EM i curling 2006

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

EM i curling 2006 for herrer og kvinner var det 32. EM i curling som ble arrangert siden det første EM i 1975. Mesterskapet ble arrangert av European Curling Federation, og A-turneringen ble arrangert i arenaen St. Jakobshalle i Basel, Sveits i perioden 9.16. desember 2006. Samtidig spiltes B-EM i nabobyen Arlesheim.

Herrer[rediger | rediger kilde]

Mesterskapet hadde deltakelse av 30 lag. De ti beste lagene spilte en A-turnering, der lagene først spilte alle-mot-alle (round robin-kamper), det vil si ni kamper for hvert lag. De fire beste lagene etter round robin-kampene gikk videre til sluttspillet om medaljer, som ble spilt som et Page playoff. De resterende tyve lagene spilte B-EM om to opprykksplasser til A-gruppen.

Vertslandet Sveits med Andreas Schwaller som kaptein vant EM etter å ha slått Skottland 7-6 i finalen etter ekstraomganger. Det var Sveits' syvende EM-tittel gjennom tidene, men den første siden 1986. Bronsen gikk til Sverige, mens Tyskland måtte ta til takke med fjerdeplassen. De regjerende europamestrene fra Norge skuffet med en femteplass, etter seks seire og fem tap. På det norske laget spilte Thomas Ulsrud, Torger Nergård, Thomas Due, Jan Thoresen og Petter Moe.

Danmark var representert av et lag fra Hvidovre CC med skip Johnny Frederiksen i spissen, og det danske laget endte på åttendeplass.


A-EM 2006
Gull Sveits  Sveits
Sølv Skottland Skottland
Bronse Sverige Sverige
4. Tyskland Tyskland
5. Norge Norge
6. Finland Finland
7. Frankrike Frankrike
8. Danmark Danmark
9. Irland Irland
10. Wales Wales
B-EM 2006
11. Tsjekkia Tsjekkia
12. Italia Italia
13. Russland Russland
14. Ungarn Ungarn
15. Belgia Belgien
England England
17. Latvia Latvia
Nederland Nederland
19. Polen Polen
Slovakia Slovakia
B-EM 2006
21. Bulgaria Bulgaria
Hellas Hellas
23. Østerrike Østerrike
Hviterussland Hviterussland
25. Kroatia Kroatia
Serbia Serbia
27. Estland Estland
Spania Spania
29. Kasakhstan Kasakhstan
Litauen Litauen

De syv beste lagene kvalifiserte seg direkte til VM i 2007, mens Danmark som nr. 8 måtte ut i kvalifiseringskamper (best af tre) om den siste europeiske VM-plassen mod vinneren av B-EM, Tsjekkia. Tsjekkia vant den første kampen 7-3, men Danmark vant de to neste med 12-6 og 8-7 ,og kvalifiserte seg dermed til VM med 2-1 i kamper.

De to dårligst plasserte lagene i A-EM, Irland og Wales, rykket ned i B-gruppen til neste EM, mens de to beste lagene fra B-EM, Tsjekkia og Italia, rykket opp i A-gruppen.

Kvinner[rediger | rediger kilde]

Mesterskapet hadde deltakelse av 22 lag. De ti beste lagene spilte en A-turnering, der lagene først spilte alle-mot-alle (round robin-kamper), det vil si ni kamper til hvert lag. De fire beste lagene etter round robin-kampene gikk videre til sluttspillet om medaljer, som ble avgjort som et Page playoff. De resterende tolv lagene spilte B-EM om to opprykksplasser til A-gruppen.

Russland med Ludmila Privivkova som kaptein vant EM etter å ha slått Italia 9-4 i finalen. Det var Russlands første EM-tittel (og også den første EM-medalje). Italia vant sølv for første gang siden 1982, mens bronsen gikk til vertslandet Sveits. De regjerende europamestrene fra Sverige skuffet med en sjetteplass.

Danmark var representert afv et lag fra Tårnby CC med skip Angelina Jensen i spissen. Det danske laget endte på 7.-plass og kvalifiserte seg dermed til det neste VM i Japan.

Det norske laget bestod av Dordi Nordby, Marianne Rørvik, Charlotte Hovring, Camilla Holth og Kristin Skaslien. De endte opp med 2 seire og 7 tap. Seierne kom mot hhv. Tsjekkia (6-5) og Nederland (9-3).


A-EM 2006
Guld Russland Russland
Sølv Italia Italia
Bronze Sveits  Sveits
4. Skottland Skottland
5. Tyskland Tyskland
6. Sverige Sverige
7. Danmark Danmark
8. Tsjekkia Tsjekkia
9. Norge Norge
10. Nederland Nederland
B-EM 2006
11. Østerrike Østerrike
12. Finland Finland
13. England England
14. Ungarn Ungarn
15. Frankrike Frankrike
Polen Polen
17. Latvia Latvia
Spania Spania
19. Estland Estland
Slovakia Slovakia
21. Kroatia Kroatia
Litauen Litauen

De syv beste lagene kvalifiserte seg direkte til VM i 2007, mens Tsjekkia som nr. 8 måtte ut i kvalifiseringskamper (bedst af tre) om den siste europeiske VM-plassen mod vinNderen av B-EM, Østerrike. Tsjekkia vant med 2-0 i kamper etter seire på 8-5 og 10-9.

De to dårligst plasserte lagene i A-EM, Norge og Nederland, rykket ned i B-gruppen til EM i 2007, mens de to beste lagene fra B-EM, Østerrike og Finland, rykket opp i A-gruppen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]