Hopp til innhold

Zack og Codys søte hotelliv

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Zack og Codys søte hotelliv
orig. The Suite Life of Zack and Cody
Generell informasjon
SjangerSituasjonskomedie
Prod.landUSA
Sesonger3
Episoder88
Lengde22-23 (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
Hovedrolle
Medvirkende
78 oppføringer
Brenda Song (rollefigur: London Tipton)[1]
Ashley Tisdale (rollefigur: Maddie Fitzpatrick)[1]
Phill Lewis[1]
Kim Rhodes[1]
Adrian R'Mante[1]
Brian Stepanek[1]
Alyson Stoner[1]
Monique Coleman[1]
Sammi Hanratty[1]
Marianne Muellerleile[1]
Vanessa Hudgens[1]
Allie Grant[1]
Caroline Rhea[1]
Brittany Curran[1]
Sean Whalen[1]
Joyce Giraud[1]
Jascha Washington[1]
Zac Efron[1]
Kathryn Joosten[1]
David Blue[1]
Tony Hawk[1]
Selena Gomez[1]
Eric Lutes[1]
Joey King[1]
Mindy Sterling[1]
Daniella Monet[1]
Josh Sussman[1]
Meaghan Jette Martin[1]
Skyler Samuels[1]
Tahj Mowry[1]
Victoria Justice[1]
Gage Golightly[1]
Kelsey Chow[1]
Dot Jones[1]
Kiely Williams[1]
Sabrina Bryan[1]
Jennifer Tisdale[1]
Miley Cyrus[1]
Mitchel Musso[1]
Emily Osment[1]
Jason Earles[1]
Kay Panabaker[1]
Jesse McCartney[1]
Debby Ryan[1]
Christa B. Allen[1]
Matt Angel[1]
Jake Abel[1]
Nathan Kress[1]
Mitchell Whitfield[1]
Megan Hilty[1]
Samantha Droke[1]
D. C. Douglas[1]
Gerald Downey[1]
Tara Lynne Barr[1]
Anneliese van der Pol[1]
Dimitri Diatchenko[1]
Millicent Martin[1]
Tom Poston[1]
Moisés Arias[1]
Raini Rodriguez[1]
William Schallert[1]
Sophie Oda[1]
Bernie Kopell[1]
Michael D. Roberts[1]
Mark Indelicato[1]
Booth Colman[1]
Pat Finn[1]
Louis van Amstel[1]
Mary Scheer[1]
Estelle Harris[1]
Elimu Nelson[1]
Katelyn Pippy[1]
Richard Whiten[1]
Matt Winston[1]
Mitzi McCall[1]
Alaina Reed Hall[1]
Dylan Sprouse
Cole Sprouse
Bak kamera
Skaper(e)Danny Kallis
Prod.leder
 • Danny Kallis
 • Irene Dreayer
 • Pamela Eelis O'Connell
  (sesong 2-3)
 • Jim Geoghan
  (sesong 3)
ProdusentWalter Barnett
Tittelmusikk
 • Gary Scott
  (Musikk)
 • John Adair & Steve Hampton
  (tekster)
Musikk
 • Gary Scott
  (Musikk)
 • John Adair & Steve Hampton
  (tekster)
Prod.selskapIt's a Laugh Productions
Sending
Periode18. mars 20051. mars 2008
TV-kanalDisney Channel
Teknisk informasjon
Bildeformat480i
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Zack og Codys søte hotelliv (orig: The Suite Life of Zack & Cody) er en amerikansk komiserie for barn som gikk på Disney Channel fra 2005 til 2008. Brødrene Dylan og Cole Sprouse spilte hovedrollene, som henholdsvis Zack og Cody.

Den ble etterfulgt av Det søte liv til sjøs.

I Norge var serien tilgjengelig på Disney Channel og Disney XD.

Handling[rediger | rediger kilde]

TV-seriens hovedpersoner er tvillingbrødrene Zack og Cody Martin. Sammen med moren Carey bor de på Tipton Hotel (en parodi på Hilton Hotel) i Boston. Carey er sanger og ansatt for å underholde gjestene på hotellet; familiens leilighet i hotellbygget inngår i lønnen hennes. En annen sentral figur i serien er hotelleierens tenåringsdatter London Tipton (en parodi på Paris Hilton), hennes venninne Madeline (Maddie) Fitzpatrick og hotellsjefen Moseby.

Handlingen foregår hovedsakelig på og rundt Tipton Hotel, men en del hendelser finner også sted på skolen til Zack og Cody, som heter Cheevers High, og skolen til Maddie, Our Lady of Perpetual Sorrow Catholic. Zack og Cody havner ofte i trøbbel, og er alltid like oppfinnsomme når det gjelder å komme seg ut av knipa. I seriens tredje sesong har Zack og Cody fått jobb i storkiosken Paul Revere Mini Mart, og noe av handlingen foregår også på Maddies arbeidsplass, butikken Camp Heaven on Earth.

Roller[rediger | rediger kilde]

 • Dylan Sprouse spiller Zachary "Zack" Martin i serien. Zack er en ordentlig latsabb. Hvis han gjør noe, er det som oftest fordi han har noe å tjene på det. Han sluntrer unna skolearbeidet, og lurer ofte Cody til å gjøre ferdig leksene for ham ved å stille spørsmål som Cody gladelig svarer på, for å briljere med hvor flink han er. For å slippe lettere unna på skolen lot Zack til og med som om han hadde dysleksi (lese- og skrivevansker), for å få bedre tid på prøver. Zack er ikke slem, men han er langt fra noen engel. Han er veldig sleip, og kan komme med de mest håpløse ideer om hvordan han kan tjene raske penger. Som regel faller disse forsøkene fullstendig i fisk. Zack havner også mye oftere i trøbbel enn Cody; når Cody får problemer, er det som regel Zacks skyld. Zack er også mer interessert i jenter, og gjør ofte mislykkede forsøk på å imponere ei jente han er interessert i.
 • Cole Sprouse spiller skoleflinke Cody Mike Martin, som også er den snilleste av tvillingbrødrene. Han viser mer empati overfor andre enn det Zack gjør. Han er litt nerdete, og han brenner ofte for de samme tingene som Maddie, som miljøvern og resirkulering. Han tar skolearbeidet veldig alvorlig, og Zack kaller ham av og til «Koseklut-Nerden». Cody hevder at Zack alltid får jentene, men i virkeligheten faller jentene mye lettere for den følsomme, dyreelskende og søte Cody.
 • Kim Rhodes spiller Carey Martin, Zack og Codys mor. Hun har en flott sangstemme, og drømte trolig om noe større enn å jobbe som sanger på hotell. Hun blir ofte flau over sønnene sine, men viser alltid hvor glad hun er i dem. Hun er på noen få stevnemøter, selv om ingen av dem har gått særlig bra. Vaktmesteren Arwin er forelsket i henne. Han har et bilde av henne på kontoret, som lyser når han klapper i hendene.
 • Ashley Tisdale spiller Madeline «Maddie» Fitzpatrick. Maddie jobber i godteributikken nede i lobbyen, og får tilsynelatende ikke særlig bra betalt. Allikevel holder hun ut med jobben gjennom hele to sesonger. Hun er venn med den styrtrike hotellarvingen London Tipton, men i motsetning til resten av vennene til London, henger hun ikke sammen med henne fordi hun er rik (Maddie er definitivt ikke rik). Allikevel vet hun å utnytte London's rikdom til sin fordel, en gang i blant. Hun lærer ofte London viktige ting som matte og grammatikk, men også hvordan hun kan bli et bedre menneske. Maddie er også veldig opptatt av miljøet og er sykelig opptatt av resirkulering. Gjennom disse to sesongene har hun vært på date med noen få gutter. En del av datene har gått ganske bra, men guttene hun datet har allikevel ikke blitt nevnt igjen senere. Zack Martin var svært forelsket i henne i sesong én. Maddie jobber hardt på skolen, og er god i alle fag, spesielt matte. Siden å være smart er en av hennes sterke sider, ble hun temmelig forskrekket da (stokk dumme) London slo henne i sjakk. Maddie innrømmet senere at det fantes forskjellige typer smarthet, men syntes allikevel det var flaut å bli slått i sjakk av en som kalte løperen (eller biskopen) for «Spiss-Hatt». Maddie er snill og omtenksom, men hun er også veldig lei av å tjene dårlig. På skolen får Maddie alltid skylden for når London forårsaker problemer, og hun havner som regel i skyggen av London.
 • Brenda Song spiller London Tipton. London er arvingen til Tipton-kjeden, og bor på Tipton-hotellet i Boston. Siden hun er arving til hele sulamitten er hun ufattelig rik. Hun har tusenvis av dyre designerklesplagg, og noen av dem har hun ikke engang brukt. De fleste anser London for å være ganske dum. Likevel viser hun stort talent for sjakk, til venninnen Maddies store overraskelse. Hun får også en del leksehjelp av Maddie, som er svært flink på skolen. London har datet en haug med gutter og går alltid etter utseende og klesstil. Maddie prøver å få henne til å innse at det er det indre som teller. Guttene er ville etter London, fordi hun er pen, berømt, og ikke minst rik. London er ofte veldig lei av at folk kun vil bli kjent med henne på grunn av pengene og statusen som A-kjendis. Derfor setter hun stor pris på det sterke vennskapet med Maddie, som har lært henne alt fra gangetabellen til å bli et bedre menneske. Hun er også veldig glad i faren sin, og blir alltid skuffet når han ikke dukker opp (hvilket han som regel ikke gjør). London Tipton er en parodi på Paris Hilton.
 • Phill Lewis spiller Marion Eduardo Moseby, eller Mr. Moseby, som folk kaller ham. Mr. Moseby er svært streng, og avskyr fysisk kontakt. Ofte når han går (eller løper) gjennom lobbyen sier han: «Ikke ta på meg, ikke ta på meg!». Han er heller ikke særlig begeistret for Zack og Cody. Guttene er viltre og utemmelige, og lager ofte spetakkel i lobbyen. Selv om han er streng, viser han også stor omsorg, blant annet for London Tipton. Mr. Moseby er sammen med pikkoloen Esteban, den karakteren som høster mest latter.

Øvrige roller

Norske stemmer[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

 1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z æ ø å aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl bm bn bo bp bq br ČSFD[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Autoritetsdata