Disney XD

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Logo Disney XD.png

Disney XD er en amerikansk reklamefinansiert TV-kanal. Kanalen erstattet sendingene til Jetix og Toon Disney, 12. september 2009 i Skandinavia. I Norge distribueres kanalen av Canal Digital[1], Viasat og Get. Kanalens hovedmålgruppe er gutter og jenter i alderen 6-16 år.

Kanalen består av animasjonsserier og vanslige tv-serier med ekte skuespillere. Disney XD vil vise i hovedsak det beste fra Jetix og skal blande dette med sportsprogrammer utviklet i samarbeid med den amerikanske TV-kanalen ESPN. I tillegg planlegger kanalen sendinger med blant annet eventyr, musikk og konkurranser. I USA ble kanalen lansert 13. februar 2009 som en erstatning av Toon Disney ettersom Jetix ble avviklet i USA allerede i 2002.

Disney XDs programplan vil omfatte serier, filmer, korte formaterte produksjoner fra Jetix Europe, og sportsprogrammer utviklet i samarbeid med ESPN. Den nye kanalen vil utformes for å styrke Disney posisjon som en multiplex på det norske markedet med totalt tre kanaler rettet mot gutter og jenter i alderen 2 til 18 år og deres familier.

I likhet med de andre skandinaviske versjoner av Disneys kanaler vil den nye kanalen kringkastes med forskjellige lydspor, for hver enkelt land (Norge, Sverige og Danmark), men med samme bilde. Den skandinaviske versjonen, Disney XD vil, i motsetning til de andre Disney-kanaler i stor grad være reklamefinansierte (som Jetix), ettersom kanalen vil tilby flere ikke-Disney produksjoner, deriblant produksjoner fra Jetix Europe og fra Marathon Media. De andre Disneykanalene er finansiert av abonnementsavgift.

Programmer[rediger | rediger kilde]

Nåværende[rediger | rediger kilde]

Tidligere sendte programmer[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Pressemelding vedrørende lansering av Disney XD på Canal Digital

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]