Det søte liv til sjøs

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The Suite Life on Deck
Generell informasjon
Prod.landUSA
Sesonger1
Episoder([[Se her|liste]])
Lengdeca. 22-23 minutter min. (per episode)
SpråkEngelsk
Basert påZack og Codys søte hotelliv
Foran kamera
MedvirkendeDylan Sprouse
Cole Sprouse
Brenda Song
Debby Ryan
Phill Lewis
Bak kamera
Skaper(e)Danny Kallis
RegiRich Correll, Phill Lewis, Jim Drake
KomponistGary S. Scott
Prod.selskapIt's a Laugh Productions
Sending
Periode26. september 20086. mai 2011
TV-kanalDisney Channel & Disney XD
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Det søte liv til sjøs (engelsk: The Suite Life on Deck) er en fortsettelse av Disney Channels originale serie, Zack og Codys søte hotelliv, som hadde premiere den 26. september 2008 på den amerikanske Disney Channel og hadde premiere 16. januar i Norge.

Serien følger tvillingene Zack og Cody Martin og ikke minst London Tipton hos deres nye hjem, S.S. «Tipton», et cruiseskip som eies av faren til London Tipton, der de får skolegang i «Seven Sea High». Skolen der de fleste kommer i trøbbel og ugang.

Returnerende stjerner til serien er Brenda Song, Dylan Sprouse, Cole Sprouse og Phill Lewis. Nykommere til serien inkluderer Debby Ryan, Matthew Timmons og Erin Cardillo.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Hovedskuespillere[rediger | rediger kilde]

Skuespiller Karakter
Cole Sprouse Cody Martin
Dylan Sprouse Zack Martin
Brenda Song London Tipton
Debby Ryan Bailey Pickett
Phill Lewis Marion Moseby

Gjestestjerner[rediger | rediger kilde]

Skuespiller Karakter
Kim Rhodes Carey Martin
Ashley Tisdale Maddie Fitzpatrick
Giovonnie Samuels Nia Moseby
Matthew Timmons Woody Fink
Erin Cardillo Emma Tutweiller

Rollefigurer[rediger | rediger kilde]

Cody og Zack Martin[rediger | rediger kilde]

Tvillingene har havnet på det luksuriøse passasjerskipet S.S. Tipton, hvor de også deltar på skolen Seven Sea High.
Zachary Zack Martin (Dylan Sprouse) er vanligvis den som er mest skolelei, og utagerende av tvillingene og styrer juice-baren på skipet.
Broren hans Cody Martin (Cole Sprouse) er den smarte, modne, og sensitive tvillingen som får toppkarakterer. Han henger ofte med på broren sine utspekulerte påfunn. Selv om han egentlig oftest er nesten sikker på at det er noen ugler i mosen. Cody har som regel rett i sine antagelser, og det blir en katastrofe ut av påfunnet. Han viser mindre interesse for jenter enn sin bror, men hans «sensitivitet» får vanligvis jentene.
Zack pleier vanligvis å sette seg litt mot broren Cody men, han blir irritert på andre, om de lager trøbbel for broren. Cody er forelsket i Bailey Pickett (Debby Ryan) -Noe liknende forelskelse Zack har til Maddie Fitzpatrick (Ashley Tisdale).
Cody er skipets håndklegutt. Han har ansvaret for å samle inn og dele ut håndkleder til alle rundt badebassenget. Begge brødrene har tatt på seg hver sin jobb for å ha noe lommepenger mens de er på båten, for de ikke har rike foreldre.

London Tipton[rediger | rediger kilde]

Karakteren London Tipton (Brenda Song) er datter av Wilfred Tipton, eieren av Tipton hotell (Tipton Hotel) og SS Tipton. Hun er en åpenbar parodi av Paris Hilton. Alt fra stort pengeforbruk, fjollete utgifter og navnet på karakteren (London/Paris og Tipton/Hilton). Men det er nok også masse som ikke stemmer. Det skal tross alt skinne gjennom at serien skal ha innspill av mye komedie. Det blir på samme måte som karakteren Kelly Bundy (Christina Applegate) i serien Married with children (Våre verste år – norsk)
Selv om man aldri ser hvordan Mr Tipton ser ut siden han alltid er omringet av sikkerhetsfolkene sine, så er han ofte nevnt i serien. Det kommer også tydelig fram at foreldrene hennes ikke kommer overens, noe som ikke akkurat gjør det lettere for henne å omgås foreldrene sine. Det kommer tydelig fram i en av episodene når hun skal feire bursdagen sin. Da hun må booke inn foreldrene sine i hver sin ving av hotellet, i håp om at de ikke skal møte på hverandre. Men det går jo selvfølgelig ikke helt etter planen, og problemene eskalerer etter hvert.
London er en korttenkt, bortskjemt, tenårings-datter av ekstremt rike foreldre. Hun snakker ofte til Mr Moseby (Phill Lewis), om problemene sine. London har også mange morsomme sider ved karakteren sin. Når hun er fornøyd og/eller tror hun har gjort noe bra eller smart, klapper hun ivrig, mens hun sier «Hurra for meg!». Selv om det virker som om London lever den ultimative drømmen som rik-tenåringsjente, var ikke hennes barndom så veldig bra. Mye tyder på at hun har oppvokst uten foreldrene sine og vært oppdratt av barnepiker og tjenere., men det kommer også tydelig fram at hun savner begge foreldrene sine veldig mye.
På «SS Tipton» får London noen nye venner vi ikke før har sett i forgjengeren Tipton hotell. Bailey Pickett (Debby Ryan)blir hennes romkamerat og Woody Fink (Matthew Timmons)blir en annen klassekamerat London utnytter når hun får muligheten. Hun får engang lurt han til å være butleren sin, når ei av de rike jentene hun kjenner til, kommer på besøk på båten. Allerede første episode har hun gjentatte ganger gitt bestikkelser til andre. Det har vært alt fra dyre smykker, klær og sko. Så hun bruker pengene sine, dvs. faren sine penger, til å få viljen sin.
Seriene i sin helhet spiller ut mange konsekvenser av noe uskyldige grep en ungdom kan komme til å gjøre. Det kommer også mange komiske og pinlige utfall av det de finner på. Det skal også sies at det er ikke bare London som dummer seg ut i denne serien, selv om hun er den flinkeste.

Woody[rediger | rediger kilde]

Woody Fink (Matthew Timmons) gjør alltid et godt førsteinntrykk. For eksempel letingen etter det ekstra undertøyet, som sjokkerte Cody. Han er mer en snekker enn en gluping, men han er alltid en god venn for Zack, Cody, London og Bailey. Han elsker tegneserier, og har en vrangforestilling av den ekte verden. Det at han tror at havfruer finnes kommer av det. Han beviser også at motsetninger tiltrekker hverandre. Spesielt med tanke på at han og Cody er venner.

Marion Moseby[rediger | rediger kilde]

Mr. Moseby (Phill Lewis) ble hotellederen i Tipton Hotell, deretter nå som cruise-manager på SS Tipton. Han snakker med et stort vokabular, og hans signaturuttrykk er «Lykke til med det!». Han blir ofte irritert på Zack og Cody og oppfører seg som om han ikke bryr seg om guttene, men har faktisk en god del av følelser for dem.
Mr Moseby er mer far for London, enn hennes egen egen far er. Han sa han har undervist London i fagene matematikk og engelsk (det tok 14 år). Han prøvde også å lære London hvordan man kjører en bil (hun kjørte inn i en vegg på hotellet). Ikke for at hun trenger kunne kjøre bil selv, for hun har privatsjåfør til limousinen. Han bryr seg om London og behandler henne som sin egen datter og hjelper henne med hva det skulle være. Han liker alt ryddig og organisert. Han har også en stor interesse for minigolf, og er svært god.

Bailey Pickett[rediger | rediger kilde]

Bailey Pickett (Debby Ryan) er en liten bondegårdsjente fra Kettlecorn, Kansas. Hun spiller en gutt i starten for å få plass, men ettersom man finner ut at hun er jente, blir hun tvunget til å dele rom med London Tipton. Bailey er en elev på Seven Seas High og deltar i samme klasse med sine nye venner Zack, Cody, London og Woody. Hun kom på skipet for å forlate gården fordi hun hater det faktum at byen er så liten. Hun får seg også en ny gris med navn Grisby, som hun fant i Papegøyeøya.(seerne får bare se grisen i to episoder)

Andre roller[rediger | rediger kilde]

Episoder[rediger | rediger kilde]

Se Liste over episoder i The Suite Life On Deck

# Episoder Premiere Siste premiere
Sesong 1 20 16. januar 2009
Sesong 2

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]