Carmen Electra

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Carmen Electra
Carmen Electra 2007.jpg
Electra i 2007.
Født Tara Leigh Patrick
20. april 1972 (43 år)
Sharonville, Ohio, USA
Ektefelle Dennis Rodman (1998–1999)
Dave Navarro (2003–2007)
Yrke Skuespillerinne, modell, danser, fjernsynspersonlighet, sanger, entertainer
Statsborger i USA
Aktive år 1990–d.d.
IMDb IMDb

Carmen Electra er klar for the All-New Dodge Challenger

Carmen Electra (født Tara Leigh Patrick 20. april 1972) er en amerikansk fotomodell, kjendis, skuespillerinne og sangerinne.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Tidlig liv[rediger | rediger kilde]

Electra ble født i Sharonville nær Cincinnati i Ohio som Tara Leigh Patrick. Hun gikk på Princeton High School i fire år.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Etter å ha flyttet til California møtte Tara sangeren Prince, som overtalte henne til å skifte navn til Carmen Electra. Kort tid senere signerte hun en kontrakt med Paisley Park Records, Princes selskap, og markerte med det starten på en kort sangkarriere med en jentegruppe.

I 1995 begynte Electra å opptre på TV-programmer. I mai 1996 opptrådte hun i Playboy. Dette førte til at hun fikk flere roller på TV, inkludert i programmene Baywatch og Singled Out. Hun gjorde også en bemerkelsesverdig opptreden på Howard Sterns TV-program.

Electra har også opptrådt i en mengde filmer, samt at hun har opptrådt med den eksotiske dansetruppen The Pussycat Dolls. Electra laget også den suksessrike DVD-serien Carmen Electra Aerobic Striptease, som kombinerer klassiske strippebevegelser med aerobicøvelser.

Personlig liv[rediger | rediger kilde]

Electra fikk mye medieoppmerksomhet da hun notorisk ble sammen med og brøt med basketballstjernen Dennis Rodman flere ganger i løpet av 1998 og 1999. Bryllupet med Rodman fant sted i Las Vegas. Senere har hun hatt et kort forhold med Tommy Lee, Pamela Andersons tidligere ektemann.

Electras ektemann, Dave Navarro, var tidligere hovedgitarist i rockebandet Jane's Addiction og Red Hot Chili Peppers. Paret dokumenterte giftemålet og forholdet sitt på MTV-programmet Til Death Do Us Part: Carmen & Dave i 2004. Sent på våren 2006 meldte paret at de hadde planer om å skille lag.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Singler[rediger | rediger kilde]

  • 2-4-6-8 (Playboys Cheerleaders-film inneholder en musikkvideo av sangen)

Filmografi[rediger | rediger kilde]

TV-arbeid[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Commons-logo.svg Commons: Kategori:Carmen Electra – bilder, video eller lyd