Robbie Amell

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Robbie Amell
Robbie Amell.jpg
Robbie Amell i 2010
Født21. april 1988 (31 år)
Toronto
Partner(e) Italia Ricci (2008–)
Beskjeftigelse Skuespiller
Nasjonalitet Canada Canada
Aktive år2005–
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Robert Patrick «Robbie» Amell (født 21. april 1988 i Toronto i Ontario) er en canadisk skuespiller. Han er fetter av Stephen Amell, som også er skuespiller.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Robbie Amell er nok[klargjør] best kjent for sin gjennombruddsrolle som Stephen Jameson i den amerikanske TV-kanalen The CWs fantasyserie The Tomorrow People, hvor også Peyton List, Luke Mitchell og Mark Pellegrino spiller viktige roller. Serien ble tatt av lufta etter kun én sesong.

Han var også en fast del av True Jackson, VP i to sesonger. I tillegg har han spilt gjesteroller i en rekke andre TV-serier, som Life with Derek, How I Met Your Mother, Brothers & Sisters, Revenge, Pretty Little Liars og Hawaii Five-0.

Amell er også å se i en større gjesterolle i en annen The CW-serie, The Flash, som Ronnie Raymond/Firestorm. Denne serien eksisterer for øvrig i samme «univers» som Arrow, der fetter Stephen Amell har hovedrollen. I 2015 spilte han den mannlige hovedrollen i tenåringskomedien The Duff. I 2016 spiller han i komedien Nine Lives med Kevin Spacey og Jennifer Garner.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]