Friminutt (TV-serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Friminutt
orig. Recess
Disney's Recess logo.svg
Generell informasjon
SjangerAnimasjon
Prod.landUSA
Episoder65
Lengde22 min. (per episode)
SpråkNorsk
Foran kamera
Stemmer avRoss Malinger, Andrew Lawrence, Rickey D'Shon Collins, Ashley Johnson, Pamela Adlon, Jason Davis, Courtland Mead, April Winchell, Dabney Coleman, Allyce Beasley, Ryan O'Donohue, Toran Caudell, Erik von Detten, Blake McIver Ewing, Anndi McAfee, Helen Slayton-Hughes
MedvirkendeRoss Malinger
Andrew Lawrence
Rickey D'Shon Collins
Pamela Adlon
Ashley Johnson
Jason Davis
Courtland Mead
Allyce Beasley
April Winchell
Dabney Coleman
Ryan O'Donohue
Toran Caudell
Erik von Detten
Blake McIver Ewing
Anndi McAfee
Bak kamera
Skaper(e)Paul Germain, Joe Ansolabehere
Prod.selskapDisney Television Animation
Sending
Periode13. september 19974. november 2001
TV-kanalDisney Channel, Toon Disney
Teknisk informasjon
Bildeformat4:3 / 16:9
Eksterne lenker
IMDb

Friminutt er en amerikansk animert humorserie for barn som gikk på ABC og Toon Disney fra 1997 til 2001. Serien handlet om de seks fjerdeklassevennene T.J., Vince, Spinelli, Gretchen, Mikey, og Gus, og hovedsakelig friminuttene på Third Street-skolen.

Rollefigurer[rediger | rediger kilde]

 • Theodore Jasper «T.J.» Detweiler jr.

T.J. er den såkalte kule lederen av gjengen. Han blir sett på som en helt av vennene sine.

 • Vincent «Vince» Pierre LaSalle

Vince er en sportslig gutt. Han liker best å spille basketball i friminuttene.

 • Ashley Funnicelo Spinelli

Spinelli er en guttejente som liker fribryting. Fienden hennes er Randall, og hver gang han er på lur truer hun med å banke ham.

 • Gretchen P. Grundler

Gretchen er en nerd som tar skolearbeidet sitt veldig alvorlig. Hver gang gjengen er i knipe kommer hun ofte med en god idé.

 • Michael «Mikey» Blumberg

Mikey er en stor gutt som liker mat veldig godt. Noen av interessene hans er å danse og dikte.

 • Gustavus «Gus» Patton Griswald

Gus er en liten gutt som virker veldig redd. Han er veldig god i kanonball.

 • Frøken Muriel Finster

Frøken Finster er en sur, gammel dame som er veldig høy. I friminuttene inspiserer hun elevene veldig grundig, og setter anmerkning for nesten alt (en gang satt hun anmerkning fordi en elev nøs)[trenger referanse].

 • Rektor Peter Prickley

Prickley er Third Street-skolens strenge rektor. En gang innførte han gjensitting for enhver elev som brukte T.J.s fiktive ord «gomp» som egentlig ikke betyr noe[trenger referanse].

 • Randall C. Weems

Randall er frøken Finsters lille assistent. Med en gang han ser en elev som bryter en av skolens regler, iler han til frøken Finster for å rapportere saken.

 • Huskejenta

Huskejenta tilbringer alle friminuttene på husken. Målet hennes er å gå over toppen. Det har vært nære på ved flere anledninger, men hun har aldri nådd helt opp. En myte sier at hvis man går over toppen, husker man rett inn i en annen dimensjon. I en av episodene ser Spinelli at Huskejenta går over toppen. Hun danner mildt sagt en religion som går ut på hva Huskejenta gjorde og ikke gjorde. Det ender med at alle begynner å tro på Huskejentas «lærde». Til slutt finner de ut at Huskejenta slettes ikke gikk over toppen, men at hun bare har vært på ferie.[trenger referanse]

 • Kong Bob

Kong Bob er sjefen i skolegården. Han er "kongen" over alle de andre barna, og alle må gjøre som han sier. Hvert år blir det en sjetteklasse gutt som blir konge. Men det går ikke alltid like bra...

 • Oppnedjenta

Oppnedjenta henger alltid oppned på en turnstang i friminuttene, som oftest når hun skal noe sted så er det jentevennene hennes som hjelper henne og bærer henne oppned.

Norske stemmer[rediger | rediger kilde]

Ellers medvirket: Eirik Sønstebø, Kamilla Grønli Hartvig, Kim Fangen, Lena Meieran, Magne Brevik, Stig Krogstad, Trond Teigen og Øyvind B. Lyse.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]