved Riksteatret 1976-95 og har vært ansvarlig for scenografi og kostymer til langt over 100 teaterforestillinger – Ibsen, Tsjekhov og Holberg, klassiske komedier og farser, ny norsk dramatikk, musikaler, store og små barneforestillinger, figurteater, store utendørsspill, lyrikkforestillinger, m.m. – på foruten Riksteatret, Det norske teatret, Sogn og Fjordane Teater, Teatret Vårt i Molde, Hordaland Teater, frie teatergrupper og store utendørsspill.

Einar Dahl har i tillegg vært instruktør for 29 teaterforestillinger, bl.a. ved Teater Manu - Norsk Tegnspråkteatertegnspråk, og med den frie figurteatergruppen Levende Dukker. - Han produserte selv forestillingene Dager kan vokse bygget på tekster av Sidsel Mørck i 1995, Satirens tid bygget på tekster av Annie Riis i 1998, og hans dramatisering av Camilla Colletts Amtmannens døtre ble oppført på Norsk Folkemuseum i 1999.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]