Digitaliseringsdirektoratet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Digitaliseringsdirektoratet
TypeDirektorat
VirkeområdeNorge
Etablert1. januar 2020; 9 måneder siden (2020-01-01)[1]
Org.nummer991 825 827
DirektørSteffen Sutorius[2]
HovedkontorGrev Wedels plass 9, Oslo
Lokale leddLeikanger Brønnøysund
UnderlagtKommunal- og moderniseringsdepartementet
Ansatte370
Nettsidehttps://www.digdir.no/

Digitaliseringsdirektoratet er et norsk statlig direktorat som ble opprettet 1. januar 2020, har som oppgave å bidra til raskere og mer samordnet digitalisering av offentlig sektor. Digitaliseringsdirektoratet har avdelinger i Brønnøysund, Leikanger og Oslo og er underlagt Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Digitaliseringsdirektoratet ble opprettet som en sammenslåing av Altinn, deler av fagmiljøet for informasjonsforvaltning i Brønnøysundregistrene og Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi).

Direktoratet skal samarbeide med staten, kommunene, næringsdrivende og frivillig sektor.

Oppgaver og ansvarsområde[rediger | rediger kilde]

Digitaliseringsminister Nikolai Astrup sa følgende om etableringen av Digitaliseringsdirektoratet[3]:

Min ambisjon er at Norge skal være ledende i verden innen digitalisering av offentlige tjenester. Målet er at digitalisering skal bidra til bedre og mer tilgjengelige offentlige tjenester, forenklinger og øke verdiskapingen for næringslivet og en enklere hverdag for folk flest. For å oppnå dette, har regjeringen bestemt at våre spydspisser i digitaliseringsarbeidet – Difi og Altinn – skal samlest i et nytt digitaliseringsdirektorat.

Endringen innebærer at Digitaliseringsdirektoratet blir den nye forvalteren av Altinn-samarbeidet, og at inngåtte samarbeidsavtaler med tjenesteeiere i samarbeidet blir overført fra Brønnøysundregistrene til Digitaliseringsdirektoratet.

Digitaliseringsmiljøet i Difi blir også en del av Digitaliseringsdirektoratet. Dette betyr at rollen som premissgiver på digitalisering, fagmiljøet for informasjonssikkerhet, ansvaret for drift av Difi sine fellesløsninger, ansvaret for Medfinansieringsordninga og Stimulab – og tilsynet for universell utforming – blir en del av Digitaliseringsdirektoratet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Offisielt nettsted