Taylor Lautner

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Taylor Daniel Lautner
Taylor Lautner 2011 Abduction premiere.jpg
Taylor Lautner
Født11. februar 1992 (27 år)
Grand Rapids, Michigan
Beskjeftigelse skuespiller, stemmeskuespiller
Nasjonalitet USA
Aktive år2001 —
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Taylor Daniel Lautner (født 11. februar 1992 i Grand Rapids i Michigan) er en amerikansk skuespiller, mest kjent for sin rolle i Twilight-filmene (Twilight, New moon, Eclipse og Breaking dawn). Han har også spilt i The Adventures of Sharkboy and Lavagirl – 2005, og Dusinet fullt 2, også 2005.

Oppvekst[rediger | rediger kilde]

Lautner ble født i Grand Rapids, Michigan, sønnen til Deborah og Daniel Lautner. Han er fransk, nederlandsk, tysk og indianer. Lautner begynte med karate da han var 3 år. Han trente på Fabiano's Karate-skole i Holland, Michigan. I løpet av det neste året begynte han å vinne turneringer. Han var fort invitert til å bli trent av sju ganger verdensmester Mike Chat. Da han var åtte år ble han spurt om å representere landet hans i 12års-verdensmesterskapet, der han ble juniormester. Han fikk svart belte da han var 8år. Lautner begynte med skuespillkarrieren sin da han ble overtalt til å gå på audition for en Burger King-reklame i Los Angeles. Selv om han ikke fikk rollen, syntes han det var så gøy at han ville bli skuespiller.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Han begynte med skuespill i 2001 i TV-serien Shadow Fury. Etter det hadde han roller i seriene Summerland og The Bernie Mac Show, og My Wife and Kids. Han hadde også en stemmerolle i tegnefilmen Danny Phantom som YoungBlood. I 2005 fikk han rollen som Sharkboy i The Adventures of Sharkboy and Lavagirl der han fikk vist sine karate-kunnskaper. Han har hatt noen små roller i Tv-Show og filmer, inkludert The Nick and Jessica Variety Hour. Han slo gjennom med rollen som Sharkboy i filmen The Adventures of Sharkboy and Lavagirl in 3-D. Lautner spilte Jacob Black i Twilight – Evighetens kyss, basert på boka Twilight av Stephenie Meyer, og i oppfølgeren New Moon. Lautner spiller også i oppfølgerne Eclipse og Breaking Dawn

Personlig liv[rediger | rediger kilde]

Han har en yngre søster som heter Makena. Han gikk på Valencia High School, men nå tar han college-timer istendenfor. På fritiden elsker Lautner å spille fotball og baseball, han er fan av Texas Longhorns og Michigan Wolverines. Han var med hip-hopdansegruppa "LA hip kids" og "Hot Shots", en jazz-dansegruppe.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]