Hopp til innhold

Carmen Electra

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Carmen Electra
FødtTara Leigh Patrick
20. apr. 1972Rediger på Wikidata (52 år)
Sharonville (Ohio)
BeskjeftigelseFilmskuespiller, sanger, skuespiller, modell, playmate, fjernsynsskuespiller, stemmeskuespiller, danser Rediger på Wikidata
Utdannet vedPrinceton High School (–1990)
Barbizon Modeling and Acting School
EktefelleDennis Rodman (19981999)
Dave Navarro (20032007)
Partner(e)Rob Patterson (20082012)
NasjonalitetUSA
Aktive år1990
Nettstedhttp://www.carmenelectra.com
IMDbIMDb

Carmen Electra er klar for the All-New Dodge Challenger

Tara Leigh Patrick (født 1972), kjent som Carmen Electra, er en amerikansk fotomodell, skuespillerinne og sangerinne.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Tidlig liv[rediger | rediger kilde]

Electra ble født den 20. april 1972 i Sharonville nær Cincinnati i Ohio som Tara Leigh Patrick. Hun gikk på Princeton High School i fire år.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Etter å ha flyttet til California møtte Tara sangeren Prince, som overtalte henne til å skifte navn til Carmen Electra. Kort tid senere signerte hun en kontrakt med Paisley Park Records, Princes selskap, og markerte med det starten på en kort sangkarriere med en jentegruppe.

I 1995 begynte Electra å opptre på TV-programmer. I mai 1996 opptrådte hun i Playboy. Dette førte til at hun fikk flere roller på TV, inkludert i programmene Baywatch og Singled Out. Hun gjorde også en bemerkelsesverdig opptreden på Howard Sterns TV-program.

Electra har også opptrådt i en mengde filmer, samt at hun har opptrådt med den eksotiske dansetruppen The Pussycat Dolls. Electra laget også den suksessrike DVD-serien Carmen Electra Aerobic Striptease, som kombinerer klassiske strippebevegelser med aerobicøvelser.

Personlig liv[rediger | rediger kilde]

Electra fikk mye medieoppmerksomhet da hun notorisk ble sammen med og brøt med basketballstjernen Dennis Rodman flere ganger i løpet av 1998 og 1999. Bryllupet med Rodman fant sted i Las Vegas. Senere har hun hatt et kort forhold med Tommy Lee, Pamela Andersons tidligere ektemann.

Electras ektemann, Dave Navarro, var tidligere hovedgitarist i rockebandene Jane's Addiction og Red Hot Chili Peppers. Paret dokumenterte giftemålet og forholdet sitt på MTV-programmet Til Death Do Us Part: Carmen & Dave i 2004. Sent på våren 2006 meldte paret at de hadde planer om å skille lag.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Singler[rediger | rediger kilde]

  • 2-4-6-8 (Playboys Cheerleaders-film inneholder en musikkvideo av sangen)

Filmografi[rediger | rediger kilde]

TV-arbeid[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]