Kommunalbanken

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kommunalbanken AS
Org.formAksjeselskap
Org.nummer981 203 267
Bransje Finans
Etablert1926[1]
HovedkontorHaakon VIIs gate 5 B, Oslo
Styreleder Else Bugge Fougner
Adm. dir. Kristine Falkgård
Nettsidewww.kommunalbanken.no

Kommunalbanken AS ble organisert som aksjeselskap 1. november 1999, som en videreføring av statsbanken Norges Kommunalbank, etablert i 1926. Frem til 26. juni 2009 eide staten 80 prosent av aksjene og Kommunal Landspensjonskasse (KLP) 20 prosent. Etter statens kjøp av KLPs eierandel i Kommunalbanken AS 26. juni 2009 ble staten eier av 100 prosent av aksjene i Kommunalbanken, som da fra nevnte dato er et statsaksjeselskap.

Kommunalbanken er i dag den ledende finansinstitusjonen for Kommune-Norge. Formålet er å sikre stabil tilgang på finansiering, samt yte gunstige betingelser til kommunesektoren.[2] Dette bidrar til velferdsutvikling for innbyggerne til landets kommuner.

Kommunalbankens utlån er jevnt fordelt på kommuner og fylkeskommuner over hele landet. Bankens gunstige rentebetingelser gjør at kommunene alltid henvender seg til Kommunalbanken for å få lånetilbud. Prisingen av lånene er ikke volumavhengig og det er en viktig målsetting å tilby hele kundegruppen like fordelaktige rentebetingelser.

Kommunalbanken har den høyest oppnåelige ratingen (kredittvurderingen), Aaa/AAA, fra de internasjonale ratingbyråene Moody’s og Standard & Poor’s.[3] Dette er en tilsvarende rating som Den Norske Stat har. Ratingen gir gunstige innlånsvilkår, og påvirker dermed også prisen på lån til kommunene.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Kommunalbankens historie». Arkivert fra originalen 27. april 2016. Besøkt 6. mai 2016. 
  2. ^ «KBN: Om Kommunalbanken». www.kommunalbanken.no. Besøkt 6. mai 2016. 
  3. ^ «Kommunalbankens kredittrating». 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]