Dusinet fullt 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Dusinet fullt 2
orig. Cheaper by the Dozen 2
Generell informasjon
SjangerKomedie
Utgivelsesår21. desember 2005 (USA)
Prod.landUSA
Lengde98 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiAdam Shankman
ProdusentAdam Shankman
Jennifer Gibgot
Garrett Grant
Foran kamera
MedvirkendeSteve Martin
Bonnie Hunt
Tom Welling
Hilary Duff
Carmen Electra
Prod.selskap20th Century Fox
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Dusinet fullt 2 er en amerikansk filmkomedie fra 2005. Den er oppfølgeren til Dusinet fullt (2003), men den har ikke samme handling som romanen Belles on Their Toes, som var oppfølgeren til romanen Cheaper by the Dozen som den første filmen var basert på.

Handling[rediger | rediger kilde]

To år etter at Tom Baker trakk seg fra en trener-jobb, begynner familien hans å gjennomgå en rekke forandringer, som begynte med at Lorraine tok eksamen på videregående skole og begynte i praksis ved Allure Magazine i New York City. Nora er nå gift med Bud McNulty, og går gravid med deres første barn. Bud og Nora har planer om å flytte til Houston, Texas på grunn av Buds nye jobb. Tom føler at familien holder på å gå i stykker når barna hans vokser opp og flytter hjemmefra, og han overtaler hele familien til å være med på en siste familie-ferie sammen ved Lake Winnetka, en liten innsjø i Wisconsin. Steve Martin og Bonnie Hunt kommer tilbake som foreldre i familien Baker, en familie med 12 barn. Mens de er på ferie havner de i konkurranse med en rivaliserende familie med åtte barn, med Eugene Levy i spissen.

Familien oppdager at deres gamle hytte nå for tiden eies av en mann ved navn Mike Romanow. Toms gamle rival, Jimmy Murtaugh, hans nye kone Sarina, og deres åtte barn: Calvin, Anne, Daniel, Becky, Elliot, Lisa, Robin og Kenny bor også i nærheten av denne innsjøen om sommeren. Jimmy er også nære venner og naboer med Mike Romanow. Jimmy viser stadig frem sin rikdom og suksess ovenfor Tom, så vel som de forskjellige prestasjonene til barna hans. Han antyder ofte for Tom at barna i Baker-familien er mindre vellykkede enn barna i Murtaugh-familien.

Familiene havner ofte i en rekke hendelser, hvorav flere er tilfeldige: Mark eksploderer ved et uhell en ryggsekk full av fyrverkeri, noe som forårsaker utbredt panikk - spesielt når ryggsekken kastes ut i en liten båt, setter fyr på motoren og får båten til å eksplodere. De krasjer også i en tennis-bane med en golfbil, og Sarah blir oppdaget når hun forsøker å begå butikk-tyveri fra en gavebutikk. Jimmy påstår at Tom må være mye strengere ovenfor barna sine. Tom blir irritert på grunn av dette, og han og Jimmy bestemmer seg for å avgjøre saken i løpet av den årlige Labor Day Family Cup.

Tom trener barna sine flere dager, men forstår ikke at barna ikke liker alle konkurransene. Sarah og Elliot går på kino, men fedrene deres spionerer på barna sine. Dette resulterer i at de begynner å krangle. og ydmyker barna deres. Sarah nekter deretter å konkurrere i Cupen. De andre barna er også sinte på faren sin - ikke bare for å ha spionert på Sarah, men også for å ha ødelagt hele turen deres på grunn av hans konkurranse mot Murtaugh-familien. Neste morgen går Tom til Cupen for å konkurrere sammen med Kyle og Nigel, de eneste barna hans som fremdeles er villige til å være med.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Steve Martin.

Baker-familien:

Murtaugh-familien:

Eugene Levy.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]